Foto weekoverzicht Judith #159

Wat.een.week. Ik voelde me vrijdag totaal uitgeput. Dat het me nog lukte om het hele huis te stofzuigen en dweilen is best een wonder. Maik lag namelijk al om 7 uur op bed. Hij trok het echt niet meer na een nacht met een spugende Lenthe en een week met aldoor mensen over de vloer voor de slaapkamer. Anyway, hij is weer voorbij. Een echt rustig weekend zat er ook niet in, maar hopelijk kunnen we komende week wel wat rust en goede nachten inbouwen. Zijn we aan toe!

Maandag

We sliepen in de werkkamer, waar we geen gordijn hebben, dus ik heb lang wakker gelegen. We kijken namelijk uit over de weg, en daar is veel verlichting wat er voor zorgt dat het ook in de werkkamer licht is. Ik geloof dat ik pas om 3 uur in slaap viel. ‘s Morgens leek alles normaal, in eerste instantie dan. De wekker ging, Maik ging douchen, maakte de kinderen wakker en ging naar beneden om het ontbijt klaar te maken. Ondertussen ging ik douchen. Sterre zei boven al dat ze nog steeds erge hoofdpijn had en zich slap voelde (ze had net 4 dagen koorts achter de rug), dus liever nog niet naar school ging. Toen ik beneden kwam zat Maik wit weggetrokken en bezweet op de bank. Ook hij was van plan geweest te gaan werken, maar werd verrast door een plotselinge buikgriep.

Werk aan de weg

Totaal onverwacht hoefde ik dus niet Sterre naar school te brengen, maar wèl de andere kinderen. Dat lukte Maik namelijk niet. Nu zijn ze het kruispunt in de buurt van hun school aan het veranderen, dus kon ik er niet met de auto heen. Er werd een hoop gemekkerd door de kinderen, maar uiteindelijk stemden ze er mee in dat we gingen lopen.

Plafond afwerken

Ondertussen was de aannemer al bij ons huis aangekomen. Het lukte Maik gelukkig om hem te ontvangen. Hij heeft de hele dag hard gewerkt. Ik had ondertussen nog een werkafspraak en moest ‘s middags ook nog naar de kno-arts/logopediste. Die gingen weer eens gezellig in mijn keel kijken met een of andere camera om te zien hoe het met mijn stembanden gaat. Die schorre stem blijft namelijk maar terugkomen. Ik ben helaas niet gemaakt voor dat onderzoek: ik bleef maar kokhalzen en uiteindelijk hadden ze 2 seconden vaag beeld waar ze het mee moesten doen.

Allergie voor huisstofmijt

Het zag er in elk geval (wederom) goed uit, dus de hypothese is toch dat ik mijn stem verkeerd blijf gebruiken èn last heb van allergie. Er blijkt een of ander medicijn te zijn wat je 2 jaar moet innemen, en dan zou je vervolgens veel minder last hebben van je allergie. Ik ga me daar eens op inlezen en misschien ga ik dat wel doen.

Dinsdag

Ook dinsdag was de aannemer er weer de hele dag. Sterre was nog steeds niet fit en zij bleef nog een dagje thuis. Zelf had ik best een drukke werkdag. Toch fijn dat Sterre inmiddels op een leeftijd is dat ze alleen thuis kan blijven als ze niet heel erg ziek meer is. Anders had ik oppas moeten regelen. Nu kon ik toch gewoon naar mijn afspraken. Ik was bijna de hele dag op pad, alleen heel even tussen half 11 en 12 uur had ik niks. Ik ben naar huis gereden om samen met Sterre te lunchen en te kijken hoe het met het plafond ging. De aannemer was pas om 7 uur ‘s avonds klaar uiteindelijk, maar het is mooi geworden.

Woensdag

Ook woensdag bleef Sterre nog thuis. Ze was inmiddels koortsvrij, maar ze had nog geen dag normaal gegeten. Dus ik had haar gezegd dat ik per se wilde dat ze vandaag goed ging eten, zodat ze zou aansterken en donderdag naar school zou kunnen. Sterre heeft de neiging als ze ziek is om compleet te gaan vasten. Dat deed ze al als dreumes. Ze is dan ook maarliefst 4 kilo afgevallen in 1 week! Tja… Gelukkig heeft ze zoals afgesproken goed gegeten, ze had ook weer trek zei ze.

