Foto weekoverzicht Judith #178

Eigenlijk was afgelopen week een hele gewone week. Stiekem ook wel eens lekker, na alle hectiek van de voorgaande periode. Plus dat het weer heel oke was, op enkele uren na dat het wat bewolkt was. Vooral leuk voor Sterre, want die ging op kamp! Dat had trouwens nog best wat voeten in de aarde…

Maandag

Ik begon met het uitzwaaien van Sterre op school, want zij ging op kamp. Sterre vindt het altijd moeilijk om nieuwe dingen te doen, zo ook op kamp gaan. Al weken maakte ze zich er druk over. Ze was superzenuwachtig en liep zichzelf zo gek te maken, dat ze bijna niet wilde gaan. Gelukkig kon ik haar voldoende oppeppen en gingen we om half 9 naar school. Daar kreeg ze nog een huilbui, maar ze ging wel. Voordeel van haar emoties was, dat ik zelf niet zoveel moeite had om me sterk te houden. Ik wilde haar laten zien dat het no big deal was. Met de juf sprak ik af dat ze me ‘s avonds zou bellen.

Werkoverleg

Daarna reed ik naar mijn werk, waar ik midden in het werkoverleg viel. Vervolgens was er ook nog intervisie (zo waardevol!) en daarna moest ik naar een afspraak. Zo vloog de dag om. Het was wel gek toen ik thuis kwam en Sterre was er niet. Normaal zit ze me altijd op te wachten. Ik ben maar gaan sporten, en toen ik thuis kwam belde ze me. Het was helemaal goed gegaan en ze had het naar haar zin. Ik had niet anders verwacht, maar de bevestiging was toch fijn.

Dinsdag

De badkamerman stond al vroeg voor ons neus. Eindelijk kwam hij tegelen. Dit stond al gepland voor begin mei, maar hij had steeds klussen die uitliepen dus moesten we geduld hebben. Nu ik er toch vroeg uit was, begon ik de ochtend in de sportschool. Daarna ging ik aan het werk. Ik had een functioneringsgesprek en een hele middag vergaderingen. Toen ik ‘s avonds thuis kwam, was de badkamer al een heel eind. Leuk om te zien! Die avond belde Sterre niet, maar de juf stuurde wel een berichtje dat het allemaal heel goed ging.

Woensdag

Ook deze ochtend begon ik in de sportschool, lekker vroeg. Ik sport het liefst van 7-8, dan heb ik mijn beweging al gehad en nog de hele dag voor me. Daarna ging in een monsterzit in van overleggen. Best jammer met dat mooie weer, maar ondanks dat was het zinvol en gezellig, dus ook weer niet zo heel erg. Maik was deze dag vrij, want de opvang was dicht. Lenthe had schoolreisje. Toen ik thuis kwam na een hele dag binnen zitten, stond de bbq klaar en een koel glas bubbels. Top!

Donderdag

Geen werkdag voor mij, maar ondertussen was ik wel heel druk met werk. Het schooljaar loopt ten einde, maar dat vraagt toch wel wat organisatie op veel scholen. Er moet nog veel gebeuren. Dus heb ik (heel slecht) Fee even op de iPad gezet, zodat ik wat belangrijke telefoontjes en mails kon afhandelen. Daarna moesten er kinderen gehaald van school. En, om 4 uur, kwam Sterre terug van kamp. Ik kreeg meteen een heel grote knuffel, maar ze had het super naar haar zin gehad. Ze was alleen doodmoe. Ik ben dus om 5 uur al gaan eten, zodat ze lekker vroeg naar bed kon. Ik was zelf blij met mijn nieuwe zonnebril! Na heel lang twijfelen eindelijk voor deze gegaan.

Vrijdag

Sterre sliep een gat in de dag. Ik maakte haar om 12 uur maar wakker, omdat ik bang was dat ze anders haar ritme zou verleggen en ‘s avonds niet meer zou kunnen slapen. Ik speelde wat met Fee, buiten, want het was lekker weer. ‘s Middags had Lenthe zwemles en Sterre moest naar hockey. De allerlaatste training. ‘s Avonds aten we Mexicaans en gingen we vroeg naar bed. Ik was namelijk erg moe.

