Foto weekoverzicht Judith #260

happy newyear taart 2019De laatste vakantieweek zit er ook weer op. Het is na zo’n vakantie altijd een beetje een dubbel gevoel: aan de ene kant jammer dat je weer vroeg moet opstaan en alle hectiek rondom werk en de kinderen weer begint, aan de andere kant ook fijn dat die feestmaand voorbij is en er een beetje structuur komt. Ik weet niet hoe het met jullie kinderen was, maar de mijne waren bij tijd en wijle echt superdruk en maakten veel ruzie. En ach, over 7 weken is het alweer voorjaarsvakantie. Na de kerstvakantie gaat het best hard altijd, de tijd. En de dagen gaan ook weer langzaam lengen. Heel fijn. Klaar met die donkerte en kou!

Maandag

De dag voor oudjaar moest Maik weer gewoon werken. Daardoor was ik ook vroeg wakker en ging ik meteen maar sporten. De kleintjes gingen naar de opvang. De lucht was supermooi op maandag! Ik heb die dag vooral veel gewerkt, zowel op de computer als in huis. Gewassen, kastjes in de keuken leeggehaald, uitgezocht, schoongemaakt en opnieuw ingericht. Echt van die kerstvakantieklussen. Ook deden we nog kolonisten van Catan met Yuren.

opkomende zon dec 2019

Dinsdag

Oudejaarsdag! Maik moest werken, maar was op tijd thuis. Ik ging sporten, daarna oliebollen halen en ik bakte opnieuw de IJslandse gletsjertaart, dit keer voor oudjaar. Sterre maakte de caketopper (met fout!) en we versierden het huis. Er werd glühwein gemaakt en traditioneel vulden we de jaaroverzichten in met de kinderen. Zo grappig om te horen wat hun leukste herinnering is en wat ze de tofste vakantie vonden. Ook leuk om er zelf over na te denken trouwens.

oliebollen dec 2019juutmaikoudjaar 2019

Oud & Nieuw

De avond zelf was ook gezellig. We zijn gestart met Mees Kees kijken. Dat wilden de kinderen graag. Voor het eten hebben we de pizzarette tevoorschijn gehaald. Ik wilde liever een winterbarbecue, maar niemand was enthousiast dit jaar dus tja. Daarna hebben we 30 seconds gedaan. Vervolgens nog sterretjes afsteken en toen was het eerste avonddeel klaar. De jongste meisjes gingen naar bed, Yuren en Sterre bleven op. We deden een spelletje en keken Claudia de Breij. Middernacht proosten we met champagne en haalde ik Lenthe uit bed. Die wilde dat graag. We keken vuurwerk, staken zelf ook nog wat sterretjes af met de buren en zijn niet te laat naar bed gegaan.

sterretjes oudjaar 2019

Woensdag

Nieuwjaarsdag begon een beetje loom, met een rustig ontbijtje. Daarna ging ik naar Scheveningen. Ik wilde wel eens kijken bij de Nieuwjaarsduik. Niet meedoen, alleen kijken dit jaar. Volgens jaar wil ik het wel doen, het is toch een bucketlist dingetje. Ik heb nu gezien hoe alles gaat en daardoor zie ik het wel zitten. Daarna weer terug naar huis om op te warmen, het was namelijk zelfs met kleren aan behoorlijk koud! Elk jaar gaan we op Nieuwjaarsdag bij mijn schoonouders Chinees eten, dus ook dit jaar. Maik z’n broer komt dan ook, kun je meteen iedereen gelukkig Nieuwjaar wensen. Het was weer gezellig. Daarna lekker naar bed, een paar uurtjes inhalen.

rennen nieuwjaarsduik scheveningen

nieuwjaarsdag wimineke 2020

Donderdag

De kinderen waren op donderdag allemaal thuis. Ik had superslecht geslapen, want Lenthe had kiespijn en kwam steeds haar bed uit. Uiteindelijk is ze met een paracetamol tussen ons in in slaap gevallen, maar lukte het mij niet meer om te slapen. Ik ging nog even hardlopen en daarna moesten we snel naar de tandarts, waar we om 11.15 uur een afspraak hadden. Ik had geen idee wat er aan de hand was, dus ging er redelijk ontspannen naartoe. In de wachtkamer zaten we zelfs nog een beetje te lachen samen. Maar dat lachen verging ons al snel toen de tandarts zei dat Lenthe een zenuw- en wortelontsteking had en haar kies er uit moest. In deze kies zat een half jaar terug een gaatje. Dat had de tandarts gevuld, maar waarschijnlijk is het toch van binnenuit verder gaan rotten en heeft zo het hele binnenste in de kies ontstoken. Het was niet anders op te lossen, dus moest het maar.

