Foto weekoverzicht Judith #315

Sneeuwman broodjes maken met kaasWeer een nieuwe week met de kinderen thuis. En nog Blue Monday ook. Nou, dat paste wel hoor, ik was inderdaad niet in een opperbest humeur. Somber weer, de hele dag binnen met de kinderen om je heen, proberen te werken wat niet lukt in een superdrukke week. Ik zag er behoorlijk tegenop. Maar ja, je doet er weinig aan, dus we proberen er toch maar weer het beste van te maken. 

Maandag

De start van een drukke week, die begon ik met een rondje hardlopen in het donker. Ik wist dat het inplannen van mijn sportmomenten deze week lastig zou worden, dus dan maar meteen om 8 uur ‘s morgens. Ik rende 6 km (het was gelukkig niet zo koud!) en sprong daarna snel onder de douche om op tijd achter mijn laptop te zitten. Maik haalde wat spullen van school voor de kinderen, zodat zij ook aan de slag konden. De ochtend was ik vooral bezig met de kinderen. Lenthe moest een sneeuwpop naaien, Fee een muts met schrijfpatronen maken en verven, Yuren had een Google meet en Sterre moest ook al vroeg aan de slag. In de middag zat ik voor de laptop, want ik had allerlei online afspraken. Het is een beetje schipperen, want Maik heeft het ook heel druk op zijn werk en dus kan hij mij minder ondersteunen dan eerder. We maken er maar het beste van.

sunset jan 2021

Dinsdag

Maik moest naar zijn werk toe, ik had allerlei online afspraken. Beetje hectisch dus en ik zag het even niet meer zitten. Hoe moest ik dit allemaal in goede banen leiden vandaag? De iPad werd de oplossing, het lukte gewoon niet anders. Waar ik wel blij van werd, was mijn nieuwe Muuto stoel. Die bestelde ik in het weekend, omdat ik vond dat ik dat verdiend had (en we nog bonnen van de Bijenkorf hadden liggen die op moesten). We sparen immers een heleboel geld uit met niet uit eten gaan en niet op reis gaan, dus zo’n feelgood corona aankoop mocht van mezelf 🙂 

Muuto visu lounge stoel gestoffeerd roze

Woensdag

Maik en de kinderen moesten naar de tandarts, ik ging niet mee. Dus had ik het huis voor mezelf alleen, voor ongeveer een uurtje. Heerlijk, die rust! Ik ontbeet op mijn gemak en ging daarna hardlopen. Een rondje van 6 km. Toen ze terug waren moest Maik een hoop werk doen, dus kon ik aan de slag met de kinderen en hun onderwijs. Ik had tussendoor nog een online overleg en in de middag kwam er bezoek. Dat was gezellig. Even een ander gezicht dan altijd maar dezelfde mensen. 

pip maatje op schouder

Donderdag

Ik had de hele dag studiedag. Dat kwam niet zo goed uit, Maik heeft het namelijk ook enorm druk op zijn werk. Hij probeerde wat te doen beneden, terwijl hij de kinderen aanstuurde. Ik zat me boven schuldig te voelen dat hij niet kon werken. Op zulke momenten ben ik die Corona zo spuugzat. Dat die besmettingen niet echt lekker dalen helpt niet echt. Evenals het besluit van de avondklok of nog maar 1 iemand op bezoek. Die avondklok vanaf 21.00 uur boeit me niet zo, in de winter ga ik toch nooit weg om die tijd. Maar dat je nog maar 1 iemand per dag mag ontvangen vind ik lastiger. Nu komen er helemaal niet zoveel mensen over de vloer hier, maar af en toe een bevriend stel vind ik toch wel gezellig. Of de buren die een spelletje komen doen in het weekend. Ongeveer de enige verzetjes die je nog hebt, en dat kan nu dus ook niet meer. Heel jammer! Eind van de middag heb ik Maik afgelost en ben ik nog even met de kinderen naar buiten geweest. Ze moesten allerlei dingen meten voor school. 

