Foto weekoverzicht Judith #18

week-18-2015-weekoverzichtAlweer mijn 18e weekoverzicht. Ik vind dat ik het goed volhoud om het consequent iedere week te schrijven. En het is ook leuk om te zien dat het elke week weer een van de best gelezen blogs zijn. Dus ik ga er maar gewoon mee door 🙂

Lees ook: Foto weekoverzicht Judith #17

Dit was mijn allerlaatste verlof week. Vanaf woensdag moet ik weer aan de slag, ik ga nog 7 weken lesgeven aan kleuters met een psychiatrische stoornis op mijn werk. Ik had eigenlijk groep 6 dit schooljaar, maar vanwege het vertrek van een collega in de onderbouw is ervoor gekozen dat ik haar groep ga doen en mijn vervanger het jaar af maakt in mijn groep. Best een spannende week dus, want hoe zal het allemaal gaan met kolven enzo weer op mijn werk? En met Fee bij onze nieuwe gastouder aan huis? Maar goed, dat volgende week. Eerst de afgelopen week…

Maandag

Maandag was een rustig dagje. Ik deed vooral veel was en strijk. Nogal saai, maar ook in huize Hipenhot moet het huishouden gewoon gedaan worden. Lenthe speelde intussen met de Playmobil en Fee had ik onderin het stapelbed gelegd, waar ze lekker lag rond te kijken en op den duur in slaap viel. Lenthe en ik maakten ook een smoothie. Op Instagram vroeg iemand of ik hier eens een apart blogje over wilde schrijven, met mijn favoriete smoothie-recepten, dus dat zal ik binnenkort eens doen. Deze was trouwens met ananas, munt, basilicum en courgette. Mmmm.

strijken

smoothie ananas munt basilicum courgette

Dinsdag

In de nacht van maandag op dinsdag was Lenthe behoorlijk ingewikkeld bezig. Ze kwam rond een uur of 4 wel 20 keer haar bed uit, we werden er doodmoe van. Ze kan niet zo goed in ons bed meer erbij liggen, want daar slaapt Fee en veel ruimte is er niet meer over. Dus legden we haar steeds weer terug. Op den duur dachten we dat ze was blijven liggen, we hoorden haar niet meer en zijn zelf in slaap gevallen. Ik was dan ook enorm verrast toen ik ‘s morgens de deur van onze slaapkamerdeur open deed: Lenthe lag gewoon voor onze deur op de grond te slapen! Ik snap het nog steeds niet, dat je zo’n koude vloer verkiest boven je warme bed die slecht 5 stappen verder is. Maar goed, ze zat zo in haar dwarse bui dat dit haar blijkbaar een goed gevoel gaf. Ik hoop altijd maar dat mijn kinderen, met hun enorm sterke wil, heel wat gaan bereiken later. Het is duidelijk dat ze niet snel opgeven als ze iets in hun hoofd hebben…

lenthe slaapt op de grond

Op dinsdag was ik ook thuis. Behalve de kinderen naar school brengen, polentataart met rucola en parmezaanse kaas maken en spelen met de kindjes heb ik niet zoveel bijzonders gedaan.

polenta rucola

Woensdag

Woensdag was het druk, ik moest ‘s morgens de auto naar de garage brengen voor een grote beurt. Beetje jammer dat ik einde van de dag hoorde, dat die beurt 2500 euro zou gaan kosten, omdat er bizar veel vervangen moest worden. Jullie kunnen dus wel raden waar mijn vakantiegeld dit jaar heen gaat. Zucht. We kregen gelukkig wel een leenauto, want anders had ik de rest van de week een probleem gehad.

