Foto weekoverzicht Judith #149

Het is een redelijk rustige zondag. Maik en Sterre zijn naar Bright Day en ik ben thuis met de jongste drie. Ze spelen lekker boven, zodat ik even beneden kan genieten van een kopje thee, kruidnootjes en chocola. Nee, niet zo goed voor de lijn, maar ik heb een cheat-day vandaag. Morgen ga ik er weer voor.

Maandag

Het was een rommelige week, en dat begon maandag. Fee was ‘s nachts ziek geworden: hoge koorts en spugen. Die kon dus niet naar de opvang. Omdat ik in de ochtend een belangrijke vergadering en werkgroepbijeenkomst had, bleef Maik thuis. Ik was er om 1 uur weer en nam het van hem over. Fee was echt niet in orde, echt een ziek vogeltje. Ze wilde alleen maar huilen en op schoot. Ik had thuis nog wat willen werken, maar dat lukte echt totaal niet. Dus heb ik ‘s avonds mijn laptop nog maar even opengeklapt. Daarna was ik doodmoe, maar ik pepte mezelf op en ging toch naar de sportschool. Toen ik daarvan terugkwam ben ik gaan douchen en mijn bed ingedoken. Ik viel snel in slaap, maar sliep toch slecht doordat Fee bij ons lag en heel onrustig was door de koorts. Uiteindelijk hebben we een paracetamol gegeven. Ben ik normaal niet zo’n fan van, omdat het ziek zijn dan vaak langer duurt, maar ik wilde ook heel graag een paar uurtjes kunnen slapen. Gelukkig werkte het pilletje snel en heb ik toch nog een paar uurtjes meegepikt. Onderstaande foto maakte ik trouwens van buiten naar binnen, ik vind het altijd zo leuk in deze tijd van het jaar om bij mensen naar binnen te spieken!

Dinsdag

Fee was nog steeds heel ziek. Oma kwam oppassen, zodat ik wel gewoon naar min afspraak kon ‘s morgens. Dat was heel fijn. De middag was ik weer thuis, zodat oma naar haar dansles kon. Ik deed niet anders dan op de bank zitten met Fee op schoot. Aan het eind van de middag moest ik ook nog even naar de school van Yuren voor een tien-minutengesprek. Gelukkig is Sterre inmiddels bijna 11 en kon zij even een half uurtje met Fee op de bank zitten. ‘s Avonds kwam dit leuke jurkje van Ana Alcazar binnen, ik kocht het bij de Wehkamp. Heb het alvast aangeschaft voor de kerst.

Motten in de keukenla

‘s Avonds kreeg ik echt de schrik van m’n leven. Ik zag wat motjes uit de keukenla vliegen. Dat was een maand geleden ook al zo, toen had ik de hele pot met walnoten weggegooid, want daar zaten coconnen in. Ik dacht dat ik daarmee de haard te pakken had. Helaas ontdekte ik dat deze beesten zich in een maand tijd op bizarre wijze vermenigvuldigd hadden. Werkelijk overal zaten rupsen, coconnen en motten. Ik kreeg meteen overal jeuk. Ik heb echt alles moeten weggooien, ze waren zelfs door plastic verpakkingen heengeknaagd. Zo smerig. Ik hoop nu heel hard dat het hierbij blijft, want als je internet er op na leest schijnen die beesten zelfs achter je keuken te kunnen gaan zitten (waar je dus niet bij kunt) en blijf je er last van houden. Fingers crossed!

Woensdag

Ik had inmiddels heel wat werk in te halen, dus ik was blij dat Fee op woensdag naar mijn schoonmoeder kon. Ik had maar 1 afspraak, de rest van de dag kon ik lekker doorwerken. Tot ik iedereen natuurlijk weer moest gaan halen. Toen ging zo’n beetje alles mis wat mis kon gaan. Het was overal file, dus alles duurde superlang en tot overmaat van ramp had de auto ook weer kuren. Ik moest een paar keer echt de motor af zetten, omdat hij totaal geen power had. Toen ik een uur te laat in Delft kwam om Lenthe op te halen, bleek dat zij ook ziek was geworden. Ik bracht Sterre naar de hockey en ging gauw naar huis. ‘s Avonds maar weer even een rondje sportschool en dan vroeg naar bed. Ik ben trouwens erg blij met deze kamerden die ik vond bij de Ikea. Leuk voor de kerst!

Donderdag

Tja, en toen kwam de volgende zieke. Sterre. Dus donderdag had ik 3 kinderen thuis. Lekker dan. Fee was nog steeds heel ziek, maar ietsjepietsje opgewekter dan de 2 dagen ervoor. Desondanks heb ik weinig gedaan. Wel pakte ik de sinterklaasspullen uit de kast. Grappig was dat de meiden toen ineens even helemaal niet ziek meer leken. Er werd uitgebreid verkleed en gespeeld met de sinterklaasspelletjes. Ik kon na die dag geen memory meer zien 🙂 In de ochtend hoorden we trouwens ook dat er een bekende was overleden, heel verdrietig. Volgende week hebben we dus een crematie.

