Foto weekoverzicht Judith #279

thee drinken mei 2020Deze week stond natuurlijk vooral in het teken van het naar school gaan van de kinderen. Ze hadden er veel zin in, vooral om hun vriendjes en vriendinnetjes weer te zien. Wij hadden er ook zin in, vooral omdat we dan eindelijk weer eens ongestoord konden werken. Verder werd het eind van de week lekker weer en hebben we zondag eind van de dag een leuk uitje gehad. Ook boekten we spontaan voor Hemelvaart een weekend weg!

Maandag

De dag dat de scholen weer open gingen, maar nog niet voor onze kinderen. Zij moesten nog gewoon thuiswerken. Dus zaten Maik en ik alweer vroeg beneden met de kinderen. Er kwam deze dag ook een vriendinnetje van Lenthe bij ons werken. Dat was eigenlijk best wel fijn, zo konden de meisjes samen overleggen als ze iets niet begrepen. Ze zaten best serieus en rustig te werken, dus het ging gezellig en vlot. Ondertussen maakte ik een boodschappenlijstje voor de hele week. Verder had ik nog wat werktelefoontjes die tussendoor kwamen en zo ging de dag best snel voorbij eigenlijk. ‘s Avonds wandelde ik nog een flink stuk met Niky. Ik kwam thuis met ijskoude handen, wat was het fris! Na een warme douche werd ik pas weer warm.

prachtige avondlucht mei 2020

Dinsdag

Alweer een thuiswerkdagje voor de kinderen. Dit keer hadden we geen bezoek. Het werk ging allemaal best vlot af, alleen Lenthe had er wat moeite mee. De rest van de dag werd er lekker gespeeld, hutten gebouwd en werden er spelletjes gedaan.

thuisonderwijs met Lotta

Woensdag

Op woensdag kwam Lotta, het beste vriendinnetje van Lenthe, bij ons werken. De meisjes hadden elkaar zo gemist, ze vielen elkaar letterlijk in de armen. Ik kreeg er bijna tranen van in mijn ogen. Ze hebben de hele dag leuk gespeeld, ik kon tussendoor zelfs wat werk doen en ‘s avonds boekten Maik en ik een paar dagen Landal op de Veluwe. Landal had 30% korting zagen we, en wij hadden wel zin om even een andere omgeving te hebben. Ik wil altijd nog eens naar de Loenense Watervallen, dus kozen we voor een Landal Park daar in de buurt. We hebben er zin in! Ik had in de avond trouwens een hulpje in de keuken.

keukenhulpje Yuren

Donderdag

Ik deed een klein rondedansje, want de kinderen gingen naar school en dat was heerlijk! Sterre bracht ze naar school, ze stond er gewoon vroeg voor op. Ze deed dat, omdat ze zelf dacht dat het beter was, omdat zij als kind minder corona risico loopt. Dat ze daar überhaupt aan denkt vond ik al best bijzonder. Maar goed, even rust dus in huis, gewoon stilte. Sterre was er natuurlijk wel, maar die zit het grootste gedeelte van de tijd op haar kamer. Uiteindelijk heb ik heel veel gewerkt. Er was best wel wat te doen. Nu de scholen open zijn, krijg ik ook weer meer vragen en zijn er meer dingen  die moeten gebeuren. Dat pak ik nu op deze dagen op, werkt prima. Ik had ook nog een videogesprek en voor ik het wist was het alweer tijd om de kinderen te halen.

Kinderen weer naar school na corona

Vrijdag

Opnieuw een dagje rust in huis. Sterre bracht iedereen weer naar school, Yuren ging alleen op de fiets. De dag bestond weer vooral uit werken, zo fijn om dat ongestoord te kunnen doen nu. Verder gebeurde er weinig bijzonders. Als je nergens heen gaat, lijken alle dagen een beetje op elkaar.

hardlopen mei 2020

Zaterdag

Ik begon vroeg met hardlopen, het was daar heerlijk weer voor. Ik dacht dat er een lange, zonnige dag voor ons lag, maar dat viel tegen. Na het ontbijt bleek het ineens erg bewolkt en was het helemaal niet zo warm. Erg jammer, want dat betekende binnen zitten. De kinderen waren ook best druk. Sterre had van ons een nieuw rek gekregen, dat moest nog even gevuld met leuke spullen. Dus liepen we naar het tuincentrum aan de overkant. Daar stond een enorme rij, dus we moesten best een poosje wachten. We hebben uiteindelijk leuke dingen gevonden en Sterre is helemaal blij. Nu alleen nog een spiegel.

rek kamer sterre

Zondag

Eindelijk was het mooi weer, meteen na het opstaan ging ik lekker buiten ontbijten. De rest van de dag heb ik echt weinig gedaan. Gewoon een beetje thee gedronken, in de zon gezeten, een wandelingetje met Maik gemaakt en nog meer in de zon gezeten. Eind van de middag reden we naar de Machiel Vrijhoeklaan, om bij het Hemelse Gewelf van James Turrell te picknicken met opa en oma. Zij waren 54 jaar getrouwd. Dus op 1,5 meter afstand een roseetje gedronken, quiche gegeten en de kinderen maar rondrennen in die gekke krater. Ik was helaas de zonnebrandcrème vergeten, dus we zijn allemaal een beetje verbrand. Die avondzon was nog behoorlijk fel! Morgen maar goed insmeren dus.

Juut Maik wandeling meiWandeling met Maik door de buurt

opa en oma 54 jaar getrouwd

met z'n allen op een kleedje hemels gewelf

Hemels Gewelf Den Haag

Vorig artikel10 x hippe rokjes voor de zomer
Volgend artikelHoe kies je de crosstrainer die bij jou past?
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

1 REACTIE

  1. Heerlijk die zon ja! Leuk dat het er bij jou ook van gekomen is het Hemels Gewelf (mijn autocorrect maakt er steeds Hemels Geweld van, oeps) te zien. En zo te zien was het totaal niet druk! En van harte nog natuurlijk!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in