Foto weekoverzicht Judith #19

verstopping De week begon op maandag met een probleem. We hadden een verstopping. Niet echt handig, want we kregen ook kraamvisite. Gelukkig kon er wel iemand komen, omdat het Pinksteren was tegen een vrij hoog tarief. Jammer, maar helaas. De oorzaak bleek een dot vet dat vast zat in de afvoerpijp.

Lees ook: Foto weekoverzicht Judith #18

Maandag

In de middag moest Maik werken, en ging ik met de kinderen de stad in. Ik wilde zonnebrandcrème kopen, en even een ijsje met ze eten. Per toeval vond ik op de Korte Poten een winkeltje met organic producten en vond daar het merk Momme uit Polen. Daar hadden ze een hele babylijn van en ook zonnebrandcrème, dus die kocht ik. Hij ruikt heerlijk, maar is wel wat dik. Ik wil de andere babyproducten ook nog eens uitproberen binnenkort.

ijsje eten

 

momme natural care zonnebrandcreme

Dinsdag

Op dinsdagochtend moesten we eerst naar de tandarts. Sterre moest een foto laten maken van haar gebit. Al een jaar zijn haar snijtanden boven er uit, maar er komen maar geen nieuwe tanden door. De tandarts voelde en twijfelde of ze er wel zaten. Hij heeft ze zelf namelijk ook niet! Gelukkig bleek uit de foto dat ze er gewoon zaten, maar werden tegengehouden door een gebrek aan ruimte. Haar kaak moet eerst nog groeien. Rond 9 uur kwam onze nieuwe gastouder een dagje meelopen. We gingen op de fiets naar school, ik liet haar wat leuke speeltuinen zien en de dag vloog voorbij.

tandarts

Woensdag

Op woensdag moest ik voor het eerst naar mijn werk sinds mijn verlof. Met een brok in mijn keel zat ik ‘s morgens op de fiets. Ik vond het zò moeilijk om Fee achter te laten! Ze dronk nauwelijks uit het flesje. Gelukkig was die dag Maik nog thuis, want de nieuwe oppas kon pas vanaf donderdag. Ik ging heel erg op tijd naar huis, zodat ik haar kon voeden. ‘s Avonds aten we nasi, die Maik serveerde met stokjes. Je had de koppies van de kinderen moeten zien, onbetaalbaar. Maar ze probeerden het wel!

met stokjes eten

Donderdag

Op donderdag moest ik weer werken, en kwam de oppas voor het eerst. Ik vond het lastig, zou het allemaal goed gaan? Ik moest het loslaten. Ik kolfde die dag 3 keer en was trots dat het me zonder syntocynon neusspray (wat je kunt gebruiken om de toeschietreflex op te wekken) lukte om een heel flesje vol te kolven. Bij thuiskomst bleek Fee niet goed uit de fles gedronken te hebben. Ze hing vervolgens de hele avond aan de borst om in te halen.

gekolfde melk

Vrijdag

Op vrijdag werkte ik ook, en toen ik thuiskwam maakte ik de bak met kikkervissen schoon. Inmiddels zijn er al een paar kikker geworden. Eentje ontsnapte!

kikkertje

Zaterdag

Zaterdag moesten we vroeg uit de veren, want Yuren vierde zijn verjaardagsfeestje. Het thema was lego. We hadden lego-uitnodigingen gemaakt en allerlei leuke spelletjes verzonnen met lego. Het was een groot succes en hij is verwend met mooie cadeaus.

lego feestje

legopoppetjes werkblad

kaarsjes uitblazen legotaart

Zondag

Op zondag knuffelde ik veel met Fee. Ook vlogen de jonge koolmeesjes uit het nestkastje. Dat ging met een hoop herrie gepaard, veel gepiep en ze vlogen ook tegen de ramen op. Zielig. Verder zocht ik de keukenkastjes uit, en vond ik daarbij lieve Chinese potjes met thee er in. Die heb ik in 2002 zelf gekocht in Bejing. Ik ben benieuwd of ze nog lekker zijn. Ik schreef ook blogs en beantwoorde mail en ‘s middags kregen wij nog kraamvisite.

Chinese thee

Toen was de week alweer voorbij! Komende week schijnt het mooi weer te worden, daar kijk ik erg naar uit. Gaan we lekker naar buiten. Wel jammer dat het precies op mijn werkdagen is, maar het schijnt ook in het weekend nog mooi te zijn.

Wat gaan jullie doen met het mooie weer?

Vorig artikelDe hipste mode, lifestyle en beauty producten voor vaderdag
Volgend artikelDit heb je nodig voor gladde zomerbenen
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in