Foto weekoverzicht Judith #138

Deze week stond vooral in het teken van gezinsdrukte. Ik rende van hot naar her en probeerde tussendoor ook nog schoon te maken en hier en daar wat me time te vinden. Wat amper lukte, maar ja.

Maandag

De eerste werkdag van de week. Op instagram zag ik allerlei foto’s van de volgende regio die de eerste schooldag na de zomervakantie hadden, dat hadden wij gelukkig al gehad. Ik startte de ochtend met en afspraak op een school. Daarna reed ik door naar de kaakfysio, die mij weer zo’n pijnlijke dry needle behandeling gaf. Het was gelukkig al iets minder erg dan de eerste keer. Hierna reed ik naar huis om achter de computer te werken. Aan het einde van de dag ging ik nog snel even sporten, want dat zou ‘s avonds niet kunnen. Maik ging namelijk met zijn werk uit eten. Daarna haalde ik alle kindjes van de opvang, warmde het eten op dat ik al had klaar staan en at met de kinderen. Ze waren allemaal moe dus ik besloot ze direct na het eten op bed te leggen. Zelf was ik ook moe, dus ik ging om half 9 lekker in bed liggen lezen. Maik was pas laat thuis, ik sliep al toen hij naast me kroop. Oh ja, op de fiets troffen we ‘s morgens Rutte 🙂

Ik stuurde trouwens ook eindelijk deze 2 jurkjes terug naar Loavies. Ik had ze online besteld en hoewel ze allebei erg leuk zijn, schenen ze flink door. Ik ga het dan waarschijnlijk niet dragen, dus dan toch maar beter terugsturen. Ik heb wel 2 andere jurkjes gehouden trouwens van deze webwinkel, ze hebben er echt leuke spullen!

Dinsdag

Ook deze ochtend begon met afspraken op scholen. Ik begon op mijn oude werk, waar het leuk was iedereen weer te zien. Daarna door naar Scheveningen met een andere collega. Rond 3 uur was ik klaar en haalde ik Sterre op van school. Op dinsdag hebben we geen NSO voor haar (geen plek), dus moet ik haar of ophalen, of iets met een vriendinnetje regelen. Dat was deze dag niet nodig. Terwijl zij thuis lekker in de tuin rommelde, zat ik achter mijn laptop werkmails af te handelen. Dat gaat eigenlijk prima met zo’n grote dochter in huis. Ik was blij dat ik de avondspits niet alleen hoefde te doen vandaag. Toen alle kinderen op bed lagen, waagden Maik en ik ons nog een keer aan een potje Agricola, wat ik won 🙂

Woensdag

Het regende heel erg vandaag. Terwijl ik Sterre naar school bracht in haar spijkeroutfit van Jeans Centre, belde mijn afspraak van die ochtend af. Zo had ik plots een paar uur vrij, ik besloot dan maar te gaan sporten. Had ik dat vast gedaan. Dat is het fijne met zo’n flexibele baan. Om 12 uur kwam de Siemens onze kookplaat maken, het laatste dat na de kortsluiting nog opgelost moest worden. Eigenlijk was het hele binnenwerk kapot, waardoor er allerlei nieuwe onderdelen besteld waren en die waren nu pas binnen. Heel fijn om de 2 halogeen kookplaatjes die ik op de camping gebruikt eindelijk weer in de kast te kunnen zetten! Ik ben trouwens erg blij met deze orchideeën ROOTS16. Ik kreeg ze opgestuurd, het is iets nieuws, zonder potgrond. De wortels mogen gezien worden. Het is me alleen nog niet duidelijk waar je ze kunt kopen. Via instagram waren er al veel mensen die me dat vroegen, maar dat moet ik dus nog even uitzoeken.

‘s Avonds kregen we bezoek. Maik is bezig met het maken van een website voor een oude buurman die voor zichzelf gaat beginnen. Deze is inmiddels zo goed als af, er moesten alleen nog wat puntjes op de i gezet worden. Ik vond het ook gezellig om Menno weer eens te zien en bij te praten.

Donderdag

Op donderdag werk ik niet, maar ben ik thuis met Fee. Toen ik net thuis was van Sterre naar school brengen, vroeg de buurvrouw of ik een kopje thee kwam drinken. “Ach, waarom ook niet?” dacht ik, die was en dat schoonmaken kan ook later. De buurvrouw heeft 2 kindjes in dezelfde leeftijd als Fee, dus na even acclimatiseren werd er gezellig gespeeld. Toen ik naar huis wilde gaan om mezelf toch nog even nuttig te maken, wilde Fee niet mee. De buurvrouw zei dat ze wel mocht blijven spelen, en zo had ik onverwacht een paar uur geen kinderen. Ik begon meteen met de kinderkamers en de badkamer. Schoonmaken gaat zoveel sneller als je geen peuter om je heen hebt! Ik ben de buurvrouw heel dankbaar, want nog voor de lunch was alles schoon en had ik een voldaan gevoel. Fee wilde per se bij de buurvrouw lunchen, maar daarna moesten we toch echt Lenthe van school gaan halen.

