Foto weekoverzicht Judith #239

wijn kobaridTja, toen zaten we opeens weer gewoon thuis. Na twee heerlijke weken Slovenië zit het er op en begint gedeeltelijk het gewone leven weer. Ik zeg gedeeltelijk, omdat de kinderen natuurlijk nog niet naar school hoeven en ik ook nog lekker 3,5 weken vrij ben. Op wat kleine dingen na. Maar Maik moet wel gewoon werken.

Maandag

‘s Morgens werden we wakker in een prachtig appartement in Kobarid. We aten ons ontbijt met uitzicht op de bergen, dronken een kop thee en reden toen naar Bovec. Dit leuke stadje is een uitvalsbasis voor allerlei sportieve activiteiten op de Soca rivier. We troffen er de meester van Yuren, die er met zijn man en kind ook op vakantie waren. Hun zoontje zit bij Fee in de klas. We dronken samen een kop koffie en toen gingen wij weer verder. We reden een prachtige route door Trivlag Nationaal park, de kant die we nog niet gezien hadden aan het begin van de vakantie. We kwamen langs Trenta, waar we in een kleine buurtsuper wat broodjes haalden die we vervolgens bij het eindpunt, Lake Jasna, op aten. Bij Lake Jasna waren we op de heen weg ook geweest, dus dat was bekend terrein. De kinderen gingen meteen het ijskoude water weer in en ik sprong zelf ook eenmalig van de steiger af. Het water was echt superkoud, ik denk maar 8 graden ofzo. Niet te doen!

uitzicht appartement kobaridbovec

lake jasna ijsje etenYuren met de meester

view triglav parksoca rivier Slovenië

Door naar Duitsland

Rond 4 uur besloten Maik en ik dat we die middag meteen door zouden rijden naar Duitsland. Onze airco was namelijk nog steeds stuk, alvast een paar uur dichter naar Nederland rijden in de avonduren zou een stuk comfortabeler zijn dan de volgende dag met 35 graden. Dus begonnen we aan de rit. We stopten tussendoor nog bij Walchensee in Duitsland. Dat was wel wat om, maar ik wilde dat graag zien. We hadden er wat willen eten, maar alles bleek dicht. Gelukkig vonden we een half uurtje verderop nog een Italiaan waar we pizza en vitello tonato gegeten hebben. Pas tegen middernacht kwamen we aan bij een in de auto geboekt hotel in München, dat niet de moeite van het vermelden waard is. Het was oud, vies, lelijk en een doolhof om überhaupt je kamer te vinden. Ik heb niet al te best geslapen en toen ik om 6 uur wakker was besloot ik te gaan douchen en iedereen wakker te maken om zo snel mogelijk weer de auto in te gaan.

walchensee viewwalchensee groen meer

Dinsdag

We vertrokken om half 7 uit München dus, en de reis verliep voorspoedig. Rond half 10 stopten we ergens voor een ontbijtje. Er was een speeltuin, dus de kinderen konden even lekker ravotten voor we weer verder gingen. Tussendoor stopten we nog 2 keer kort en zo rond 4 uur stonden we in Rijswijk voor de deur van ons huis. Meteen zijn we alles gaan uitpakken en opruimen. In de vriezer hadden we nog soep en brood, dus dat werd het avondeten. Helaas ging Maik zich steeds beroerder voelen. Hij kreeg enorme keelpijn. We besloten allemaal vroeg naar bed te gaan, want iedereen was moe van de slechte nacht en de reis.

vitello tonatofee hoedje op italiaan

Woensdag

De nacht was niet geweldig geweest. Ik was heel vroeg in slaap gevallen, omdat ik zo moe was. Doordat Maik zich zo beroerd voelde, werd ik steeds van hem wakker. Dan ging ik maar weer een nieuwe was in de wasmachine doen en een was in de droger. Tegen de ochtend was de hele vakantiewas zo’n beetje gedaan. Maik at vooral waterijsjes. Die voelde zich nog slecht. Ik was om 7 uur klaarwakker en trok mijn sportkleren aan om naar de sportschool te gaan. Lekker om krachttraining te doen! Ik was niet eens zo heel erg achteruit merkte ik, ondanks dus 3 weken niet sporten. Ik had op vakantie natuurlijk wel gezwommen, dat scheelt denk ik. Ook mijn conditie was nog prima. Na het sporten nam ik een ontbijtje in de tuin, waar de zon lekker scheen. De kinderen waren inmiddels al lekker aan het spelen. Die hadden hun speelgoed duidelijk gemist!

