Aanbiedingen, slim inkopen in de juiste maand

sale tasAanbiedingen, in welke maand koop je wat? Misschien is het je al wel eens opgevallen, maar gedurende het jaar zijn er regelmatig aanbiedingen van diverse producten. Je hoeft bijna nooit meer ergens het volle pond voor te betalen, als je maar goed de aanbiedingen in de gaten houdt. Scherpe aanbiedingen zijn er genoeg. Koop dus niet impulsief iets, maar plan wanneer je wat koopt. Bedenk in januari wat je het komende jaar wil aanschaffen en bepaal dan de maand waarin je dat gaat doen. In deze blog vertel ik in welke maand je wat het beste kunt aanschaffen.

Lees ook: financieel plan maken, meer geld overhouden
Lees ook: zo kun je extra inkomsten genereren

Aanbiedingen, in welke maand koop je wat?

Als je het een jaar in de gaten houdt, kom je er achter dat er gedurende het jaar bepaalde thema’s zijn waar winkels op in proberen te spelen. Zo kun je een sportschoolanbonnement bijvoorbeeld het beste aangaan in januari of september. Dat zijn de maanden waarop mensen bedenken dat ze echt weer aan hun figuur willen gaan werken. Immers, na de zomervakantie en de feestdagen is er meestal meer gegeten en gedronken dan normaal en zijn mensen wat aangekomen. Sportscholen spelen daar slim op in door met een mooie aanbieding te komen. Zo gaat dat met veel producten. In deze blog neem ik je mee langs de maanden en vertel ik in welke maand je wat het beste kunt kopen. Handig om rekening mee te houden!

Januari

In januari staat het vaak in het teken van afvallen, opruimen en vakanties boeken. Aanbiedingen zullen dus daaraan gerelateerd zijn. Opticiens spelen er trouwens ook slim op in dat het nieuwe jaar begint en je weer vergoeding voor een bril kunt indienen. Heb je dus een nieuwe bril nodig, dan is januari het beste tijdstip. Veel vluchtmaatschappijen stunten met ticketprijzen en reisorganisaties met vroegboekkortingen. Maak daar gebruik van! Tot slot gaat ook vaak de winterkleding in de aanbieding en de kerstjurkjes. Best slim om dus te kijken of Even op een rij welke aanbiedingen er zijn.

fitness apparatuur

Februari

In februari gaat de uitverkoop van de wintercollecties nog door, je kunt dan prima een maat groter voor je kind scoren of iets leuks voor de volgende winter voor jezelf. Wat betreft electronica en in het bijzonder witgoed komen de nieuwe modellen op de markt en dan gaan de oude modellen in de verkoop. Heb jij dus een nieuwe wasmachine of droger nodig? Wacht dan op de aanbiedingen in februari! Meubels gaan in de sale, omdat mensen met hun gedachten richting voorjaar gaan en de kamers een make-over krijgen en ook de vroegboekkortingen kun je in januari nog vinden. Daarnaast wordt er natuurlijk enorm gestunt met luchtjes en andere Valentijnsdag artikelen.

flinders kussens

Maart

Ga jij altijd op wintersport? In maart loopt het wintersportseizoen ten einde en komen er aanbiedingen op het gebied van wintersportkleding en overigen wintersportartikelen. Televisies kun je goed kopen, omdat de oude modellen plaats moeten maken om ruimte te maken voor de nieuwe modellen die in maart op de markt komen. Tevens is dit een goed moment om een koffer aan te schaffen voor je komende vakantie. Als we in maart al getrakteerd worden met een paar zonnige dagen, zul je zien dat ook de tuinmeubelen in de aanbieding gaan. Mensen willen immers lekker buiten kunnen zitten en het vorige tuinset is in de winter toch een beetje lelijk geworden.

wintersport gebieden met kinderen

April

In april lijkt de winter dan echt voorbij en half Nederland gaat aan de voorjaarsschoonmaak. Dus hoppa: aanbiedingen voor stofzuigers en andere schoonmaakartikelen. Sla je slag op dat gebied dus in maart. Er wordt ook volop geklust in het voorjaar, dus had je nog een nieuwe klopboor nodig of een elektronische zaag, dan is nu het moment om die aan te schaffen. Als Pasen al achter de rug is koop je paasdecoratie in de uitverkoop en een tip die ik ergens las is dat in maart vaak de fitnessapparatuur die in januari nieuw werden aangeschaft op Marktplaats gezet worden, omdat mensen er toch te weinig op gaan en het een sta in de weg is. Die scoor je dan dus mooi tweedehands. Krijg je er al lol in nu je snapt hoe het werkt met de aanbiedingen? Gewoon slim inkopen in de juiste maand dus!

