Hoe kies je de crosstrainer die bij jou past?

Hoe kies je de crosstrainer die bij jou past?De sportscholen blijven nog wel even dicht, helaas. Ik baal daar ontzettend van. Natuurlijk ben ik aan het hardlopen en doe ik af en toe wat krachttraining thuis, maar het is gewoon niet hetzelfde. Ik heb niet altijd zin om hard te lopen. Vooral niet als het regent, hard waait of heel koud is. Om dan toch aan mijn conditie te werken, ging ik altijd op de sportschool een half uur of langer op de crosstrainer. Dat kan nu helaas niet. Daarom overweeg ik om een crosstrainer aan te schaffen. Maar jeetje, wat een aanbod! Hoe kies je de crosstrainer die bij jou past?

Lees ook: Sporten, zo begin je en zo houd je het vol

Hoe kies je de crosstrainer die bij jou past?

Ik zag door de bomen het bos niet meer, om eerlijk te zijn. Hoe kies je de crosstrainer die bij jou past? Moet je nou een dure of een goedkope kopen? Wat zijn eigenlijk de verschillen tussen al die crosstrainers? Welk merk is het beste? Moet je voor vooraangedreven of achteraangedreven kiezen? Hoe zwaar moet het vliegwiel zijn? En maakt een magneetrem of een elektromagneetrem nog iets uit? Het duizelde me, tot ik de vergelijkingswebsite Knibble vond. Wat een verademing! Hier kun je crosstrainers met elkaar vergelijken.

Bekijk, vergelijk en beknibbel

Ik vind het wel een mooie slogan “bekijk, vergelijk en beknibbel”. Het is ook precies wat je er kunt doen. Eerst kun je de verschillende opties bekijken. Via de blauwe rondjes met een “i” erin, vind je informatie over een bepaald onderdeel van de crosstrainer. Zo kwam ik er achter dat ik liever een vooraangedreven vliegwiel wil, omdat ik die op de sportschool ook gewend ben. En dat vliegwiel mag ook best een beetje zwaarder zijn, want dan loopt de crosstrainer soepeler. Ik wil namelijk wel een crosstrainer waar ik ook daadwerkelijk op ga. Niet dat ik na drie keer denk: dit is het niet. Vervolgens kun je de crosstrainers met elkaar vergelijken. Niet alleen qua prijs, ook qua onderdelen. Zo krijg je een mooi online aankoopadvies voor je crosstrainer.

Budget

Misschien heb je wel een bepaald budget in je hoofd? Dit kun je instellen, zodat je alleen de crosstrainers ziet die binnen jouw budget passen. Ik had bijvoorbeeld een maximum van €850 ingesteld en kwam uiteindelijk uit op een crosstrainer van €673. Viel nog ruim binnen mijn budget dus. Ik keek vooraf wat ik belangrijk vond aan de hand van de informatie die ik op de website kon lezen, en maakte toen mijn keuze door de overgebleven crosstrainers met elkaar te vergelijken.

Sportkamer

Het neerzetten van zo’n crosstrainer is natuurlijk ook nog wel een dingetje. Het is best wel een groot ding en echt mooi zijn ze niet. Gelukkig hebben we boven een grote werkkamer, waar ik een deel van wil inrichten als sportkamer. Ik sport daar nu ook al regelmatig. Ik heb er wat gewichtjes liggen, een fitnesshoepel, een yogamatje en nog wat fitnessartikelen. Best fijn om alles bij de hand te hebben als je een workout gaat doen. Zeker nu is het belangrijk om aan je weerstand te blijven werken! Ben jij ook lekker aan het sporten?

knibble crosstrainer

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #279
Volgend artikelLandal de Vlinderhoeve, onze ervaring (review)
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in