sport aug 2019yoghurt aug 2019

thee in tuin na Sloveniëoleander

‘s Avonds kwamen de buren ook thuis, die waren dit jaar precies tegelijk met ons weggeweest. Ik had ze uitgenodigd om te komen eten, dus voor de kinderen pannenkoeken gebakken en voor ons pasta gemaakt. Leek me wel fijn voor ze, dat ze niet hoefden na te denken over het eten en gewoon de auto konden uitpakken en aan konden schuiven. Het werd nog een verrassend gezellige avond met Slovenische wijn enzo…

Donderdag

Het was lekker weer op donderdag. Wetende dat het één van de laatste dagen zou zijn, besloot ik niet teveel te werken, maar lekker buiten te zijn. Veel meer dan in de zon zitten heb ik dus niet gedaan, wel ging ik ‘s middags nog even sporten. Lekker om weer krachttraining te doen. Mijn conditie was niks achteruit, maar de kracht wel een beetje na 3 weken niet trainen. Ik was trouwens ook niks aangekomen gelukkig. Eerst dacht ik van wel, maar dat bleek vooral vocht en dat was na een dag weer weg.

sporty spiceenjoy the sun 2019

Vrijdag

De eerste regenachtige dag. Gelukkig sliep iedereen uit, zodat ik mijn blog over Zagreb kon schrijven. Wie in het najaar nog een leuke citytrip wil doen, ik kan je Zagreb echt van harte aanraden. Superleuk! Daarna wilden de jongste twee graag knutselen, dus maakten we een donderwolkje met regen. Yuren wilde een potje kolonisten (wat hij verloor, dus was hij boos) en aan het einde van de dag bakten we koekjes. ‘s Avonds hadden we nog een heel drama, omdat de tand van Yuren los zat. Hij wilde ‘m er wel uit hebben, maar hij durfde ‘m er niet uit te trekken. Ik wel, maar dat durfde hij ook niet. We zijn er een uur mee bezig geweest, maar toen liet hij zich overtuigen en had ik ‘m er zo uit. Eind goed, al goed.

Yuren gitaarknutselen regenwolk

yuren tand eruit bijnaspel boterkaaseieren driedimensionaal

Zaterdag

In de vakantie is het zwembad op zaterdag gesloten, dus ging ik in plaats daarvan vroeg naar de sportschool. Daarna gingen we naar de Bogaard in Rijswijk, een winkelcentrum. Sterre is enorm gegroeid de afgelopen paar maanden en had echt nieuwe kleren nodig. Broeken, leggings, jurken: alles is te kort. Na een hele pas-sessie met zo ongeveer alles dat in de winkel hing heeft ze een aantal leuke outfits uitgekozen. Nu kan ze er weer een poosje tegen. Ze moet alleen nog een nieuwe winterjas, maar die hingen er nog niet veel. Het waaide hard, maar er was toch een beetje zon, dus ging ik ook nog even buiten zitten. Na het avondeten speelden we een potje Andor, geleend van de buren. Een vrij ingewikkeld spel, maar wel heel leuk, omdat je met z’n allen tegen het spel speelt en dus steeds goed met elkaar moet overleggen wie wat doet.

Sterre panter jurkSterre black outfit

Zondag

Ik lag om 8 uur in het zwembad, dat op zondag wel open is. Het was alleen superdruk, dat was jammer. Kun je toch niet echt lekker doorzwemmen. Daarna rommelden we wat in huis en heb ik vooral veel gewerkt. Ik had in de vakantie een aantal afspraken gemaakt voor samenwerkingen, maar die blogs moeten nu wel geschreven worden. Lenthe werd halverwege de dag nog gestoken door een wesp, wat natuurlijk heel pijnlijk was. Ook nu deden we weer een potje Andor, we worden er al wat beter in. Het moet binnenkort weer terug naar de buren, dus ik ga het op mijn verlanglijstje zetten voor mijn verjaardag. Leuk om zelf ook te hebben.

witlof yurenandor

Vorig artikelSchoenen die iedere vrouw in de kast moet hebben
Volgend artikelRoute door Slovenië
Vrouw, 44, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in