Op woensdag versierde ik ook de seizoensboom in een vaderdagboom, met snorren. Erg leuk geworden vind ik zelf! Dat vonden trouwens meer lezers hier, want er werden meteen weer een hoop bomen besteld. De hele dag stond sowieso in het teken van snorren, kijk maar 🙂

boom snor

kindjes snor

lenthe snor smoothie

Donderdag

Op donderdag was het heerlijk weer. Fee was onrustig, dus ik heb veel met haar in de draagdoek gelopen. Of buiten gezeten. Ik genoot van het koolmeesje dat af en aan vloog met wormpjes. Ons nestkasje zit vol jongen!

koolmeesje

Sterre zat na schooltijd buiten aan tafel parfum te mengen, Yuren en Lenthe speelden buiten. We aten tagliatelle met zelfgemaakte tomatensaus. Yummie!

fee draagdoek pavo geel

fee slaapt draagdoek

sterre parfum maken

Vrijdag

Vrijdags ben ik naar mijn werk geweest met Fee. Die zou ik nog steeds aan de kinderen in mijn oude klas laten zien. Lenthe was ook mee en maakte kikkersprongen in de klassen. De anders altijd zo norse en soms boze pubers werden opeens weke knullen die met haar wilden spelen en foto’s van mijn baby maakten. Heerlijk om te zien. ‘s Middags werd Lenthe onverwacht opgehaald door onze oude gastouder. Ze miste haar en vroeg of ze met Lenthe naar de kinderboerderij mocht. Prima! Had ik ineens een middagje alleen met Fee.

Zaterdag

Zaterdag was het in de ochtend een beetje bewolkt. We hadden perskaarten voor de Libelle Zomerweek, dus reden we naar Almere strand om dit te bezoeken. Het was loeidruk, eigenlijk een beetje tè. Het optreden van Lois Lane was leuk. De kindjes genoten ervan, en wij stiekem ook, muziek uit “onze” tijd. Bizar om te zien hoe er om 1 uur een rij ontstond om een goodiebag te ontvangen. Zoveel bijzonders zat er niet eens in: wat drankjes, wasmiddel en tijdschriften. De kinderen waren rond 2 uur moe dus gingen we naar huis. Daar was het inmiddels opgeklaard en konden we nog even lekker met een roseetje op het terras.

loislane

Zondag

Zondag was het meteen al zomers. Dus wij meiden jurkjes aan, de mannen een spijkerbroek en korte mouwen. Eindelijk kon ik bovendien mijn nieuwe Red-Rag sandalen aan! Zitten zo lekker!

sandalen red rag

We haalden eerst een vriendinnetje van Sterre op en gingen toen met de auto volgeladen naar de Appelparade in Lisserbroek. Het sfeertje was perfect. We hadden een opperbest plekje op een van de banken, vol in de zon. Kinderen de speeltuin in, wij genieten. Er was genoeg te doen, naast de speeltuin konden de kinderen geschminkt, op een springkussen en spelen in het tentenkamp. Grappig dat Sterre ineens zo groot is, dat ze alleen wilde shoppen. Samen met haar vriendin, en gewapend met een portemonneetje met 3 euro er in, gingen ze wat voor zichzelf uitzoeken. Ze kwamen terug met een veer-pen en armbandjes. Omdat Lenthe niet genoeg geld had, was Sterre zo lief geweest haar zusje wat van haar geld te geven. Yuren kreeg van mij nog een tof shirt met een gevaarlijke leeuw van Claessens, wat ik kocht bij de stand van Bodybasics4kids (en wat aan het einde van de dag onder de pen- en vetvlekken zat).

Yuren shirt claessens

We aten pannenkoeken, aardbeien, frietjes en broodjes. We dronken biologische appelsap en verse muntthee. Het was een heerlijke dag. We sloten hem wederom af met een roseetje op het terras en doodvermoeide kindjes die we vroeg op bed konden leggen en als een blok in slaap vielen…

kids voor tent

Olmenhorst appelparade 2015

Vorig artikelMarshmallows eten op doktersadvies
Volgend artikelGezonde suikervrije snack? Home made yoghurt ijs!
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

2 REACTIES

  1. Wat heerlijk om te lezen!! Nou ja, op die auto na dan 🙁
    Hier krijgen we later deze week bericht over hoeveel het ‘ellende’ onderdeel van onze auto gaat kosten, blijven nog even duimen 😉

    Liefs,
    Nathalie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in