Foto weekoverzicht Judith #227

Ondanks de vooruitzichten was het een heerlijk zonnige week. Ik heb dan ook veel buiten gezeten, steeds na mijn werk en ook op mijn vrije dagen. In onze tuin is het al snel windstil en voelt het gewoon aan als hoogzomer.

Maandag

De week begon op kantoor met een werkoverleg en daarna nog wat afspraken. Het was lekker weer, dus dat helpt altijd bij mijn humeur. En leuk om alle collega’s weer te spreken na de vakantie. ‘s Avonds ging ik voor het eerst weer wandelen met Niky. De zon ging prachtig onder, daar heb ik een mooie foto van gemaakt. Het was ook leuk om met haar bij te kletsen en met het mooie weer was het een fijne avond om te lopen.

Dinsdag

Er was een leuk overleg op een school, waar we een bijzondere les mochten meekijken. Daarna had ik nog een afspraak op een andere school en eind van de middag ging ik sporten. Toevallig zat ik trouwens in onze straat opeens allerlei zwarte bakken staan, blijkt dat er een rattenprobleem is 🙁 Gelukkig hebben wij daar nog niks van gemerkt, maar ik vind het niet echt een fijn idee. Het zijn dus rattenvallen, hopelijk helpt dat snel. We aten een salade met witte bonen en allerlei groenten. Daar haalde iedereen zijn neus voor op, ik vond het geloof ik als enige lekker….

Woensdag

De vrije dag van Maik, en ik had weer opnieuw hele erge keelpijn. Echt irritant, het was vorige week al begonnen, daarna ging het een dag beter en toen kreeg ik het weer. Hardnekkig virus. Ik was er ook echt niet fit van, maar had verder geen koorts. In de ochtend had ik een heel goed gesprek voor mijn werk. Later heb ik thuis nog wat uit zitten werken en mails beantwoord. Het was een drukte in de tuin, want er waren allemaal vriendjes en vriendinnetjes te spelen en ik was wel een beetje jaloers dat ik niet lekker buiten kon zitten.

Vincenzo’s Osteria

‘s Avonds was ik uitgenodigd in Den Haag bij Vincenzo’s Osteria, een leuk Italiaans tentje in de Tasmanstraat. Er waren een heleboel bloggers. Ik kende er maar twee, maar dat was juist leuk, want zo leer je nog eens nieuwe mensen kennen. We mochten zelf pasta maken en oesters openen en daarna gingen we aan tafel. Ik heb superlekker gegeten! Heerlijke voorgerechten met vis en burata, maar ook een superlekkere truffelpasta om je vingers bij af te likken. En natuurlijk tiramisu als dessert. Daarna ben ik wel vrij snel naar huis gegaan, want ik was moe en die keelpijn wordt ‘s avonds altijd nog een tikje erger.

Donderdag

Fee was naar school en ik dronk koffie met een collega, wat naast gezellig ook interessant was. We hebben allebei leuke ideeën voor het werk dus het is goed om daar soms op een wat meer informelere plek over te sparren. Na deze afspraak ging ik Fee ophalen, en omdat het zulk lekker weer was, hebben we de rest van de middag lekker in de tuin doorgebracht. Maik had een borrel van zijn werk, dus ik deed de avondspits alleen en ging toen in bed naar de voorronde van het songfestival kijken.

Schrik

Ik had trouwens nog wel een akkefietje met Fee. Ik had haar naar boven gestuurd om te gaan uitkleden, terwijl ik zelf nog bezig was in de keuken. Toen ik vervolgens naar boven ging om haar te douchen, kon ik haar nergens meer vinden. Ik riep haar wel 10 keer, maar kreeg geen antwoord. Yuren, die al die tijd boven was geweest, had haar ook niet gezien en ook Lenthe en Sterre wisten niet waar ze was. Uiteindelijk waren we met z’n vieren haar aan het zoeken en roepen, maar we vonden haar niet. Ik raakte echt een beetje in paniek. Hoewel ik haar niet naar buiten had zien gaan, hadden we op een gegeven moment toch ieder hoekje en gaatje bekeken (dachten we) en het duurde zo lang, dat ik toch bang was dat ze wel stiekem naar buiten was gegaan ofzo. Tot Sterre opeens in het bad ging kijken. Lag ze daar plat op de bodem van het bad. “Goeie verstopplek hè mama?”, zei ze. Grrrr!

