Jaaroverzicht 2022

met de kids bij de RheinfallVorig jaar op 31 december testte ik positief op Corona en werd ik ‘s avonds ook echt ziek. Ik zie dat ik toen door alle commotie helemaal geen jaaroverzicht heb geschreven, wat eigenlijk best jammer is. Vandaag pak ik de traditie weer op, op de allerlaatste dag kunnen jullie mijn jaaroverzicht 2022 lezen. Het was een mooi jaar, met niet al te veel heftige of verdrietige dingen gelukkig. Hopelijk mogen we 2023 ook weer in goede gezondheid doormaken, want inmiddels is me wel duidelijk dat je gezondheid het allerbelangrijkste is. Er zijn heel wat mensen die dit jaar een ander soort jaar hadden en dat doet me realiseren dat ik mijn handjes mag knijpen! 

Lees ook: jaaroverzicht 2021

Januari

Begin van de maand stond bij ons in het teken van Corona. We hadden dat allemaal de eerste twee weken van januari en waren herstellende daarvan. Toen we weer een beetje up & running waren besloot ik met Melissa naar Malaga te gaan. Dat boekten we vrij impulsief zo’n 4 dagen van tevoren. Het was heerlijk om even richting de zon te gaan zo in januari! Heb er enorm van genoten, ook zo na die Corona infectie was het heel fijn. Wel begon ik toen al te merken dat ik toch wat restklachten had van de infectie met sporten. Ik probeerde mijn oude ritme qua sporten op te pakken, maar dat lukte eigenlijk niet. Gelukkig ging werken en de gewone dagelijkse dingen wel goed. 

Malaga strand

Februari

Ook in februari ging het nog niet lekker met mijn conditie. Het was ook vaak slecht weer en heel koud. Bovendien waren er constant klassen thuis wegens Corona besmettingen en kreeg Yuren bij ons ook voor de 2e keer Corona. Gelukkig kreeg de rest van het gezin het niet. Maik en ik pakten nog wat verhuisdozen uit die al 5 jaar ingepakt stonden en Sterre werd 15 jaar. Verder werd de auto weer goedgekeurd (na een dure reparatie die we toch maar weer besloten te doen) en verraste ik Maik met een Valentijnsdiner thuis van Elea. Ook stormde het heel hard eind van de maand. 

Valentijn 2022

Maart

In maart gingen we met het hele gezin naar Puglia op vakantie. Dat werd een memorabel weekje, met onze elektrische huurauto die maar een heel kleine actieradius had. De hele planning van de roadtrip liep daardoor in de soep en het leerde ons een mooi lesje flexibiliteit. Ook qua weer was het bijzonder, we gingen van een prachtige zonnige dag naar een dik pak sneeuw en een hele dag regen in Pompeï. Ik kon er hartelijk om lachen, maar de kinderen en Maik hadden er af en toe wat moeite mee. Ik heb hele leuke herinneringen aan deze vakantie, want ik hou van avonturen! Ook was Fee deze maand jarig, maar helaas heel ziek op de dag zelf. Gelukkig kon haar kinderfeestje wel doorgaan. 

fee lenthe strand puglia

 

 

 

 

 

 

 

 

sneeuw in puglia

April

Een maand met sneeuw, maar ook al wat zonnige dagen. Mijn conditie begon vooruit te gaan, de persevents werden weer opgestart en we hadden een aantal leuke uitjes. Veel lunchen, wandelen en een fotoshoot voor Sterre. Helaas ook een maand met veel zieke kinderen. Op een bepaald moment zelfs 3 kinderen tegelijk. Slopend ook voor Maik en mij, vooral de nachten met spugende kinderen. Gelukkig konden we een beetje bijkomen aan het eind van de maand met een paar gezellige dates. Deze maand vierden we ook de verjaardagen van Lenthe en Yuren, daarna zat het verjaardagsseizoen er weer op! Yuren werd aangemeld bij de VO school van zijn keuze. En er was een lang weekend Ameland. Daar vierden we Pasen. Was erg fijn, ondanks dat Sterre flink ziek was de eerste dagen.

