Foto weekoverzicht Judith #172

Hoewel de week flink pittig en druk was, want druk op mijn werk, Yuren jarig en inpakken voor de vakantie, ben ik de week toch goed doorgekomen. Op donderdag begon lekker mijn vakantie al en we zijn ook meteen op vrijdag vertrokken naar ons vakantieadres in Duitsland. Waar het onverwacht prachtig weer was, want daar hadden we niet op gerekend!

Maandag

Een drukke werkdag. Ik begon op een school, had daarna even een uurtje over wat ik in de sportschool doorbracht, racete daarna naar kantoor voor sollicitatiegesprekken, lunchte in de auto, reed weer door naar een afspraak waar ik voor de rest van de middag zat en was pas om 6 uur thuis. Als een speer kwakte ik wat rijst in een pan en maakte ragout. Net op tijd was ik klaar en konden we aan tafel. Ik moest ook nog snel eten, want ik ging met Niky wandelen. Best hectisch allemaal, vooral ook, omdat Maik zich niet helemaal fit voelde. Ik had niet echt veel zin in de wandeling, maar ben toch gegaan en was daar achteraf best blij om.

Zieke Fee

Toen ik thuiskwam vertelde Maik dat Fee hoge koorts had. Ai. Ik stond er niet van te kijken, want ze had nauwelijks gegeten en was ook wat hangerig. We hebben haar een paracetamol gegeven, maar al snel werd ze wakker en wilde ze bij ons liggen. Dus ben ik met haar naar bed gegaan en dat was wel goed, want ik was zelf ook heel moe.

Dinsdag

Na een onrustige nacht met een zieke Fee tussen ons in, moest er een plan de campagne gemaakt worden voor de dag. Fee kon namelijk niet naar de opvang, dus hebben Maik en ik de dag verdeeld. Maik is de ochtend thuisgebleven, ik heb mijn afspraak voor de middag afgebeld. Nou ja, eentje dan. Ik had om 4 uur nog een afspraak, maar toen was Sterre thuis dus kon zij even oppassen. Opgelost. Ik moest ook de kinderen uit school halen, want Maik was naar een event van zijn werk en kwam pas laat thuis. Een drukke avondspits dus. En de kinderen waren niet al te gezellig, want Fee voelde zich niet lekker. Toen Maik thuis was ging ik nog hardlopen, ik liep een recordsnelheid. Ik wil heel graag de 5 km in 30 min kunnen, en ik haal dat nu bijna!

Woensdag

Ik ging heel vroeg naar de sportschool, dus Maik moest de ochtendspits alleen draaien. Toen ik weer thuis kwam, kroop ik achter mijn computer om te werken. Dat was best wel nodig, want ik had het nog heel druk. Om 12 uur moest ik vervolgens naar een afspraak die de hele middag zou duren. Best een lange zit. Ik had een enorm vol hoofd, dus ik was blij toen ik klaar was. Snel naar de sportvelden racen om Yuren op te halen, want die had een voetbaltoernooi gehad en toen weer naar huis om te koken. Gelukkig was Maik op tijd terug en kon hij de kinderen op bed leggen.

Donderdag

Een dagje thuis, maar met een beetje hangerige Fee nog. Ik heb vooral schoongemaakt, zodat er geen kruimels meer op de grond zouden liggen als we met vakantie gaan. We hebben namelijk nog steeds last van muizen 🙁 Wij niet alleen trouwens, onze buren hebben ze inmiddels ook. Ze waren bij ons een week of 2 weg, maar deze week zagen we ze weer en hebben we er ook 2 gevangen. Maar ja, waar er 2 zijn… Na de vakantie nog maar weer een rondje door het huis om te speuren waar er nog gaten zitten. Ik kreeg ook een leuk perspakketje met de post, met zonnebrandcrème en deo waar ik heel enthousiast over ben. Ik zal later nog een apart blogje maken daarover.

Hectische middag

‘s Middags kwam er een vriendinnetje van Lenthe spelen. Ook waren er een heleboel pubers in huis, want Sterre ging met wat klasgenoten een film maken voor de Bonte Avond met het kamp op school en dat moest kennelijk bij ons thuis (of het mocht nergens anders). Dat was allemaal nogal hectisch. Lenthe was moe, het vriendinnetje van Lenthe was moe en ze waren allebei een beetje overprikkeld door al die drukte in huis. Tussendoor moest ik nog even snel heen en weer om Yuren van school te halen met zijn traktatiespullen, want die had getrakteerd voor zijn verjaardag en toen ik thuis kwam was het onder de vriendinnetjes niet zo gezellig, dus moest ik alle zeilen bij zetten om ze weer nader tot elkaar te krijgen. We hebben wat spelletjes gedaan, televisie gekeken en nog meer spelletjes gedaan.

