Foto weekoverzicht Judith #403

vliegenzwam 2022 herfstIk vond het een lastige week. Mijn hoofd zat flink vol met een enorme to do list en ik ben ook heel veel bezig geweest met de kinderen die allemaal op hun eigen manier aandacht en begeleiding nodig hadden. Soms met school, soms met andere dingen. Daardoor was er maar weinig tijd voor mezelf en daar kan ik niet altijd even goed tegen. Zeker niet als ik het druk heb en veel moet regelen en onthouden. Gelukkig kon ik op woensdag een heleboel doen en toen had ik donderdag en vrijdag wat meer rust. En het weekend was fijn! Met mooi weer en een lekkere boswandeling. 

Lees ook: Op vliegenzwammen jacht!
Lees ook: Foto weekoverzicht Judith #402

Maandag

Ik had slecht geslapen, helaas, dus begon vrij moe aan de dag en voelde me niet zo happy door alle rotzooi in huis. Gelukkig had ik het niet zo druk. Daardoor kon ik rustig aan doen en heb ik vooral veel administratie gedaan en een presentatie van mijn werk gekeken. Gek genoeg vloog de dag om. Maik had hartige taart gemaakt, dus ik hoefde niet te koken, dat was fijn. Hij ging ook met Yuren naar de voetbal. Ik legde Fee op bed en las haar voor uit een prachtig prentenboek wat ik van Gottmer had ontvangen: Vogel is dood. Zulke mooie afbeeldingen en zo’n simpel, maar doeltreffend verhaal. Fee vond het ook een erg mooi boek zei ze, maar wel een beetje verdrietig. Precies zoals het bedoeld is denk ik. Als je te maken hebt met een overlijden in je omgeving en je hebt jonge kinderen, dan is dit boek een aanrader. 

peren plukken okt 2022dierendag 2022

Dinsdag

In tegenstelling tot maandag was dinsdag een heel hectische dag. Ik begon heel vroeg met een paar boodschappen, omdat de AH niet alles had geleverd wat ik die avond nodig had voor het avondeten. Had ik meteen een wandelingetje te pakken. Daarna moest ik naar een afspraak, die een paar uur duurde. Toen ik terug kwam was het een en al gehaast. Ik moest de bestellingen nog inpakken en naar de post brengen, maar ik moest ook halsoverkop met Lenthe naar de huisarts. Ze had enorme pijn aan haar knie en onder haar knie zat ook ineens een flinke bobbel. Ze had er al eerder last van gehad, maar het zag er nu wel gek uit en de had heel veel pijn. De huisarts wilde haar gelijk zien dus ik kon bijna gelijk door naar Den Haag. Na een onderzoekje bleek het te gaan om iets aan haar kruisband. Heel vervelend en kan lang duren. Voorlopig mag ze dus niet meer zoveel sporten. Daar baalt ze van, want ze vindt juist rolschaatsles zo leuk. Op de terugweg stonden we echt bijna 2 uur in de file. Ik weet niet wat er allemaal voor ongelukken gebeurd waren op de snelweg, maar het was lang geleden dat ik zo lang vast had gestaan. En als je er eenmaal in staat, kun je er helaas ook uit meer uit om een sluiproute te pakken. Gelukkig had ik een simpele herfstpasta met paddestoelen op het menu staan, dus dat was zo klaar. 

view wandeling 10 km

Woensdag

Fee had een zieke juf en bleef thuis, er was geen vervanging. Dat kwam iets minder goed uit met mijn enorme to do list, maar we hebben er het beste van gemaakt. Tot 10 uur was ze lekker zelf aan het spelen met de Kapla en kon ik best wat doen. Daarna heb ik schoongemaakt en opgeruimd. Dat was heel hard nodig en ik voelde me gelijk lichter in mijn hoofd. Ik kan zo slecht tegen troep! Dat geeft enorme onrust in mijn hoofd en dat wordt dan versterkt door een lange lijst met dingen die moeten. Rond 11 uur zijn we even naar Groenrijk gelopen om bloembollen te kopen. Die gaan we in de tuin planten, zodat we in het voorjaar een kleurrijke tuin hebben. Deze ochtend zag ik ook dat de dadelpit die ik in augustus geplant had eindelijk begon te groeien! Ik had er niet meer op gerekend dat ie nog iets ging doen, maar toch dus. Hij moest eerst 3 dagen in warm water weken en daarna pas in de grond. En dan dus elke dag water geven. Duurt lang, maar dan komt er toch wat!