Ameland was top Mei

Deze maand stond in het teken van de meivakantie. Een weekje Picardië in Frankrijk, De Rheinfall in Zwitserland, Parijs en Europapark in Duitsland. Dik genieten! We hadden overwegend mooi weer, leerden leuke mensen kennen en troffen ook bekenden op vakantie en het was gewoon heerlijk om met het gezin eropuit te trekken. Ik was nog maar net terug en toen ging ik alweer met Melissa naar IJsland. Als ik de foto’s terugzie denk ik weer: wat ben ik daar toch altijd gelukkig. Denk dat het weer een van mijn fijnste tripjes was. Zou het heel graag ook eens met Maik bezoeken, maar dat is zo lastig, omdat we dan altijd oppas nodig hebben. Deze maand knipte Fee ook haar vingertopje eraf wat nogal een gedoe was. Zelf kreeg ik eind van de maand oorontsteking, waardoor ik een nacht verging van de pijn en daarna nog lang een dicht oor had (na een week een loopoor te hebben). Eind van de maand liepen we de Rooftopwalk in Rotterdam. 

view ijsland

 

Europapark 2022 ingangJuni

Juni begon met een weekje Albanië, wat heeft dat land mij verrast zeg. Zo mooi! Ik wil zeker nog eens terug. En ook weer supergezellig met Laura. Zo gelachen en zulke avonturen beleefd weer. Deze maand stond ook in het teken van de eindmusical en het afscheid van de 6e klas van Yuren en de theatervoorstelling van Sterre. Yuren ging ook op schoolkamp wat heel leuk was. Maik was jarig, en het was vaderdag. Hij kreeg een wormenhotel en dat vindt hij tot op de dag van vandaag nog steeds stom haha. Deze maand was het ook vaak mooi weer, waardoor we grotendeels buiten leefden. Heerlijk genieten vind ik dat. Ook had ik een aantal sollicitaties. Bij 1 baan viel ik in de allerlaatste ronde af en de andere banen besloot ik zelf niet te doen, om diverse redenen. Op school vierden we Sint Jan, wat ook weer een mooi feest was met de bloemenkransen. 

Peshki fresket Xeni restaurant Durres albanie

Juli

Yuren nam nu echt afscheid van de basisschool, een emotioneel moment en daarnaast natuurlijk allerlei festiviteiten. Feestjes hier en daar, en ik was dus voortdurend hem overal naartoe een het brengen en halen. Ik las best veel boeken, sowieso lukt dat steeds beter nu de kinderen wat groter worden. We bezochten de Parade en ik liet een biopt nemen uit een pigmentvlek, die raar was gaan doen. Gelukkig bleek dit niets kwaadaardigs en kon ik weer opgelucht ademhalen. Maik en ik vierden onze trouwdag bij ‘t Ganzennest in Rijswijk en we gingen op vakantie. Eerst naar Oostenrijk. 

Yuren eindfeest juni 2022

Augustus

En toen door naar Hongarije. In drie heerlijke weken zijn we het land rondgereisd en dat was weer enorm genieten. Toen we thuiskwamen hadden we lekker nog 3 weken vrij, wat ook heel fijn was. Er waren lange zomeravonden op het strand, heerlijke zonnige dagen in de tuin met veel boeken en ik maakte bijna elke dag zelf ijs. Yuren ging met Maik karten en vond dat meer dan leuk. Er werd regelmatig gebarbecued. Yuren kreeg een nieuwe fiets. Sterre ging actief vloggen en Lenthe begon met rolschaatsles, wat ze heel erg leuk vindt. Yuren had zijn eerste schooldag op de middelbare!

Yuren en Sterre weer naar school 2022

September

Qua reisjaar was dit een toppertje, want begin september ging ik met Melissa naar Gran Canaria. Ook weer een geweldige roadtrip, en heerlijk om er na de zomervakantie met steeds 4 kinderen om je heen even tussenuit te zijn. Eenmaal thuis bleek ik een wat minder fijn souveniertje te hebben meegenomen: Corona! Ik was er 3 dagen best wel weer ziek van, daarna knapte ik snel op. Helaas was mijn conditie erna slechter dan ooit. Ik besloot deze maand met Lactoferrine te beginnen, waar ik al veel over gelezen had dat het zou kunnen helpen. Helaas niet bij iedereen, maar ik had geluk: het sloeg aan! Sindsdien heb ik het sporten weer heel goed kunnen opbouwen. Ook bleek ik niemand te hebben besmet in huis. Lenthe wilde heel graag naar het Tina festival, dus als verrassing had ik voor haar kaartjes geregeld dus zij was superblij. Mijn ouders kregen deze maand ook Corona (niet van mij) en rolden er gelukkig goed doorheen. 