Vrijdag

Ik had superslecht geslapen, hoofdpijn en nog ergere keelpijn, dus het was een dag van algehele malaise. Fee wilde niet naar school, dus die bleef thuis, maar om eerlijk te zijn was ik daar niet zo blij mee. Nu kon ik niet op mijn bed gaan liggen, maar moest ik haar entertainen. Uiteindelijk heb ik echt weinig gedaan en hebben ik de kinderen ‘s middags ook nog een poosje op de iPad gezet, zodat ik nog even naar bed kon. Ook heb ik nog wel even buiten gezeten, nadat ik een paracetamol had genomen. Ik was blij dat Maik thuis was. Na het eten ben ik lekker in bad gegaan en vroeg gaan slapen.

Zaterdag

De nacht had me goed gedaan. Ik was nog niet helemaal van de hoofdpijn af, maar het ging een stuk beter. Ik besloot dan ook om 7 uur gewoon naar het zwembad te gaan. Daarna was het opnieuw lekker weer en heb ik in de zon gezeten en nog wat geknutseld met Lenthe, die een zwembad wilde maken. Halverwege de middag werd Maik actief met het opruimen van de tuin: planten verpotten, nieuwe planten kopen en dode planten weggooien en besloot ik de woonkamer en de wc’s schoon te maken. Dat was heel erg nodig (en we hebben nog steeds geen echt goede schoonmaakster gevonden helaas). Daarna nog lekker in de tuin gezeten en rond 4 uur naar een borrel gegaan hier in de straat.

Savarin

Om 18.00 uur werd ik opgehaald door Maroesja, want we gingen uit eten bij restaurant Savarin in Rijswijk. Ik had Maroesja al sinds december niet meer gezien, en zij zit ook niet op social media, dus we hadden veel te bespreken. Ondertussen hebben we ook heel erg lekker gegeten. Maroes wilde al heel lang een keer naar Savarin, dus dit was een mooi moment. We hadden wel een beetje veel gedronken…. Dat was misschien een minder goed idee was, zo bleek de volgende ochtend 🙂 Maar goed, ik was thuis rond 23.00 uur en toen was het Songfestival natuurlijk in volle gang. Sterre zat ook nog op ons bed, want Maik vond dat ze het moest zien als Nederland zou gaan winnen. Dat zou best legendarisch zijn, voor het eerst in 44 jaar. Ik dommelde, mede door de alcohol, regelmatig weg, maar precies toen de laatste 2 punten werden uitgedeeld werd ik wakker en zo zag ik Duncan toch nog winnen. Wel supergaaf! Ik ben helemaal niet zo’n songfestival fan, maar vroeger, in de tijd van Frizzle Sizzle enzo, keek ik altijd wel. Had niet gedacht dat ik ooit nog eens zou meemaken dat we gingen winnen, maar kennelijk dus toch 🙂

Zondag

Ik begon de dag bij de sportschool, wat best wat motivatie kostte, want ik was pas half 3 gaan slapen en die wijntjes hadden me ook niet veel goeds gedaan. Ik was alleen donderdag en vrijdag ook al niet geweest, omdat het tijdtechnisch gezien niet lukte, dus ik wilde per se vandaag mijn krachttrainingsprogramma doen. Om 11 uur was ik weer terug en toen ging ik, gewapend met onze Weber bbq, naar Amsterdam. Dat was nogal een gedoe, want de snelweg was afgesloten en de navigatie bleef me er maar heen sturen, maar uiteindelijk bereikte ik de plaats van bestemming. Ik had de bbq voor een klein prijsje verkocht aan iemand die ik via Instagram ken en zij was er superblij mee.

Driehuis

Daarna reed ik door naar Driehuis, waar ik een middagje in de tuin van vriendin Helen doorbracht. Ik hoorde later dat het in Rijswijk en omstreken de hele dag bewolkt was geweest en er veel wind was, maar wij zaten de hele middag in het zonnetje in de tuin daar. Heerlijk! We hadden elkaar ook alweer een poos niet gezien, dus het was heel gezellig en we hadden genoeg gespreksstof. Ook maakte ik kennis met Amy, haar hond. Ik ben helemaal niet van de honden (ben er eigenlijk een beetje bang van), maar wat was dat een lieverd zeg. Ik voelde me direct op mijn gemak en dat heb ik eigenlijk nooit in de buurt van honden. Voor ik het wist was het alweer half 5 en moest ik gaan. De terugreis ging gelukkig voorspoedig, Maik had voor het eten gezorgd en legde de kinderen op bed. En hoppa, zo is er weer een week voorbij. Time flies!

Vorig artikelSmart Games: Coral Reef
Volgend artikelOnze ervaring met Ribe Byferie Resort in Denemarken
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in