De rest van de donderdag is rennen en vliegen, want een uur later moet Yuren gehaald, meteen daarna Sterre, moet ik koken en begint de avondspits. Dit keer kon ik daar wel tussenuit piepen, want ik had een eetafspraak met Heleen. We aten bij een Carne Argentina aan de Denneweg. Heleen moest al redelijk vroeg weer weg richting Sommelsdijk, waar ze tegenwoordig woont. Daardoor kon ik nog net aansluiten bij de ouderavond bij Sterre op school. Wat ik heel eerlijk gezegd zonde van mijn tijd vond, want ik hoorde niets nieuws.

Vrijdag

De ochtend was best lekker rustig. Ik bouwde wat met Grimms en Ostheimer met Fee, waarna ze lekker speelde terwijl ik op de bank naar haar keek. Daarna kookten we alvast en deden we een spelletje. Om half 1 liepen we naar school, om Yuren en Lenthe op te halen. Nadat zij geluncht hadden, moesten we al bijna weer in de auto om Sterre op te halen. We dronken wat en pakten toen de spullen voor de rest van de dag. Enneh ja, Feetje was erg moe tussendoor…

Ik moest om half 5 Sterre bij de hockey afzetten, daarna meteen door naar het zwembad om Yuren en Lenthe daar af te leveren. Lenthe zat net in een nieuw badje en maakte een enorm drama, ik kwam er bijna niet weg. Toen dat dan toch gelukt was en ik ook nog eventjes bij haar had gekeken, racete ik, met Fee in mijn kielzog, weer door naar de hockeyvelden. Terwijl ik langs de kant zat verzamelde Fee eikeltjes. Af en toen kreeg ik een hele grote knuffel. Ik voelde me best moe van de dag en was blij dat het bijna weekend was. Toen Sterre klaar was reed ik naar huis, waar Maik ook al aankwam. Hij had de kinderen opgehaald uit het zwembad. De broccolinuggets die ik had gemaakt vond niemand lekker (inclusief ikzelf) dus gooiden we een pizza in de oven. Nood breekt wet zeg maar. We gingen allemaal vroeg naar bed.

Zaterdag

Want, op zaterdagochtend ging de wekker ook gewoon om 7 uur! Sterre had een hockeywedstrijd. Ik zou eerst meegaan, maar ik was zoooo moe. Maik liet me lekker liggen en nam alle vier de kinderen mee, zodat ik een ochtend voor mezelf had. Zo lief! Ik heb lekker liggen lezen. Ik was al tijden bezig in DJ van Kluun, die heb ik nu eindelijk uit. ‘s Middags moesten we naar een borrel van de hockey, wat best gezellig was. Ik kwam er toevallig iemand tegen die ik via mijn werk kende, haar dochter zit bij Sterre in het team. Kleine wereld.

Ook pakte ik deze dag heeeel veel tandendoosjes in. Deze had ik al maanden geleden besteld, maar waren bij de leverancier uitverkocht. Daarna ging er nog vanalles mis met mijn bestelling, dus er stonden al ongeveer 60 bestellingen voor ik ze binnen had. Die zijn nu allemaal op de post gelukkig. En ik heb weer voldoende voorraad, dus vind je ze leuk, je bestelt ze hier.

Zondag

Gelukkig konden we deze dag wel uitslapen. Niet dat Fee zich daar ook maar iets van aantrok… Om 6 uur lag ze tussen ons in. Gelukkig sliep ze daarna weer verder, maar Yuren is altijd een vroege vogel dus van slapen kwam het voor mij toch niet meer. We vroegen de kinderen bij het ontbijt of ze nog iets wilden gaan doen. Ik had wel even weggewild, naar het strand ofzo. Maar ze gaven aan dat ze liever een dagje lekker thuis wilden zijn. Op zich begrijpelijk, want het was een hectische week geweest. We rommelden dus wat thuis. Maik keek Grand Prix, ik genoot in de zon en las af en toe een beetje, de kindjes speelden of maakten ruzie 🙂 En toen zat het weekend er alweer op. Op naar de volgende week!

 

Vorig artikelHet laarzen seizoen is weer aangebroken!
Volgend artikelAlcohol en afvallen, hoe werkt dat?
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in