persoon op zandduin maspalomas gran canaria

Oktober

De herfst was in aantocht, dus we waren regelmatig in het bos te vinden. Ook plukten we appels en bakten daar taarten van. Ik houd wel van het sfeertje, al vind ik het ook altijd lastig om afscheid te nemen van de zomer. Dit jaar hadden we niet zo’n mooie nazomer als vorig jaar. Wat voor mij een hoogtepunt was, was een trip naar Noorwegen in de herfst. Wat was het er mooi! Ik ging een wandeling doen die ik al lang op mijn bucketlist had staan: Mørkgonga. Ook het Kistefoss museum stond op mijn wishlist, die pakten we meteen mee. Mijn Scandinavië liefde werd er nog een beetje meer aangewakkerd. En het was natuurlijk Kinderboekenweek, waarbij iedereen weer mooie boeken uitkoos. 

Mørkgonga zonder mist

November

Sinterklaas kwam, ik opende mijn Werk aan de muur winkel voor mijn foto’s en het werd enorm druk op mijn werk. We aten een weekje geen suiker en sloten dat af met bowlen en ik ging met Yuren naar het ziekenhuis voor zijn scoliose en trechterborst. Gelukkig was het niet veel verslechterd en hoefde er niet zoveel mee. Helaas ontdekte ik dat ook Fee een scoliose heeft, dus ook voor haar heb ik een afspraak bij dezelfde orthopeed gemaakt. Ik ging met Sterre naar de open dag van de filmacademie, wat tegenviel. Ook werkte ik een avondje bij Rozey in de horeca, omdat ze te weinig personeel hadden en ik dat wel weer eens leuk vond. Ik voelde me deze maand aardig gestressd, omdat het gewoon superdruk was, zowel op mijn werk als thuis met allerlei dingen rondom de kinderen. Sterre kreeg tussendoor ook nog Corona. 

bevroren rozebottels en opkomende zon

December

In december ging de ratrace maar door. Tussendoor gingen we nog naar Dortmund en Hagen in Duitsland voor een kerstmarkt, dat was een gezellig gezinsuitje. Maar verder was het natuurlijk sinterklaas en kerst en werk en alle drukte daaromheen was eigenlijk iets teveel. Ik sliep (misschien wel daardoor?) ook nog slecht dus ik was blij dat ik zonder kleerscheuren de kerstvakantie haalde. Kerst was gezellig, al bleek mijn schoonmoeder de hele avond met Corona aan tafel te hebben gezeten. Tot op heden is er niemand besmet gelukkig. Ook de nasty griep waar ik iedereen over hoor is tot nu toe aan ons deurtje voorbij gegaan. Ik heb zelf bewust een aantal dagen de laptop uitgehouden en vooral veel op de bank liggen lezen. Het was nodig. Op deze laatste dag van het jaar voel ik wel dat ik meer energie krijg en ook ruimte in mijn hoofd. Ik ben trots dat ik ondanks dat ik toch echt wat inspanningsintolerantie (PEM) had overgehouden aan de Corona op 1e kerstdag voor het eerst weer 10 km rende. Ik kan nu zeggen dat ik weer helemaal de oude ben gelukkig. Als nu de virusjes lekker uit mijn buurt blijven de rest van de winter ben ik blij.

family op de kerstmarkt dortmund

kerstballen 2022

 

Voor 2023

Voor 2023 hoop ik vooral dat ikzelf en iedereen in mijn omgeving gezond mag blijven. Er zijn aardig wat mensen die met hun gezondheid getobt hebben in dit jaar. Collega’s en kennissen vooral, maar ik zie wat een impact het heeft op je leven om niet meer zo onbezorgd te kunnen zijn en steeds weer naar het ziekenhuis te moeten. Het heeft me zeker bezig gehouden en me doen realiseren dat we geluk hebben dat 2022 zonder al teveel narigheid voorbij is gegaan. Hebben jullie nog goede voornemens?

kerstontbijt 2022

Vorig artikelWaar moet je op letten wanneer je varkensvlees gaat kopen?
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #415
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in