Donderdag

Ik ging al vroeg van huis, want ik wilde 10 km wandelen. Volgende week ga ik namelijk een pittige wandeling in Noorwegen maken. Sinds de Corona heb ik niet meer zover gewandeld, dus ik wilde kijken of het zou gaan. Dat was gelukkig zo. Ik was niet extreem moe daarna en hielde het gewoon goed vol. Wel was mijn hartslag nog steeds wat hoger dan normaal, mijn conditie heeft toch weer een klap gehad ervan. Maar goed, dat wandelen lukte. Dus ik ben hoopvol voor Noorwegen, al moet ik dan wel 5 km bergop en dat is een stuk vermoeiender. We gaan het zien. Toen ik thuis kwam ben ik achter mijn laptop gaan zitten om te werken. De tijd ging vrij snel en voor ik het wist moest ik de kinderen van school ophalen. Donderdagmiddag is altijd een middag van rennen en vliegen: Lenthe moet naar rolschaatsles, Fee naar pianoles, dan snel koken en dan moet Lenthe weer naar pianoles. Gelukkig ging Maik, dus kon ik Fee op bed leggen en toen zelf een avondje relaxen. 

kabouterdeurtje t woudFee dagje thuis okt 2022

Vrijdag

Er stond al een tijdje een klus op het programma. Zo’n klus die je steeds uitstelt, omdat je er geen zin in hebt. Omdat je weet dat het heel erg wordt. Toch begon ik er vrijdagochtend aan. Het uitmesten van de kledingkast van Fee en meteen ook haar hele kamer. Ik moet wel zeggen dat het heel prettig werkte dat ze zelf niet thuis was. Zo kon ik lekker veel weggooien. Ik was er de hele ochtend mee bezig. Ongeveer 2 vuilniszakken vol te kleine kleren konden weg. Haar kast was daarna weer netjes en haar kamer ook. Toen ze thuiskwam was ze nog wel even boos, want natuurlijk zaten er dingen tussen die niet weg mochten, ondanks dat ze te klein waren. Ik maakte verder verse pompoensoep en daarna moest Lenthe naar een feestje van school. 

Kast Fee voorkast fee na

Zaterdag

Ik ging vroeg zwemmen, 40 baantjes dit keer, kijken of opbouwen post-corona als weer lukt. Ik was na het zwemmen wel moe, maar ik heb gewoon rustig aan gedaan en later trok dat gelukkig bij. Om half 12 ging Maik met Yuren naar de voetbal en heb ik even wat zitten werken. Lenthe en Fee gingen daarna verlanglijstjes maken voor de feestdagen. Ik werd nergens blij van, ze willen allemaal plastic meuk. Jullie kinderen ook? In de middag gingen we naar de boekwinkel, de kinderen mochten vanwege de Kinderboekenweek allemaal een boek uitkiezen. Zelf nam ik Films die nergens draaien mee en het prachtige prentenboek Egalus voor de mooie tekeningen van Marije Tolman. Het boek Films die nergens draaien heeft de Gouden Griffel gekregen en dat is niet voor niks. Ik ben er ‘s middags in begonnen en kon er niet in stoppen. Heb ‘m in 1 dag uitgelezen! Geweldig en magisch boek! 

kinderboekenweek 2022

Zondag

Maik had vroeg de wekker gezet voor de race. Helaas was het de eerste anderhalf uur alleen maar regen, dus zaten we in bed maar te wachten tot de race weer hervat werd. Ik ging uiteindelijk voor iedereen bananenpannekoekjes bakken. Ideetje van Sterre, maar de uitvoering liet ze aan mij over. Terwijl ik daarmee bezig was, hoorde ik dat de race weer begon dus heb ik beneden de tv maar aangezet. Uiteindelijk won Max en bleek hij, na wat chaos en verwarring, ook al wereldkampioen te zijn. Vervolgens gingen we naar het bos. Het was heerlijk weer en het leek me een leuk moment om op zoek te gaan naar vliegenzwammen en andere paddestoelen. Helaas wilde Sterre niet mee, de rest vond het wel leuk. We vonden er een heleboel. Ook namen we een spel mee dat ik opgestuurd had gekregen: Les Papattes. Het is buitenspeelgoed van het jaar 2022 en we vonden het erg leuk! De rest van de middag heb ik bollen geplant en ben ik in de zon gaan zitten. Heerlijk zo in oktober nog dit zachte weer. 

herfst 2022 kids

vliegenzwam okt 2022

Vorig artikelOp vliegenzwammen jacht!
Volgend artikelFree printable kalender 2023
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in