paasdecoratie

Mei

Half mei is het ijsheiligen en er wordt gezegd dat het dan gedaan is met de nachtvorst. Het moment dus dat de tuincentra de tuinplanten en fruitbomen in de aanbieding gooien. Ook de tuinmeubelen kun je nog wel eens goedkoop scoren. Natuurlijk is mei ook de maand van het vakantiegeld. Daar wordt aan het eind van de maand veel op ingespeeld door de luxe en wat duurdere artikelen af te prijzen, denk aan laptops, smartphones, smartwatches. In de zomer komen de nieuwe camera’s, dus komen er ook aanbiedingen van digitale camera’s. Tot slot kun je nu vaak ook weer goeie tickets scoren voor een vlucht.

apple watch

Juni

De zomer komt er aan. Sommige mensen gaan in plaats van op vakantie hun huis verbouwen. Daarom gaan de bouwmaterialen in de sale. Er komen ook aanbiedingen van koffiezetapparaten, omdat met het mooie weer minder koffie gedronken wordt. Juni is tevens het moment dat de zomercollecties in de uitverkoop gaan, meestal aan het einde van de maand.

inbouw koffiezetapparaat

Juli

In de zomer zijn veel mensen op vakantie. De meeste reisjes zijn dus wel geboekt, dus wordt er gestunt met last-minute vakanties voor de thuisblijvers. Als het regent in Nederland, kan het ook weer zijn dat er wat bovenop de prijs wordt gegooid, omdat de thuisblijvers opeens toch nog graag naar de zon willen. Goed opletten dus! Verder is de zomer hèt moment voor het isoleren van je huis of het aanschaffen van een nieuwe CV-ketel. Niemand denkt daar aan in de zomer, dus komen er aanbiedingen van dit soort producten. Ook de sale van de zomerkleding gaat nog door, evenals zomerschoenen en natuurlijk barbecues.

uitzicht baai sant vincent ibiza

Augustus

Eind augustus zijn de meeste mensen weer terug van vakantie en gaan dus allerlei zomerartikelen in de uitverkoop. Denk aan zonnebrandcrème, tenten, caravans, campingartikelen, vliegtickets, maar ook zomerkleding en badkleding.

tent en zware bewolking

September

Het einde van de zomer komt er aan, en de scholen gaan weer beginnen. Het wordt ook weer minder weer, waardoor er minder gefietst gaat worden. Aanbiedingen komen er dus van fietsen, back to school artikelen, nog steeds wat laatste restjes zomerkleding en natuurlijk ook weer sportschool abonnementen, omdat mensen wat zomerkilo’s willen kwijtraken. Daarnaast gaan de fitnessapparatuur en de dieetproducten ook weer in de uitverkoop. Tot slot kun je nu vaak heel goedkoop een nieuwe tuinset aanschaffen. Zet die wel beschermd in je tuin neer, zodat het mooi blijft in de winter.

back to school 2019

Oktober

De nieuwe Apple producten worden meestal in oktober gelanceerd, dat betekent dat de oudere versies goedkoper worden aangeboden.

werken aan de westfjorden

November

De sinterklaastijd komt er aan. Er komen dus aanbiedingen van speelgoed en andere cadeau artikelen, ook voor volwassenen. Denk aan electronica in de breedste zin van het woord. Houd begin november de prijzen in de gaten en check vooral of je op Black Friday, altijd in november, misschien nog net wat goedkoper uit bent! November is ook de tijd om je te gaan verdiepen in aanbiedingen van energie-aanbieders en zorgeverzekeringen. Overstappen kan soms enorm lonen.

 • speelgoed
 • electronica
 • zorgverzekering
 • energie overstappen

Top 5 leukste speelgoed

December

In de laatste maand van het jaar draait alles nog steeds om cadeaus. Is het niet voor Sinterklaas, dan wel voor kerst. Sieraden, electronica, speelgoed, er zijn allemaal aanbiedingen rondom deze producten. Ook abonnementen kunnen vaak goedkoper worden afgesloten. Boeken kun je goed aanschaffen en heb je een nieuwe auto nodig, dan is dit ook vaak de maand waarin je dat het beste kunt doen. De meeste mensen willen namelijk geen oud model, dus wordt er flink gestunt met prijzen van auto’s met bouwjaar van het afgelopen jaar. Ook nu kun je last minute nog overstappen van zorgverzekering of energie aanbieder, scoor je na sinterklaas en kerst goedkoop versiering, chocoladeletters, pepernoten en kerstkransjes en tot slot beginnen de aanbiedingen voor het sporten en gezond eten eind van de maand al binnen te druppelen.

 • sinterklaasversiering
 • chocoladeletters en pepernoten
 • kerstkransjes
 • parfums
 • electronica
 • auto’s
 • abonnementen
 • speelgoed
 • boeken
 • sieraden
 • energie aanbieder
 • zorgverzekering

roze kerstbomen kerstsfeer in huis

Vorig artikelNieuwe lampen kopen: 3 redenen om dat elke twee jaar te doen
Volgend artikelRecept koekjes uit IJsland, deze lekkernij laat je huis heerlijk geuren!
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in