Foto weekoverzicht Judith #137

Dit was een leuke week! Het was namelijk èn mooi weer, èn de eerste werk/schoolweek èn ik was jarig. Nu vind ik die verjaardagen over het algemeen niet meer zo boeiend hoor, want tja, ik word toch ouder. Maar, beter ouder worden dan… Dus dat. Bovendien was het eigenlijk heel gezellig met alle felicitaties, bezoek en mijn verjaardagsfeestje.

Maandag

De allereerste schooldag. Je snapt, we hadden 4 zenuwachtige kindjes. Allemaal wilden ze eigenlijk niet en tegelijk ook weer wel. Fee ging voor het eerst naar de opvang, of tenminste, ze ging voor het eerst bijna een hele dag. Ook voor mij best spannend dus.

Ik bracht eerst Sterre naar school en reed toen door naar Capriole, waar ik een uurtje heb zitten werken. Daarna druppelden de collega’s van mijn team binnen en dronken we gezellig een kopje koffie, terwijl we naar elkaars vakantieverhalen luisterden. Dat was helemaal geen straf, om zo het schooljaar weer te beginnen. Om 3 uur haalde ik eerst Sterre van school, daarna Fee, Lenthe en Yuren van de opvang en toen naar huis. Daar heb ik nog wat gewerkt, terwijl de kinderen tv keken. De kinderen hadden het trouwens prima gehad, iedereen was best blij weer in het normale ritme te zitten. Ze waren ook heel moe, dus ze gingen vroeg naar bed. Ik wandelde nog een stukje met Niky.

Dinsdag

Ook op dinsdag bracht ik natuurlijk Sterre weer naar school. Daarna reed ik door naar restaurant Pex, waar ik de hele dag een studiedag zou hebben. Ik was een half uur te vroeg, dus ik besloot eerst maar eens een rondje door de bosjes van Pex te lopen. Het beloofde namelijk een lange dag met veel zitten te worden, dus dan had ik alvast wat beweging gehad.

De dag zelf was leuk en informatief, ook gewoon gezellig met alle collega’s. ‘s Avonds was ik wel heel moe. Ik was bovendien laat thuis, dus koken en avondeten werd een beetje hectisch. En dan wilde ik ook nog gaan sporten. Toch blij dat ik uiteindelijk wel gegaan ben trouwens.

Woensdag

Dit was een heel drukke dag. Ik had diverse afspraken op verschillende plekken en moest om 4 uur Sterre halen van een verjaardagsfeestje. Daarna reden we door naar de hockeyvelden, want Sterre zit tegenwoordig op hockey. Voor mij werd het een uurtje daar wachten, dus ik probeerde ondertussen nog wat werktelefoontjes af te handelen. Ook deze avond werd hectisch met koken en eten.

Donderdag

Sterre kwam met enorme wallen en huilend haar bed uit. Ze had slecht geslapen en was ontzettend moe. Ik vind het dan soms lastig om te kiezen wat te doen. Zeg ik dat ze zich niet moet aanstellen en breng ik haar naar school, of laat ik haar een dagje thuis? Ik koos voor het laatste. De ervaring leert dat als Sterre door moet op zo’n dag, ze zichzelf voorbij holt en oververmoeid raakt. Dan is ze het hele weekend chagrijnig en boos en begint ze met een negatief gevoel aan de nieuwe week. Dat leek me niet handig. Dus bleef ze een dagje thuis. Ze had toevallig haar rekenen mee, omdat ze een les niet af had, dus ik liet haar wel de nieuwe les maken.

Ondertussen ging ik met Fee naar Delft, omdat ik nog wat winkels af moest voor oa een verjaardagscadeautje voor een kinderfeestje. Ik kocht ook nog een leuk rokje en blouse en haalde op de terugweg meteen Lenthe op van school. De rest van de donderdag was vrij relaxed. Er kwam ook nog een vriendinnetje van Lenthe spelen en voor we het wisten was het alweer tijd voor het avondeten. Toen de kinderen op bed lagen bakte ik nog een taart, want de dag erna was ik jarig! Oh, en ons nieuwe koffiezetapparaat kwam. De vorige was natuurlijk kapot door de kortsluiting, dus hebben we nu meteen de inbouwversie gekocht (waren we toch al van plan, maar hadden we nog even uitgesteld) Na een jaar eindelijk weer een bakje heerlijke koffie!