meten challenge buiten

Vrijdag

Ik begon de ochtend met een workout van de school van Sterre. Zij moeten met gym de camera aan zetten en meedoen, zodat de juf kan zien dat ze dat ook echt doen. Ik vond dat wel grappig en besloot mee te doen. Best een pittige workout! Ik plakte er meteen een rondje hardlopen aan vast. Om 9 uur kwam er weer een vriendinnetje van Lenthe. Die komt eigenlijk elke week en Lenthe werkt ook meestal 1 dag bij haar. Zo houden we de kring beperkt, maar heeft ze toch af en toe contact met een leeftijdsgenootje. De meiden werkten hard. Maik zat de hele dag boven, evenals Sterre en Yuren. Yuren ging in de middag ook nog bij een vriendje spelen. Fee was thuis en had niet zoveel activiteiten, dus de hele dag wilde ze met mij spelen. Ik kon dus niets voor mezelf doen. ‘s Avonds wilde Yuren nog een potje Everdell doen en daarna heb ik nog even wat gewerkt. Zo vloog de vrijdag weer om. 

work out sterre school jan 2021

Zaterdag

Weekend! Even een beetje rust. Niet vroeg opstaan, geen kinderen aansporen om aan het werk te gaan, maar gewoon rustig ontbijten. In de ochtend las ik wat tijdschriften en zag ik een prachtige regenboog. Ik maakte ook de badkamer schoon en zag dat er een tegel gebarsten was. Balen, want ik had Maik net aangespoord om de overgebleven tegens naar de stort te brengen 🙁 In de middag kregen we bezoek van een vriend/collega van Maik die eigenlijk de hele middag bleef. Het was dus gezellig 🙂 Hij had veel te lekkere dingen van Dudok mee… ‘s Avonds aten we soep en keken we natuurlijk Wie is de Mol. Leuk om al die plekjes in Tsjechië in Brno weer te zien. Van die avondklok kreeg ik verder niks mee, ik ga in de winter bijna nooit weg in de avonduren. 

lekkers van dudok

brno widm

Zondag

Maik ging vroeg hardlopen, ik eerst ontbijten een beetje werken en daarna pas hardlopen. Zo wisselden we elkaar af. Het was koud, maar zonnig. Ik rende 11,5 km. Dat was ik eigenlijk niet van plan, maar ik was zo lekker bezig dat ik een extra stukje deed. Ik heb ook serieus overwogen om deze week in dat buitenbad in Alphen aan de Rijn te gaan zwemmen. Helaas was er de hele week geen plek, dus dat plan heb ik maar weer opgegeven. Maar lijkt me superlekker om in de buitenlucht in zo’n verwarmd zwembad te zwemmen. Doet me denken aan IJsland! Sowieso jammer dat we in Rijswijk of Delft niet zo’n buitenbad hebben. Zou er van mij zo mogen komen. Verder heb ik vanmiddag lekker gelezen in een Bitcoin boekje, nog wat gewerkt en was Pip ongeveer de hele dag uit de kooi en die kwam bij iedereen buurten. We zijn nog steeds blij met dit leuke vogeltje. Ze is al behoorlijk tam en de kinderen zijn er gek mee. Het enige speelgoed waar ze dagelijks minimaal een uur mee spelen eigenlijk 🙂 In de avond wilde Yuren nog een potje Kolonisten. Dat werd een teleurstellend spelletje voor mij, want er werd echt amper iets gegooid waar ik stond. Ik heb dus vet verloren en Yuren gewonnen. 

Pip bij Feetje jan 2021kolonisten jan 2021

 

 

 

 

 

 

 

 

Op naar weer een nieuwe #lockdown week maar weer. Hij is gelukkig iets rustiger dan deze afgelopen week, dat helpt mentaal wel. We gaan het zien wat deze week weer brengt. Ik vind de besmettingen nog steeds minimaal naar beneden gaan, daar baal ik van. Bij Maik is er ook een collega die Corona heeft en die heeft hij van de week nog gezien, dus even duimen dat het niet een heel besmettelijke vorm is en we de dans weer ontspringen. 

rainbow jan 2021

Vorig artikelFidget Toys, waar zijn ze goed voor?
Volgend artikelInvulboeken voor Valentijnsdag
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in