Onderwijsfilmfestival

Ik begon de ochtend met een multidisciplinair overleg op een school. Rond lunchtijd reed ik naar het onderwijsfilmfestival. Dat is ieder jaar. Er worden dan allerlei onderwijsgerelateerde films gedraaid. Er was ook een heerlijke lunch geregeld. Ik vond het minder druk dan andere jaren en zag niet zoveel bekenden. Zelf ging ik alleen naar de hoofdfilm. Dat was Down to Earth, over een gezin dat 5 jaar lang over de wereld reist op zoek naar de zin van het leven en de levenslessen van medicijnmannen en andere volken. Ik vond het een heel mooie film en begrijp goed dat hij zoveel prijzen heeft gewonnen. Na afloop was er nog een borrel en daarna ben ik lekker naar huis gegaan. Ik moest daar Yuren weer ophalen bij een feestje van een vriendje.

Donderdag

Ik dacht dat iedereen weer naar school kon, maar helaas was op de school van Yuren en Lenthe het halve personeel ziek. De vraag was dus of we de kleuters zoveel mogelijk thuis konden houden. Dus bleef Lenthe thuis. Yuren is wel gegaan. Om half 10 stond de stukadoor voor de deur, die ging het plafond in de slaapkamer stuken. Mijn schoonouders kwamen om 11 uur, want ik had een studiemiddag op mijn werk. Ondanks dat ik niet werk op donderdag, ga ik altijd wel naar deze dagen. Ik vind het belangrijk om erbij te zijn en bovendien kan ik zo weer eens wat compenseren als er een kind ziek is op een werkdag ofzo. Het was trouwens een erg leuke en leerzame studiedag. Inspirerend en goed voor de persoonlijke ontwikkeling.

Bij Loïc

Na afloop ging ik nog met een groepje collega’s uit eten. Dat was heel gezellig, we hebben zo leuk zitten praten over werk en niet werk dat ik er ook een heleboel heb geleerd. Ik denk dat het team op mijn werk vrij uniek is wat betreft het type mensen dat er werkt en hoe leuk iedereen met elkaar omgaat. Zo’n veilige en fijne sfeer, ik heb dat nooit eerder zo meegemaakt. Het eten was trouwens ook erg lekker, Bij Loïc is wel een aanrader. Het is een Bretons restaurant dat een beetje verstopt zit in de Binckhorst, maar het doet echt niet onder voor Mama Kelly.

Vrijdag

Na 2 goeie nachten waarin ik kon doorslapen, was het deze nacht helaas weer mis. Lenthe begon rond half 4 te roepen en te huilen dat ze niet lekker was en een half uur later moest ze overgeven. Zucht. Dat vind ik het allergrootste nadeel van 4 kinderen hebben die ook nog eens op 2 verschillende scholen zitten. Ze nemen allemaal virussen mee en steken elkaar voortdurend aan. En ondertussen slapen Maik en ik nachtenlang amper. Af en toe zijn we aardig oververmoeid. Maar goed, de dag begon gewoon weer. Sterre moest naar school, Yuren en Lenthe bleven thuis (Yuren was ook heel erg aan het hoesten en ontzettend moe) en de stukadoors stonden om half 8 ook alweer voor de deur. Nadat ik Sterre had weggebracht heb ik voornamelijk spelletjes gedaan met de kinderen, koffie verzorgd voor de stukadoors en heen en weer gerend met emmertjes voor Lenthe. Die viel rond 2 uur ‘s middags eindelijk in slaap en was daarna ineens opgeknapt.

Doodmoe

Maik en ik waren supermoe. We skipten de zwemles, aten pizza en Maik zat aan tafel al te knikkebollen. Ik zei dus dat hij beter maar lekker naar bed kon gaan. Dat deed hij. Hij lag er dus al om 7 uur op! Ik heb de kinderen op bed gelegd en opgeruimd. Ik heb zelf nog gestofzuigd, want het hele huis lag onder het gips van de stukadoors. Gelukkig is de slaapkamer nu helemaal af. Ze hebben het heel mooi gedaan. Het moet nog wel een week drogen voor we er in kunnen, maar fijn dat al die mannen weer uit ons huis zijn. Na het opruimen ben ik ook meteen gaan slapen. Ik geloof dat ik om 9 uur al sliep. We hadden het echt nodig en het is ook best weer een druk weekend.

