Inspiratie voor de mooiste Italiaanse designkeukens

Wie gaat verhuizen, heeft vaak de kans om een volledig nieuwe keuken uit te kiezen. Misschien vond ik dat wel één van de leukste dingen toen we ons nieuwe huis hadden gekocht. Ik was al heel tevreden met de keuken die ik had, maar dat ik na 8 jaar weer een hele nieuwe keuken mocht uitkiezen vond ik echt een cadeautje. Ik heb gemerkt dat ik steeds beter nadenk over het inrichten van een nieuwe keuken. Wat is handig en wat niet? Door eerdere ervaringen weet ik steeds beter wat ik praktisch en mooi vind. Ook laat ik me regelmatig inspireren door Pinterest, woonbladen en natuurlijk showrooms.

Inspiratie voor de mooiste Italiaanse designkeukens

Een van de mooiste Italiaanse keukenmerken is Snaidero. Snaidero keukens worden al meer dan zeventig jaar gemaakt in Italië. De bekendste modellen zijn getekend door beroemde ontwerpers, zoals Paolo Pininfarina. Hij creëerde niet alleen schitterende auto’s voor Alfa Romeo, maar bedacht ook de Ola 20-keuken.

Concept Store

We zetten de mooiste Italiaanse designkeukens voor jou op een rij. Doe inspiratie op voor thuis! Al deze keukens zijn geplaatst door de Snaidero Concept Store in Arnemuiden. Voor mij ideaal, want in ‘t Zeeuwse wonen mijn ouders, dus daar kom ik regelmatig in de buurt. Voorlopig heb ik geen nieuwe keuken nodig trouwens, maar ik blijf het leuk vinden om rond te kijken. Misschien kun jij wel wat inspiratie gebruiken, omdat je binnenkort een keuken nodig hebt?

Wit

Het meest houd ik van witte keukens. Modern, strak, dat doet het altijd goed. Eventueel gecombineerd met hout. Dan het liefst niet te donker hout. Donkere keukens vind ik persoonlijk somber, maar soms kan het wel mooi zijn. Kleur kun je er goed in brengen met accessoires. Denk aan handdoeken, theedoeken, een mooie vaas met bloemen, stijlvolle borden, dat werkt altijd heel goed.

Urban Jungle

De Urban Jungle trend is ook in de keuken doorgebroken. Je combineert een strakke, witte keuken perfect met een Urban Jungle behangetje. Hieronder zie je een voorbeeld van hoe je dat kunt doen. Natuurlijk zijn er ook andere patronen die je kunt gebruiken, want misschien wil jij wel een totaal andere kleur of een ander dessin. De stijl kun je doorvoeren met planten en andere keukenaccessoires in dezelfde stijl en kleur. Zo krijg je een mooi geheel.

Verlichting in je keuken

Denk ook aan de verlichting in je keuken. Je hebt sfeerverlichting nodig, voor ‘s avonds, als je er niet bezig bent, maar wel af en toe even binnenloopt of de keuken ziet vanuit je woonkamer. Functioneel licht is heel belangrijk. Zorg dat je werkblad goed verlicht is, want niets is zo vervelend als wanneer je aan het koken bent en je ziet niet wat je doet. Of je kunt je recepten niet goed lezen.

Vorig artikelWorld Kids Colouring Day
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #172
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in