Vrijdag

Sterre was op zich wel opgeknapt, maar ik hield haar toch nog een dagje thuis om goed uit te zieken. Lenthe en Fee waren nog steeds niet fit, Fee had zelfs nog steeds hoge koorts. De enige die dus naar school ging was Yuren. De kinderen rommelden wat beneden met de sinterklaasspullen en keken ook even tv. Om half 1 liep ik naar school met Fee om Yuren op te halen. Fee was nog steeds heel dwars en huilerig van het ziek zijn, ik voelde me er behoorlijk moe van. Om 4 uur moest Yuren naar zwemles en Sterre wilde ook naar de hockey aan het eind van de middag.

Zaterdag

We waren alweer vroeg wakker. Fee had voor het eerst geen koorts meer, maar was natuurlijk enorm slap door de hele week niks eten en weinig drinken. Dus echt fit vond ik haar ook nog niet. Maik vertrok al vroeg naar Amsterdam om een kastje op te halen dat we via Marktplaats hadden gekocht. Ik zat daar al ongeveer een jaar op te azen, het hoekkastje van Ikea uit de PS collectie van 2014. Eindelijk hadden we ‘m dan als eerste te pakken. De andere keren was iemand anders ons net voor. Voor volgende week staat het behangen van de overloop op de planning, want nu we dit leuke kastje hebben, wil ik dat ook geregeld hebben. Ik heb het behang al uitgekozen. Ondertussen kwamen de buurkindjes hierheen voor een sinterklaasvoorstelling, die de kinderen zelf hadden georganiseerd. Daarna keken we de intocht op de televisie.

Kneipp

Toen Maik terug was hoopte ik te kunnen gaan sporten, maar dat redde ik niet meer voor de hockeywedstrijd van Sterre. Dus ik skipte dat plan. Bij de post zat een fijn pakketje van Kneipp, met 2 potten bodycreme. Ik heb ze allebei geroken en gebruikt dit weekend en ben het meest fan van de groene versie, Pathouli Sheabutter. Die ruikt heel lekker en smeert goed uit. Fijn in deze tijd van het jaar, waarbij de kou voor een droge huid zorgt.

Hockeyfeestje

Aan het eind van de middag kwam een vriendinnetje van Sterre bij ons eten en onverwacht schoof ook Ilonka, die ik al ken vanuit de box, met haar dochter aan. Ze was in de buurt. Altijd gezellig! Sterre en haar vriendinnetje gingen vervolgens naar een hockeyfeestje, maar belden al na 20 minuten op dat ze het niet leuk vonden en opgehaald wilden worden. De muziek stond veel te hard en er waren te weinig bekenden. Geen stapbeest dus vooralsnog, die dochter van ons. De kinderen mochten natuurlijk ook de schoen zetten… Ik deed ‘s avonds deze leuke denneboomposter van Design Jungle in een lijst van Ikea, dan kan hij na de Sinterklaas direct naar beneden. Nu staat hij nog even op de werkkamer. Ik kreeg ‘m vorig jaar van Laura, omdat we met kerst middenin de verhuizing zaten en dus geen echte kerstboom konden optuigen. Ik vind ‘m nog steeds zo leuk!

Zondag

Mmmm, die schoenzetten veroorzaakt helaas wel dat kinderen niet uitslapen. Al om half 7 stond de hele kinderclub naast mijn bed. Beetje jammer 🙂 Ik heb mijn sportkleren aangetrokken en ben naar de sportschool gegaan. Toen ik terugkwam ging Maik met Sterre naar het station, want ze hadden kaartjes voor Bright Day. Ik bleef thuis met de andere kinderen, die zowaar erg lief speelden deze middag. Ik hing chocoladeletters aan een tak als sinterklaasdecoratie en baalde dat de kinderen stiekem er aan gingen likken toen ik boven was. De letters kwamen tegen de witte muur die dus vervolgens vol bruine vlekken zat. Ze keken er schuldbewust bij, maar ik was niet blij. Verder was het wel een relaxte zondag, dus ik kon wel aardig uitrusten van de hectische week. Iedereen lijkt weer beter te zijn en ik duim heel hard dat ik niet ook nog ziek ga worden.

‘S Avonds was Fee enorm huilerig en ze liet zich ook niet troosten. Ik denk een combi van moe en nog slap van een week koorts en amper eten. Het avondeten ging dus met de hele tijd gehuil naast ons. Niet echt gezellig, maar ik vond het vooral sneu voor Feetje zelf. Ze ging gelukkig wel makkelijk slapen. Hopelijk knapt ze daarvan op.

Vorig artikelMaak jouw woning winterproof
Volgend artikelEettafel van Table du Sud
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in