Foto weekoverzicht Judith #357

sinterklazen 2021De week stond natuurlijk in het teken van hoofdzakelijk 3 dingen: sinterklaas, st Maarten en corona. Sint Maarten op donderdag, de persco op vrijdag en meteen door naar het fijne sinterklaasfeest voor de kinderen. Iets waar ik mijn aandacht eerlijk gezegd liever op richt. Verder is de werkkamer af, maar wachten we nu nog op kasten, waardoor het nog altijd een troep is in huis. Hopelijk worden de kasten deze week wèl bezorgd, zodat ze in elkaar kunnen en we verder kunnen gaan opruimen. 

Maandag

Doordat ik nu maar 2 dagen werk, maar eigenlijk nog wel wat boven mijn caseload zit, heb ik heel volle dagen (en moet ik regelmatig toch nog op andere dagen werken). Deze maandag was ook heel vol. Zowel de hele ochtend als de middag zat ik in overleg over kinderen. Tijdens de lunch had ik nog een online overleg en daarna ben ik nog even een uurtje naar de sportschool gegaan, omdat ik nog een geldige QR had tot eind van de middag. Het was een race tegen de klok en ik had dus geen tijd voor lunch. Na het avondeten trok ik mijn verfkleren aan om de muur in de werkkamer te verven. We hadden voor Sandy Stone gekozen, maar eigenlijk bleek dat veel lichter dan ik had verwacht. Al mijn werk was dus eigenlijk voor niks, want ik wil nu toch een andere kleur op de muur. Bekaf ging ik naar bed. 

verven in de avond werkkamer

Dinsdag

Ik had eigenlijk een vroeg netwerkoverleg, maar dit was afgezegd vanwege Corona en het feit dat diverse mensen zich er niet helemaal prettig bij voelden dat we een bijeenkomst in zo’n grote groep binnen zouden hebben. Kon ik me wel in vinden. In de plek daarvan ging ik dan maar een half uurtje buiten rennen. Had ik dat vast gehad. Daarna ben ik naar kantoor gegaan voor een werkgroepoverleg, waar ik nog even bleef hangen voor wat praten met collega’s. In de middag had ik diverse online overleggen en zo vloog de dag om. Die avond had ik weer flink pijn in mijn schouder en geen zin om te verven, dus ging ik vroeg mijn bed in en sliep nog voor Maik naast me kwam liggen. 

werkkamer voortgang

Woensdag

Maik wilde graag vroeg hardlopen, dus deed ik het ochtendritueel met de kinderen. Daarna bracht ik ze naar school en ging Maik verven in de werkkamer. We hadden een kleur roze uitgekozen, die ook weer anders uitviel dan verwacht. We besloten het maar zo te laten. Daarna konden de gordijnen opgehangen worden en rond 12 uur ging ik langs de teststraat, om vervolgens naar de sportschool te kunnen. Daar vermeed ik alle oefeningen voor mijn rug, armen of schouder, want ik heb daar nog steeds veel pijn aan. Toen ik thuiskwam was Maik naar de Ikea geweest voor kasten en was de werkkamer netjes opgeruimd, zodat ik daar alvast wat plantjes kon zetten en lekker nog even een uurtje kon gaan werken. De enige kamer waar op dat moment geen troep was haha. 

werkkamer verder af

Donderdag

Ik had niet al te best geslapen wegens mijn schouder, maar ik besloot toch een klein rondje te gaan hardlopen. Normaal ren ik 10 of 7 km, maar nu gaat dat gewoon even niet. Gelukkig lukte 5 km wel. Daarna ging ik op de fiets naar Delft, waar ik had afgesproken met iemand die ik ken van Instagram. We volgen elkaar al heel lang en hebben kinderen in dezelfde leeftijd. Ze komt uit Deventer, maar is wekelijks in Den Haag dus stelde ze voor om een kop koffie te gaan drinken. Dat was eigenlijk heel gezellig! Daarna ging ik naar huis, waar Maik in onze nieuwe werkkamer zat te werken en ik beneden mijn laptop nog even aanzette. In de middag haalde ik de kinderen op en begon het gewone middag-avondritueel. Maar, dit keer een beetje gehaast, want om 18.00 uur moesten we ons op school melden voor de jaarlijks Sint Maarten viering. Maik ging met Fee mee en ik met Lenthe. Lenthe bracht haar lampion naar het bejaardentehuis in de buurt en Fee deed een route door de wijk. Yuren zit in zijn laatste jaar en hij had de taak om de warme chocolademelk met speculaas klaar te zetten en uit te delen aan ouders en kinderen. Gelukkig was het dit jaar niet zo koud en het was wel weer prachtig met al die lichtjes. 

