Foto weekoverzicht Judith #307

hardlopen appel wacht 6Hoppa, weer een week voorbij! Een week waarin ik de Hip & Hot nieuwsbrief na 3 jaar weer eens afstofte en opnieuw leven in blies. (Wil je ‘m ontvangen? Hier meld je je aan). Verder heb ik lekker gesport, was ik druk met een online event en uiteraard ook de sinterklaas hier in huis.

Maandag

De sportschool was de eerste activiteit van de ochtend, ik had gereserveerd om 8 uur. Daarna begon de werkdag. Die was lang. Veel online afspraken en ook een paar balafspraken. ‘s Avonds hadden we een ouderavond online van de klas van Lenthe en daarna hebben Maik en ik nog even nagedacht over sinterklaascadeautjes. We hebben wel ideeën, maar moeten het zo langzamerhand wel gaan bestellen.

Dinsdag

Ik ging om 8.15 uur hardlopen, super traag weer vanwege het koolhydraatarme dieet. Iets voor 9 uur stond ik weer binnen, waar ik binnen 2 minuten gedoucht was en achter mijn laptop zat. Tijdens de online meeting zat ik mijn panty nog aan te trekken, maar het lukte allemaal. Had ik mijn sportmomentje weer gehad. Iedereen kan immers corona krijgen, maar hoe ziek je wordt schijnt wel verband te houden met hoe fit je bent. Dus dat half uurtje minimaal bewegen houd ik er in. De hele ochtend had ik online afspraken, waaronder een functioneringsgesprek. Sterre was vrij vanwege een studiedag. Ze had haar hele kamer verbouwd, wat ik niet per se leuk vond, maar oke. Loslaten heet dat toch? Ze heeft een studeerhoekje gebouwd en dat snap ik op zich wel. ‘s Middags had ik online een functioneringsgesprek en daarna gelukkig geen afspraken meer.

klussen maik verven

Woensdag

Maik en ik gingen nieuwe wandelschoenen kopen. We hebben allebei al wandelschoenen voor in de bergen, maar die zijn eigenlijk niet geschikt voor de Nederlandse wandelingen. We wandelen nu best wel veel en dat is eigenlijk niet zo goed voor de zolen die juist voor in de bergen zijn. Die slijten dan extra snel. Nieuwe wandelschoenen die geschikt zijn voor een meer platte omgeving, waterdicht (want er liggen regelmatig plassen op de weg en in het bos) zijn dus geen overbodige luxe. We gingen naar de Outdoorspecialist.nl in Hillegom, die hebben een heel groot assortiment wandelschoenen. We zijn allebei goed geslaagd, dus dat is fijn! Houd trouwens as dinsdag mijn blog in de gaten, want dan komt er een hele leuke actie met wandelschoenen!

de outdoorspecialist nieuwe wandelschoenen kopen

Werken en racen

Daarna ontstond er een soort race-middag: ik moest nog wat werken, maar er was ook een gesprek op school, drie kinderen die gingen spelen en opgehaald moesten worden en natuurlijk koken en iedereen weer naar bed.

Donderdag

Hoewel ik niet hoefde te werken, zat ik toch de hele dag achter de laptop. Er was namelijk een online event voor de reiswereld, ANTOR. Hier konden journalisten en bloggers speeddaten met verkeersbureaus van diverse landen. Ik had maarliefst 12 afspraken, daarvan waren er een heleboel erg leuke en waardevol. Helaas kon je nergens concrete afspraken maken, omdat Corona het hele reisgebeuren nogal in de weg zit zeg maar 😉 Maar wie weet, over een paar maanden kan de wereld er ineens weer anders uit zien. Al dachten we dat natuurlijk het afgelopen voorjaar ook. Maar goed, ooit gaat dat virus wel weg lijkt me.

Antor event

Vrijdag

Ik had enorm slecht geslapen, dus ik was op vrijdag niet veel waard. Tot hardlopen kon ik me niet zetten, dus het werd 2 x een wandeling. De eerste was in Scheveningen Haven, waar ik fysiotherapie voor mijn hand had. De tweede wandeling deed ik aan het eind van de middag in onze wijk. Lenthe had een vriendinnetje mee om te spelen, dus nestelde ik me na de wandeling op de bank onder een dekentje. Ik vond het koud in huis, het was buiten ook een stuk kouder dan we gewend zijn de laatste tijd. We aten frietjes en ik ging bijna direct met de kinderen mee naar boven, zo moe was ik.

Scheveningen haven

strand nov 2020

Zaterdag

Het nadeel van vroeg gaan slapen, is dat je vaak ook midden in de nacht wakker wordt en dan weer uren wakker ligt. Dat had ik dus de afgelopen nacht. Opnieuw werd ik doodmoe wakker en ook nu liet ik het hardlopen aan mij voorbijgaan. Ik dronk ‘s morgens een kopje thee bij een oud-collega en bracht daarna ons viertal naar de bioscoop. Ze hadden kaartjes voor de sinterklaasfilm in hun schoen gevonden, dus ze gingen naar de film. Ik haalde ze rond half 2 weer op. Om 3 uur ging het hele gezin de kwalificaties van de Grand Prix kijken.  Maik was in de ochtend aan het klussen geweest. Het hele trappenhuis is gestuct, maar nog niet geverfd. Dat moet dus allemaal nog. Ik zal blij zijn als het af is, het is nog steeds een beetje behelpen. Geen leuningen aan de muur, geen spiegel, er staat nog een stellage op 1 van de trappen… Maik doet ieder weekend wat, maar het is echt een behoorlijke klus.

wandeling in de wijk

Zondag

Ik had gelukkig een betere nacht gehad. We gingen vroeg naar het strand voor een wandeling met onze nieuwe wandelschoenen en daarna ook nog een stukje door het bos. Lenthe wilde per se mee, die had behoefte aan een momentje met ons alleen. Het was alleen wel echt ontzettend koud! Slechts 3 graden, dan zijn we niet meer gewend! Na een uur hielden we het voor gezien en zijn we lekker naar huis gegaan om warm te worden. Daarna werd er hier thuis heel veel aan de surprises geknutseld. In de middag ben ik nog even gaan hardlopen. Het was heeeel koud! Pas na 1,5 km werd ik een beetje warm 🙂 Toen ik terug kwam was er net een enorme crash geweest bij de grand prix dus dat hebben we zitten volgen. We aten pizza, maar ik niet, want ik doe nog steeds het koolhydraatarme dieet. Tot 5 december dus. Ben trouwens al 2,8 kg afgevallen dus gaat prima 🙂 ‘s Avonds hebben wel alle sinterklaascadeautjes ingepakt.

Pier scheveningen lowa

Vorig artikelCadeau inspiratie voor Apple gebruikers
Volgend artikelSint Pannekoek, feest op 29 november
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in