Eettafel van Table du Sud

Een paar weken geleden kwam onze nieuwe eettafel. We hebben daar lang naar gezocht, want we konden steeds niet kiezen welke tafel we wilden. Ik had twijfels over het formaat, het tafelblad en het onderstel. Maik en ik waren het ook niet steeds eens. Dus stelden we de aanschaf iedere keer op de lange baan. Inmiddels is de keuze dus gemaakt, en we kregen veel vragen over deze tafel via mails en privéberichtjes op instagram. Leuk! Vandaar dit blogje, want een aantal mensen wilden graag weten waar hij vandaan komt. Deze eettafel is van Table du Sud!

Kerst op komst

Zoals ik in het intro stukje al schreef schoven we de beslissing voor ons uit. met de kerst op komst, wilden we toch graag een knoop doorhakken. Vorig jaar mochten we vanwege de verhuizing bij andere mensen aanschuiven voor het kerstdiner, dus dit jaar organiseren wij het. Dan is het wel fijn om een mooie, stevige eettafel te hebben, die groot genoeg is voor iedereen om aan te zitten. Na lang twijfelen hebben we dus gekozen voor deze op maat gemaakte eettafel van Table dus Sud.

Eettafel van Table du Sud

Bij Table du Sud kun je de tafel geheel op maat laten maken. Ook kun je iets zeggen over de finish die je over het hout wilt en welk onderstel. Op de website staan diverse voorbeelden. Maik wilde geen grove tafelpoot, maar een beetje een ranke metalen poot. Ik wilde per se wit, want ik vind zwart bij ons te “hard” overkomen qua kleur. Het formaat vond ik ook lastig. Wij zijn een redelijk smalle eettafel gewend. Ik vind dat altijd wel prettig, het neemt dan ook minder plek in. Maik wilde graag een bredere tafel dit keer. En lang. Lang genoeg om met minimaal 10 mensen aan te kunnen zitten. Stel dat de kinderen over 20 jaar allemaal een vriendje of vriendinnetje krijgen, dan willen we dat het past en ze makkelijk kunnen blijven eten.

Vergadertafel

Uiteindelijk werd het dus een eikenhouten tafel met wit gepoedercoat onderstel, formaat 3 meter bij 1 meter. Op het blad hebben we gekozen voor een whitewash behandeling. Ik zeg heel eerlijk: toen de tafel net stond schrok ik van het formaat. Ik appte Maik al dat we voortaan de tafel wel als vergaderplek konden gaan verhuren. Toch wende ik er snel aan en ben ik nu helemaal blij. De tafel is super ruim, waardoor we er heerlijk aan kunnen zitten. De kinderen knutselen of doen spelletjes, wij drinken een wijntje of werken aan tafel en met eten is het ook ideaal. De ruimte kan dit formaat prima hebben, het was gewoon even wennen. En erg fijn: het blad is heel makkelijk in het onderhoud. Even een doek er over en je ziet er niks meer van. Ik zie ook nog geen beschadigingen van de kinderen ofzo, daar vroeg iemand naar. We hebben ‘m natuurlijk nog maar kort, dus over de lange termijn kan ik niks zeggen, maar hij beschadigt in elk geval niet snel als je iets laat vallen. Ik ben er heel blij mee!

Table du Sud

Je kunt bij Table du Sud op de website een groot assortiment aan voorbeelden vinden. Naast eettafels kun je ook allerlei andere meubels laten maken. Ze zijn heel behulpzaam per mail of telefoon en goed bereikbaar. Onze tafel werd supersnel geleverd: waar wij rekenden op zo’n 6-8 weken stond hij binnen 3 weken al bij ons binnen. Betalen kon gewoon aan de deur, we betaalden wel een voorschot. Ik ben heel tevreden over de service en belangrijker nog: de prachtige eettafel!

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #149
Volgend artikelSinterklaasdecoratie
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in