st maarten lampionlenthe sint maarten 2021

 

 

 

 

 

 

 

momentgelukknol uithollen 2021

Vrijdag

Ik werd wakker met weer veel pijn in mijn schouder, dus ik besloot de fysio maar even te bellen. Daar kon ik gelukkig dezelfde dag nog terecht. Deze heeft wat gekraakt, omdat het erg vast zat en me wat oefeningen meegegeven. Ik merkte wel wat verbetering, maar echt geweldig ging het nog niet. Volgende week moet ik nog een keer terug. Hopelijk gaat het in de tussentijd al wat beter. Verder besloot ik vast wat te gaan opruimen in de werkkamer. Maik had donderdagavond een deel van de kasten in elkaar gezet, dus de hele webwinkel voorraad kon weer terug. Dat gaf beneden wat ruimte en het is ook fijn om weer gewoon daar de bestellingen te kunnen inpakken. Helaas werden de kasten voor de andere kant van de kamer niet bezorgd (wat wel de bedoeling was) dus konden we niet echt verder dit weekend. De helft van de woonkamer staat dus nog steeds vol met troep. Het is niet anders. De persco hebben we niet gekeken, had geen zin in die poppenkast, maar later las ik wel dat 2g in aantocht is. Ik vind daar zeker wat van, want het betekent dat ik dus niet meer naar het zwembad en de sportschool kan. Aan de andere kant heb ik weinig zin om mijn energie aan deze negativiteit te verspillen. De polarisatie van de maatschappij baart me ernstige zorgen, gelukkig hoor ik om me heen van veel mensen, ook die wel geprikt zijn, dat ze dit ook niet ok vinden. Hoe het zich zal ontwikkelen, moet de tijd uitwijzen. 

werkkamer 2021

Zaterdag

Ik had vrijdagmiddag nog snel getest, zodat ik deze zaterdag kon gaan zwemmen. Terwijl ik in de rij stond om mijn qr en legitimatie te laten checken (wat 5 minuten van mijn zwemtijd kostte), vroeg ik me echt af of dit de toekomst is. Veel mensen denken dat het een tijdelijke maatregel zal zijn, maar ik begin me daar oprecht zorgen om te maken. Als dit eenmaal ingeburgerd is, kan de overheid heel eenvoudig je uitsluiten op basis van elk willekeurig kenmerk. Wie zich nu, als gevaccineerde, veilig waant, kan nog wel eens bedrogen uitkomen in de toekomst. Hopelijk heb ik het mis en zijn deze zorgen van mijn kant niet terecht. Het zwemmen was in ieder geval fijn. De rest van de dag heb ik spelletjes met de kinderen gedaan zoals Twister en Froggit. Rond 3 uur vertrok ik naar Helen, waar ik ging bijkletsen en eten. Het was heel gezellig en voor ik het wist was het over tienen en ben ik naar huis gereden. 

open haard helenrisotto helen

Zondag

Het was gelukkig droog. Maik ging eerst een rondje hardlopen en daarna was het mijn beurt. Ik wilde eigenlijk 10 km, maar vanwege de pijn in mijn schouder twijfelde ik of het zou gaan lukken. Toch begon ik er aan. Hoewel ik bij 6 km flink last begon te krijgen, rende ik door. Grappig genoeg ging het eigenlijk hartstikke lekker ondanks de pijn. Ik bleek mijn 2e snelste tijd te hebben gerend, binnen het uur. Daar was ik eigenlijk best trots op. Daarna was ik wel heel moe. Na de lunch ging ik even op bed liggen en ik viel notabene zelfs in slaap! Niet zo lang, maar zo eventjes was wel fijn. De kinderen hadden intussen de sinterklaasspullen op de werkkamer gevonden, dus er werd verkleed en er werden spelletjes gedaan. Eigenlijk wel weer heel gezellig. Nadeel was dat de werkkamer ontploft was en ik dat dus weer moest opruimen. Ze hadden in hun schoen trouwens een aftelkalender gehad van de AH. Zoals waarschijnlijk 90% van de kinderen haha. Ik zag ‘m overal voorbij komen. Het avondeten was een borrelplank, want de Formule 1 was om 18.00 uur en dat wilde iedereen zien. Het was natuurlijk jammer dat Max tweede werd, maar het was wel een spannende race!

schoen zetten 2021

pietje op bedtwister it is

Vorig artikelEen maatje meer is ook hip
Volgend artikelZo zorg je dat je gezin verder kan als je overlijdt
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in