Zaterdag

Het nadeel van zo vroeg gaan slapen is dat ik ook altijd heel vroeg wakker ben. Om 6 uur al. Ik voelde dat ik niet meer kon slapen, dus ik ben er meteen uitgegaan om beneden te werken. Ik heb een to do list gemaakt met wat ik het weekend allemaal moest en wilde doen, zodat ik kon gaan afstrepen en ook niks zou vergeten.

Middelbare school

Maik ging eerst met Yuren naar schaatsles, hij nam Lenthe en Fee mee. Ik ging namelijk met Sterre naar een open dag van de middelbare school. Dat konden we lopen, hadden we meteen een wandelingetje. We gaan ons dit jaar vast oriënteren, want volgend jaar moeten we een beslissing nemen. De school waar we zaterdag heen gingen stond eigenlijk als laatste in mijn top 3, maar ik moet zeggen dat ik blij verrast was door de sfeer en de mogelijkheden. Zoals het er nu uit ziet gaat Sterre waarschijnlijk VWO of Gymnasium doen. Ze was vooral enthousiast over wiskunde, dat kan ze ook erg goed. Dat heeft ze trouwens van Maik, die is ook met hoge cijfers geslaagd voor wiskunde, ik daarentegen ben niet zo’n beta-meisje 🙂 Het was in elk geval een leuke ochtend, waarin we veel gezien hebben en wijzer zijn geworden. De komende 2 weken is er op zaterdag steeds een open dag ergens, dus die gaan we bezoeken.

Zoetermeer

Daarna reden we naar Zoetermeer om te lunchen en te shoppen voor een samenwerking. Klinkt leuk en dat is het natuurlijk ook 🙂 Niet alleen voor mij trouwens, ook voor jullie, want begin februari komt er een superleuke Valentijns winactie online die je echt niet wil missen! Op instagram heb ik er al wat over gezegd, maar houd zeker ook de website in de gaten komende week!

Zondag

Midden in de nacht werden we weer verrast door een spuugpartij van Lenthe. Ze zei al tijdens het avondeten dat ze buikpijn kreeg. Misschien was het toch te vet nadat ze van de week ook al ziek was. In elk geval ging het weer helemaal mis en dus was het opnieuw een slechte nacht. Voor iedereen. Desondanks ben ik er vroeg uit gegaan, want ik wilde per se gaan sporten. Door het klussen in de slaapkamer en het ziek zijn van diverse kinderen was dat er van de week nog niet één keer van gekomen en dat is natuurlijk niet goed. Dus vandaag wel gegaan. Hopelijk lukt het komende week weer om minimaal 3 keer te gaan.

Tina de Musical

‘s Middags ging ik met Sterre naar Tina de Musical. Daar wilde ze graag heen dus ik had een tijdje geleden de kaartjes als verrassing gekocht. Het is bovendien leuk om af en toe eens iets apart met één van de kinderen te doen, want met 4 is het soms best lastig om iedereen voldoende privé aandacht te geven. Het was trouwens een leuke musical, al zat ik het eerste half uur af en toe te knikkebollen van de vermoeidheid.

Kinderen voor Kinderen auditie

Toen we eenmaal thuis waren, gingen Maik en Sterre meteen weer weg, want Sterre deed mee aan de audities van Kinderen voor Kinderen. Dat had ze vorig jaar ook gedaan, toen was ze niet door. Nu wilde ze het heel graag nog een keer proberen. Ze vond het wederom erg leuk om te proberen, maar ze was helaas ook dit jaar niet door.

Vroeg naar bed

Ze waren weer thuis rond half 8. Inmiddels had ik de kinderen al op bed en met z’n drietjes dronken we nog een kopje thee. Toen gingen we lekker naar bed, ik moet nodig even bijtanken…

Vorig artikelWaar kan je naar uitkijken in 2018?
Volgend artikelZo maak je de gezonde traktatie uit de Luizenmoeder
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in