E-bike vs. gewone fiets: welke kies jij?

E-bike vs gewone fiets welke kies jijIn Nederland kun je niet zonder fiets. Dit is gewoonweg een schande voor de Nederlandse cultuur. Je hoort er niet bij als je niet op de fiets door het land scheurt. Maar een fiets is niet zomaar een vervoermiddel. Je hebt hierin heel veel verschillende soorten, maten, stijlen en uitvoeringen en het is heel belangrijk dat je goed nadenkt over wat voor fiets je wilt. Elk jaar komen er weer nieuwe fietsen op de markt. Een nieuwkomer die je absoluut niet hebt kunnen missen is de e-bike. Een elektrische fiets die het reizen met de fiets nog makkelijker maakt. Het is sneller, makkelijker en minder intensief. Zo kun je met de fiets naar het werk gaan zonder dat je daar compleet bezweet aankomt. Zo handig. Een e-bike kopen is dus een heel goed idee, maar ook hierin zijn veel soorten en maten verkrijgbaar. Hoe je de beste fiets kiest, lees je in deze blog. 

Lees ook: Fietsroutes in Ameland

Wat voor e-bikes kun je dan kopen? 

Een heel goede vraag. Als je al gezocht hebt naar e-bikes, ben je misschien al tot de conclusie gekomen dat dit lang niet zo makkelijk is als je denkt. Er zijn heel veel verschillende soorten fietsen en afhankelijk van waar je de fiets voor gebruikt heb je een bepaalde fiets nodig. Je hebt elektrische sportfietsen, mountainbikes, damesfietsen, herenfietsen en dan heb je ook nog de elektrische bakfiets. Al deze fietsen zijn heel handig en maken het super simpel om te reizen met de fiets zonder al te veel inspanning, maar ze hebben wel elk hun eigen voordelen en toepassingen. Een elektrische bakfiets is bijvoorbeeld heel handig als je je kinderen naar school wilt brengen met de fiets of als je ook boodschappen wilt doen met je e-bike. 

Waarom zou je kiezen voor een e-bike?

Een e-bike is natuurlijk super handig omdat het minder moeite kost om te fietsen. Maar dit is zeker niet de enige reden om voor een e-bike te kiezen. Met een e-bike kun je ook langere afstanden afleggen met de fiets, wat ervoor zorgt dat je minder snel de auto pakt. Dit is beter voor het milieu en ook beter voor je portemonnee met de huidige benzineprijzen. Natuurlijk is het ook gewoon heel erg leuk om met de e-bike op pad te gaan. Je kunt nieuwe plekken ontdekken, je bent sportief bezig en je draagt bij aan het milieu. Wat wil je nog meer? 

Tip: Zo kies je de juiste fietsendrager

welke kies jij?

Vorig artikelVintage herfst trend
Volgend artikelWaarom zo veel mensen graag hun vakantie op de Waddeneilanden doorbrengen
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in