Vrijdag

Yuren werd acht! Ik ging heel vroeg nog even hardlopen en was op tijd terug voor het feest ‘s morgens. Yuren pakte cadeautjes uit, daarna pakten Maik en ik de koffers in en toen reden we richting Duitsland voor onze vakantie. Halverwege kwamen we langs Hasselt. We besloten daar even te stoppen bij Tarte Tatin, om een taartje te eten voor de verjaardag van Yuren. Superlekker! Vervolgens door naar Kröv, in het Moezelgebied. Daar hadden we een huisje op het Landal Park Mont Royal. Een eco-friendly huisje, met zonnepanelen. Mooi! Echt supergaaf ingericht. Ik ga daar nog een apart blogje over schrijven natuurlijk. Heel attent van Landal trouwens: er stond een taart in de koelkast en een kaartje voor Yuren zijn verjaardag inclusief cadeautjes! Wat een feest.

Eten aan het water

Het was verrassend lekker weer in Kröv. Helaas konden we op het park niet meer eten, alles was vol, dus reden we met de auto naar Enkirch om daar aan het water lekker te eten. Toen de zon onder ging werd het wel snel koud, en Lenthe zat met haar Koningsdag outfit aan tafel, dus die had helemaal kippenvel. We zijn snel naar het huisje terug gereden om de kinderen naar bed te brengen. Ze wilden allemaal nog in bad. Maik en ik hoopten daarna nog wat aan onze avond te hebben, maar helaas hadden ze er allemaal last van dat het vreemde bedden waren en kwam de een na de ander zijn bed uit. Heel vermoeiend. Ineens was het bijna middernacht en toen liep Fee nog rond. Ze is uiteindelijk tussen ons in in slaap gevallen.

Zaterdag

Ik begon de ochtend met baantjes trekken in het zwembad hier. Ik had het hele bad voor mezelf alleen, heerlijk. Het is wel maar een klein zwembadje, dus ik heb geen baantjes geteld, gewoon een uur gezwommen. Daarna stond er ontbijt voor ons klaar in het restaurant op het park. We hebben superlekker ontbeten. We wilden ‘s middags een wandeling gaan maken met het hele gezin, maar helaas werd Lenthe steeds stiller en bleek ze hoge koorts te hebben. Ik ben met haar op bed gaan liggen en daar viel ze zo in slaap. In overleg met Maik besloot ik nog te gaan wandelen, we hadden immers speciaal een kaart van de omgeving gekocht. Van de kinderen wilde alleen Yuren maar mee. Sterre was bezig met het monteren van de film en Fee kan natuurlijk geen 6 km gaan wandelen. Dus gingen Yuren en ik samen.

IJsje eten

Vanaf het park kun je meteen allerlei wandelroutes doen. Wij kozen voor een relatief simpele wandeling van 6 km naar het dorpje Kröv en weer terug. Het eerste stuk was vooral afdalen, dat ging ons prima af. In het dorpje aten we een ijsje en toen moesten we aan de terugtocht beginnen. Dat viel niet mee! Aldoor stijgen en Yuren was natuurlijk al moe van de heenweg. Toch heeft hij het min of meer zonder zeuren gered. Echt goed van hem. Hij vond de privé aandacht van mama ook wel fijn. Dat komt niet zo vaak voor, dat we met z’n tweetjes iets gaan doen.

Pizza bakken

Eenmaal terug konden we meteen naar het restaurant, want we hadden de kinderen opgegeven om met het entertainment team pizza te bakken. Lenthe was inmiddels weer wakker en volgens Maik wel iets fitter. Dus ze wilde mee doen. De kinderen hebben 4 lekkere pizza’s gemaakt, die we met z’n zessen hebben opgegeten. Daarna hebben we de kinderen op bed gelegd, want iedereen was moe. Deze avond waren ze al meer gewend en sliepen ze allemaal vrij snel.

Zondag

Toen ik naar het zwembad liep om weer baantjes te trekken, zag ik dat het geregend had en het een beetje mistig was. Mmm. Tijdens het zwemmen trok het al een beetje open en zag ik af en toe wat zon. Na het zwemmen gingen we ontbijten en toen we daarvan terug naar het huisje liepen was het alweer prachtig zonnig. We besloten naar Trier te rijden en van daaruit een rit langs de Moezel te maken. We wilden eigenlijk tot Cochem komen, maar dat is niet gelukt. Er waren zoveel leuke dorpjes om te stoppen, dat het ineens al 4 uur was. De kinderen waren het beu en wilden naar het vakantiepark terug, dus dat hebben we gedaan. Daar hebben we nog geborreld bij de speeltuin op het panorama terras in de zon. We aten frietjes bij het huisje en daarna gingen onze 4 gitzwarte kindjes in bad. Fee had bij het trampoline springen haar been bezeerd, dus die kon niet zo goed meer lopen. Hopelijk gaat dat morgen beter. Dan trekken we namelijk weer verder naar de volgende plek: het Zwarte Woud. Daarover volgende week meer….

Vorig artikelInspiratie voor de mooiste Italiaanse designkeukens
Volgend artikelSlapen tussen de wijnvelden in de Moezelstreek
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in