Vrijdag

Mijn verjaardag! Ik ben 41 geworden en dat deed minder zeer dan toen ik vorig jaar 40 werd. Uiteindelijk is het natuurlijk maar goed dat je ouder wordt, want als je dat niet wordt houdt alles op. Ik ben er dus dankbaar voor dat ik de 41 mocht aantikken en besloot het dan ook maar gewoon te vieren. Dat deed ik ‘s morgens met een lekkere bak latte macchiato uit de nieuwe koffiemachine. Mmm!

Overdag kwam Daniëlle. Zij heeft wel eens wat werk voor Hip & Hot gedaan en wilde nu graag voor haar zoontje Playmobil hebben. Wij hadden toevallig nog het een en ander staan, wat weg mocht. Dus kwam ze gezellig langs! Helaas was het niet uitgezocht, dus ze nam het min of meer incompleet mee, maar wie weet vind ik nog wat onderdelen. Dan stuur ik dat nog na. Het was leuk om haar zoontje te zien. Ze bleef tot na de lunch en daarna ging ik naar het zwembad met Lenthe en Yuren. Nadat ik ze daar gedropt had reed ik door naar de sportschool. Maik was inmiddels thuis van zijn werk en ging in het zwembad zitten. Na afloop kreeg ik een berichtje dat Lenthe weer een badje verder was. Hoera! Dat gaat dus lekker. Yuren mag binnenkort afzwemmen en Lenthe is nog 1 badje verwijderd van het laatste badje. Daarna moeten ze natuurlijk wel allebei hun B nog halen, maar meestal gaat dat vrij snel. Het einde is in zicht! Dan moet Fee natuurlijk nog wel, maar dat is pas over een jaar of 4.

Zaterdag

Door de drukke week moest ik nog vanalles doen op zaterdag, want die dag was mijn birthday party. Maik ging met Sterre hockeykleren halen, ik probeerde nog wat schoon te maken en te wassen met 3 hypere kinderen om me heen en om half 2 stonden mijn ouders al voor de deur. Toen ging ik met Maik naar het tuincentrum, want ik had van Maik van Handed By van die plantenstandaards gehad en die moesten natuurlijk gevuld. Dat was best lastig, we konden niet echt goed vinden wat we zochten. Uiteindelijk maar wat knopen doorgehakt. Ook moest ik nog een taart bakken, die overigens goed gelukt was!

 

Om 4 uur begon het feestje en langzaam druppelden allemaal lieve vrienden en familie binnen. Het was heel gezellig, dus ik heb me prima vermaakt. We hadden de JokJorDesign kruk gevuld met ijs en prosecco, zodat iedereen zichzelf kon bedienen en dat ging goed. Via Paperhouse.eu had ik leuke traktaties met de naam van de kinderen erop (een potlood, puntenslijper met naam, gummetje en zuurstokje) en die deelde ik uit aan het einde van het feestje. Ze vielen erg in de smaak!

Zondag

Na zo’n feestje is het natuurlijk altijd rommelig, dus we begonnen ‘s morgens met opruimen. Ik was ontzettend vroeg wakker trouwens, door Fee, en kon niet meer slapen. Heel vervelend.

Gelukkig was het mooi weer. De kinderen aten de restjes taart op, speelden een potje voetbal in de tuin, zetten de racebaan op en waren de hele dag buiten. Ik moest helaas nog wat werken, dus heb ook een deel van de dag boven gezeten. We deden ook nog een poging om Agricola te spelen ‘s middags. Dit spel kregen we van de buren, we hebben het een paar weken geleden bij hen gespeeld en het was erg leuk. (goeie tip dus voor spelletjesliefhebbers!)Het is alleen nogal een ingewikkeld spel en de kinderen waren heel druk dus dat hebben we na het uitpakken maar weer opgeruimd. Eerst eens met z’n tweetjes uitzoeken hoe het ook al weer moest.

Al met al was het dus een gezellige, drukke week. Het viel mij helemaal niet tegen, ik vond het prima om weer in het ritme te zitten. De kinderen waren elkaar wel beu na 6 weken vakantie.

Op naar volgende week!

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #136
Volgend artikel7 x mix and match met items van Jeans Centre
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in