Zaterdag

Zoals elke week begon ik de ochtend in het zwembad. Even 60 baantjes zwemmen. Dat hadden er makkelijk meer kunnen zijn, als er niet een vervelend stel dames al kletsend zich door het water voortbewogen en zo de hele boel ophielden. Grrr. Ondanks dat, toch lekker gezwommen hoor. De badkamer is zo goed als af. Helaas hebben we nogal speciale tegels aan 1 wand, die weer speciaal soort voegspul nodig hebben die helemaal uit Italië moet komen en dat duurt 2 weken. Dus voorlopig staat het bad, de douchekraan en het badkamermeubel nog lekker in de weg in de werkkamer, want pas na het voegen kan de loodgieter komen. Nog 2 weken geduld dus…

Bleyenberg bubbels

Ik kon ‘m wel al schoonmaken, dus dat heb ik zaterdag gedaan. Maik was met Sterre naar haar laatste hockeywedstrijd (ze is kampioen!) en ‘s middags moest ik even naar de stad in Den Haag om wat dingen te kopen voor de kinderfeestjes van Yuren en Lenthe en het teamuitje dat maandag gepland staat op mijn werk. Ik wilde eigenlijk nog wat winkelen, maar het was mega druk in de stad en ik had er geen geduld voor. Dus ben ik lekker een glaasje prosecco gaan drinken bij Bleyenberg op het rooftop terras en heb ik daarna de bus weer naar huis genomen. Echt superfijn dat de bus bij ons voor nu langs rijdt en rechtstreeks naar het centrum in Den Haag gaat!

Zondag

Deze dag stond in het teken van twee kinderfeestjes. Yuren en Lenthe zijn natuurlijk allebei in april jarig. Vlak daarna begint de meivakantie, dan zijn veel mensen niet thuis. Dus dan doen we de kinderfeestjes meestal pas erna. Nu had ik best veel persreizen in mei en in juni, dus hadden Maik en ik zitten kijken en eigenlijk konden we alleen maar deze zondag. Dus besloten we beide feestjes maar op 1 dag te vieren. Lenthe in de ochtend, Yuren in de middag.

Kinderfeestje Lenthe

Ze wilden allebei gaan bowlen, dus we hadden het eigenlijk vrij simpel gehouden. Uurtje taart eten, cadeautjes uitpakken en even spelen, uurtje bowlen, uurtje pannenkoeken eten. Lenthe kreeg prachtige cadeaus en de meiden speelden gezellig samen buiten, deden dansjes op kinderen voor kinderen en hadden het heel gezellig. Top ochtend! Toen iedereen was opgehaald schoot ik in mijn sportkleren en rende, in de zinderende hitte, nog even 5 kilometer. Daarna even douchen en hoppa, klaar voor het volgende feestje!

Kinderfeestje Yuren

Een feestje met jongens is toch weer een geheel ander iets: kinderen voor kinderen vonden ze helemaal niks, de taart zat er in 3 tellen in en daarna wilden ze stoeien en voetballen. Het bowlen was de redding, toen had ik even rust (nou ja, er moest wel opgeruimd worden) en rond 5 uur haalde ik frietjes bij de snackbar die we om half 6 met z’n allen opaten. Daarna nog wat voetballen in de tuin en toen kwamen de ouders de boys alweer halen. Dat vond Yuren wel prima, want hij wilde met zijn nieuwe lego gaan bouwen.

Max

Na alle feestjes vond ik het tijd voor een roseetje, dat hadden we immers wel verdiend. Inmiddels zitten Sterre en Maik voor de Grand Prix. Ik typ boven nog even dit weekoverzicht uit en ga straks ook nog even meekijken. Best leuk natuurlijk, zeker omdat Max als derde start. Wie weet haalt hij dit keer een podiumplek? Komende week wordt het minder goed weer, maar hopelijk is het weekend weer goed, want dan gaan wij op uitnodiging van een superleuke plek weer iets heel leuks doen!

 

Vorig artikelOp vakantie naar Tunesië
Volgend artikelMijn grootste blunder
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in