juut lent tandartslenthe kies trekken jan 2020

Kies trekken

Nu is het gelukkig wel een melkkies, maar deze moest natuurlijk nog zeker 2 jaar blijven zitten. De ingreep zelf viel niet mee: ondanks de verdoving was het ontzettend pijnlijk en mijn moederhart brak. Toen we de auto in gingen huilde ze onbedaarlijk. Ze wilde zo snel mogelijk naar huis, weg van de tandarts. Dat hebben we dus maar gedaan. Daar heb ik haar een paracetamol gegeven en toen kreeg ze langzaam minder pijn. We zijn in bed gaan liggen met de tv aan en hebben daar zo’n beetje de hele dag gelegen. Ik heb zelfs nog wat kunnen slapen. ‘s Avonds ging het wel weer. Ze at weinig, maar wilde wel mee naar Madurodam.

kies getrokken lenthe jan 2020

Madurodam by Night

Wij gingen namelijk naar Madurodam by Night. Ik ben al vaak in Madurodam geweest, maar nog nooit ‘s avonds. Leek me wel een keer leuk om al die lichtjes te zien. Madurodam was ook in winterse sferen: overal sneeuw, kerstversiering en schaatsers. Heel leuk om te zien en Lenthe genoot ook zichtbaar.

Vrijdag

Vrijdag moest Maik werken, en was ik dus alleen met de kinderen. We hadden best een gezellige dag. Ik ging eerst even sporten en zette onderweg Lenthe af bij een vriendinnetje. Na het sporten bakte ik samen met Fee IJslandse koekjes. Daarna hebben de kinderen zelf gespeeld en ik wat gewerkt. Om 17.00 uur moest ik met Yuren naar de Fysiotherapeut en daarna gingen we meteen door naar de Buytenplaets. Hij wilde graag met mij samen alleen uit eten. Dus dat doen we dan. De Buytenplaets zit bij ons in de wijk. Het is een gezellige brasserie en maar 10 minuutjes lopen. Het was gezellig en lekker. Vanwege Dry January nam ik geen wijn, maar gewoon een watertje.

de buytenplaets jan 2020

yuren en mama uit eten jan 2020sportschool jan 2020

eten buytenplaets jan 2020

Zaterdag

Ik had gelukkig goed geslapen en ging om 7 uur zwemmen. Het was super rustig. Lekker was dat. Daarna thuis gedoucht, ontbeten en met de kinderen het Driekoningen dobbelspel gemaakt. Vervolgens hebben we dat natuurlijk gespeeld. Lenthe ging ‘s middags logeren en Yuren was lekker bezig met nieuwe Knexx die hij tweedehands kocht bij iemand uit de wijk. Zo kabbelde de dag voort. Maik deed een hoop aankopen voor het huis, want hij gaat gordijnen in de werkkamer ophangen en plankjes in de badkamer bij de kinderen. Na drie jaar eindelijk 🙂 Ik boekte nog een vlucht naar IJsland (en compenseerde meteen de CO2), want ik wil nog steeds IJsland aan Maik laten zien. Verder maakte ik nog wat schoon, aten we een monkeyplatter, omdat ik geen zin had om te koken en stak ik de kaarsjes nog maar eens aan voor een gezellige alcoholvrije avond 🙂

Driekoningen spel zelfgemaakt

Zondag

Op de laatste vakantiedag heb ik niet zoveel gedaan. De kinderen lieten ons uitslapen, en daarna ging ik 9 km hardlopen. Ik zag er tegenop, maar toen ik eenmaal liep ging het best lekker. Was ook niet ontevreden over mijn tijd, stukken sneller dan vorig jaar toen ik trainde voor de CPC en nog last had van de hamstring blessure. Die 10 gaat makkelijk lukken, en ik ben nog ruim op tijd om de komende weken wat aan mijn tijd te doen. De tien binnen het uur gaat me vast niet lukken, maar binnen 1 uur en 5 minuten hopelijk wel.

Opruimen

Na het hardlopen kwam Kim, die ik ken van Instagram, even langs. Ze was in de buurt en heeft een dochtertje van net iets jonger dan Fee. Ik deed heel veel kleertjes weg en zij wilde ze wel hebben, dus die kwam ze ophalen. Leuk om haar eens in het echt te zien. Daarna ben ik gaan opruimen. We hebben inmiddels zo ontzettend veel spelletjes, dat de kasten vol staan en de kinderen amper weten wat er is. Bovendien hebben we ook een aantal spelletjes waar Fee inmiddels te oud voor is. Dus heb ik er een heleboel uit de kast gehaald om op Marktplaats te zetten. Daar was ik wel een poos mee bezig, dus voor ik het wist was het tijd om te koken, eten en de kinderen op bed te leggen.

Vorig artikel56 x leuke winter quotes voor je lightbox of letterbord
Volgend artikelDe grootste wens van de puber
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in