Smart Games: Coral Reef

coral reefIedereen kent tegenwoordig wel de Smart Games toch? Die uitdagende materialen die zowel op school als thuis goed te gebruiken zijn voor kinderen die wat meer aan kunnen dan het gewone lesprogramma of een simpele puzzel. Wij hebben er inmiddels al best een aantal in huis en de kinderen vinden ze allemaal leuk om te doen. Recent kwam er een nieuw spel uit van Smart Games: Coral Reef. Wij mochten het testen, dus in deze blog vertel ik er alles over.

Smart Games: Coral Reef

Coral Reef is een Smart Game met als thema vissen. In leuke kleuren, wat qua materiaal en kleurgebruik aan spreekt bij kinderen. Daarnaast is het heel handzaam. Deze Smart Game is vormgegeven in een klein boekje, dat je met drukkers dicht en open maakt. De puzzelstukjes passen er in, evenals het boekje met opdrachten en antwoorden. Dat maakt deze Smart Game heel geschikt om mee te nemen op vakantie of als spelletje op de achterbank. Het neemt namelijk niet veel ruimte in.

spelletje coral reef

Review Smart Game Coral Reef

Het spel is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Onze Fee is natuurlijk net 4, dus ik heb het als eerste met haar geprobeerd. Ze had wel even een instructie nodig van hoe het werkte, maar daarna had ze snel door hoe het moest. Ook Lenthe vond het leuk en zelfs Yuren van 9 en Sterre van 12 gingen er mee aan de slag. Sterre had het na een paar keer wel gezien, maar dat vind ik ook eigenlijk wel normaal. Na zo’n 5 opdrachten is het tijd om Coral Reef even weg te leggen en iets anders te gaan spelen. Dan kun je er de volgende dag weer mee verder.

sm coral reeffee speelt coral reef

Hoe gaat Coral Reef?

Smart Games Coral Reef heeft 4 puzzelstukjes die elk anders zijn vormgegeven. Daarnaast zijn er 4 vakken met verschillende visjes. In het opdrachtenboekje staat steeds per opdracht een aantal vissen die je moet laten zien. Dat betekent dat je de puzzelstukjes zo moet neerleggen, dat je vissen moet bedekken die niet in de opdracht staan. Dat is soms best even puzzelen!

opdrachten coral reef

Hersens kraken

Dat is tegelijk ook wel het leuke: je hersens moeten even kraken om de juiste oplossing te vinden, maar eigenlijk ook weer niet zo erg dat je het snel opgeeft. De boekjes met opdrachten kennen een opbouw in moeilijkheidsgraad. Om kinderen een succeservaring te laten opdoen, is het verstandig om gewoon vooraf te beginnen. De ervaring leert dat ze vaak juist willen beginnen met het moeilijkste, maar dat kan er voor zorgen dat ze snel afhaken. Probeer dit dus te begeleiden.

Waar koop je Smart Games en wat kost het?

Smart Games Coral Reef kost €9,95, wat het meteen een leuke cadeautje maakt voor een verjaardag. Je koopt het bij de boekhandel, sommige speelgoedwinkels maar ook online bijvoorbeeld via bol.com. Dit zijn ook leuke cadeautjes voor Sinterklaas of kerst trouwens. Ze vervelen nooit en je kunt ze eindeloos spelen.

smartgamecoralreef

Winactie!

Ik mag 2 boekjes van Smart Games Coral Reef weggeven! Laat ons via dit formulier weten wat je gegevens zijn en waarom je het spelletje wil winnen. Deze actie loopt tot 30 mei 2019.

  Winactie formulier

  Voor een snelle afhandeling vragen we je je adres in te vullen.
  Naam (verplicht)

  Adres

  Postcode

  Woonplaats

  E-mail (verplicht)

  Naam van de actie (verplicht)


  Jouw antwoord (verplicht)

  Hoe heb je ons gevonden?

  Wil je onze nieuwsbrief met extra kortingen en winacties ontvangen? (maximaal 2x per maand)

  JaNeeIk ontvang hem al

  Ik ga akkoord met de voorwaarden (verplicht).
  Ik heb kennis genomen van de privacyverklaring (verplicht).

  Datum beoordeling
  Beoordeeld bericht
  Smart Games Coral Reef
  Aantal sterren
  51star1star1star1star1star
  Vorig artikelLego House in Denemarken, is het de moeite waard?
  Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #227
  Judith van Wijk
  Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in