Foto weekoverzicht Judith #469

schuimpjes bakkenHet was een relatief rustige week. Alles kabbelde een beetje voort: werk, school van de kinderen, af en toe wat sporten, koken, etc. Er waren geen zieken en geen andere gekke dingen. Volgende week ga ik naar Marokko, dus ik was wel een beetje bezig met de voorpret daarvan. Het is er overdag 25 graden, het lijkt me heerlijk om even wat zon op mijn gezicht te voelen. Notabene als er hier in Nederland sneeuw voorspeld wordt. 

Lees ook: Foto weekoverzicht Judith #468

Maandag

De kerstvakantie zat er weer op. Het was best even wennen om er vroeg uit te moeten en de kinderen achter hun broek aan te moeten zitten om op tijd op school te zijn, maar het lukte. Natuurlijk lukte het. Fee zeurde nog wat over buikpijn, maar ging toch naar school. Zelf ging ik door de snijdende kou op de fiets naar mijn werk. Vooral mijn gezicht was erg koud. De hele dag was ik op kantoor, voor vergaderingen, gesprekken en sessies. Rond 5 uur fietste ik naar huis, opnieuw door die kou. Thuis kon ik meteen gaan koken. Ik had nog wat zoete aardappels liggen en appeltjes en flanste daarmee een zoet aardappeltartaartje in elkaar. Het was best lekker! 

tartaar van zoete aardappel, appel en ui met vinegraitte

Dinsdag

Hoewel het nòg kouder was dan gisteren, besloot ik toch een rondje te gaan hardlopen. Zelfs 6 km ipv 5. De wind was ijzig, gelukkig niet al te hard, maar het zonnetje scheen en het was mooi overal. Gaandeweg werd ik wel steeds stijver, mijn spieren verkrampten gewoon van de kou. Ik was dan ook blij toen ik na 37 minuten weer bij mijn voordeur stond en naar binnen kon om op te warmen. Na een warme douche was het tijd om aan de werkdag te beginnen. Ik had wat telefoontjes, overleggen en mails die ik moest beantwoorden. Het was fijn om thuis te zijn, in een leeg huis werk ik toch het beste. Dus ik heb veel gedaan!

hardlopen bij -5

Woensdag

Ik had een oefenochtend voor de opleiding Mediation. Ik wil me graag nog registreren als MfN mediator, dat is het kwaliteitsregister in Nederland. Daarvoor moet je nog een apart theorie en praktijk examen doen. Het theorie examen hoop ik 26 januari te halen, voor het praktijk examen wil ik eerst nog wat extra oefenen. Gelukkig gaat het best goed en zei de opleidingstrainer na afloop dat hij denkt dat ik met zo’n 2 a 3 keer oefenen het examen wel ga halen. Een geruststelling, het gaat dus goed! Daarna ging ik snel naar huis om te lunchen en moest ik om 3 uur op een school zijn voor eigenlijk ook een mediation gesprek tussen school en ouders. Dit verliep gelukkig prima, dus met een goed gevoel ging ik naar huis. Het was al meteen tijd om te koken, dus ik ging aan de slag met de pasta. Daar zeurt niemand over, iedereen vindt dat lekker, gelukkig. 

Donderdag

Het was nog steeds ijskoud! Toch ging ik opnieuw een rondje hardlopen, wat eigenlijk kouder aanvoelde dan dinsdag. Ik was wel blij dat ik geweest was. Na het hardlopen heb ik eerst de ovenschotel met spitskool gemaakt, want ik ging deze avond uit eten en had vanwege de pianoles beloofd dat ik iets klaar zou zetten voor Maik en de kinderen. Daarna heb ik nog wat regeldingen gedaan, stiekem nog een beetje gewerkt voor SPPOH en ook nog wat voor mijn eigen bedrijf gedaan. De dag ging eigenlijk veel te snel voorbij, voor ik het wist moest ik Fee al gaan halen. Die was heel verdrietig, want ze had een grote splinter in haar vinger en dat deed pijn. Ik mocht niet kijken of aanraken, dus maakte ik een bakje met sodawater en liet haar daar in weken. Daarna ging het wel weer zei ze. Ik maakte spitskoolschotel voor het gezin, maar ging zelf uit eten met oud-collega’s. Dat was erg gezellig! We waren laat thuis. 

Vrijdag 

De ochtend begon met een online overleg. Niet mijn werkdag, maar ik moet volgende week samen met iemand een training geven dus het was wel belangrijk om dit even goed af te stemmen samen. Daarna ben ik ook nog bezig geweest met werkdingen die deze week waren blijven liggen. Dat gaat soms zo, het is fijn om het nu af te hebben. Ik had geen zin om te sporten, dus ik heb helemaal niks gedaan. De kinderen kwamen om beurten thuis en Fee nam een vriendinnetje mee, waar ze de hele middag mee heeft gespeeld. ‘s Avonds gooide ik pizza’s in de oven, echt vrijdag dus 🙂 Gelukkig hoeven we niet meer naar het zwembad en hadden we een rustige avond. 

Fee bouwt hut met speelknijpers

Zaterdag

Ik lag alweer vroeg in het zwembad en zwom 1500 meter in 50 minuten. Daarna was ik eigenlijk de hele dag moe. Zwemmen is intensief hoor. Daarnaast moest ik de hele dag leren. Ik wil 26 januari een theorie-examen doen voor de Mediation Registratie en daar moet ik een dik boek en een map voor leren. Dus eigenlijk was de zaterdag best wel saai. ‘s Avonds maakte ik preibroodjes met oude kaas en mosterd. Die vielen bij iedereen in de smaak, al was Yuren niet thuis en die lust het minste. Hij was met een vriend naar de Mc Donalds. We keken natuurlijk ook Wie is de Mol en gelukkig was er niemand uit van mijn verdachten. 

Preibroodjes met kaas en mosterd

Zondag

Tegenwoordig gaat Maik op zondag zwemmen, maar niet zo vroeg als ik. Hij was om 8 uur wakker en ging even daarna. Terwijl ik een beetje op mijn telefoon zat las ik opeens dat er weer een vulkaanuitbarsting was in IJsland. Dit keer best wel dicht bij het dorpje, wat dus heel spannend is voor de mensen die daar wonen, want wat gebeurt er met je huis? Ik heb dat de hele dag een beetje zitten volgen. Het is dat ik maandag al twee afspraken had staan voor mijn werk, want anders had ik ‘s middags het vliegtuig gepakt naar Reykjavik, om vanuit het vliegtuig de uitbarsting te kunnen zien. Lijkt me echt gaaf. De rest van de dag heb ik ook zitten leren en ‘s avonds aten we falafel. 

Vorig artikelPreibroodjes met kaas en mosterd
Volgend artikelTrendy Valentijnsdag cadeaus voor hem
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in