Foto weekoverzicht Judith #321

bestelling lensDe voorjaarsvakantie was weer voorbij, dus de kinderen gingen weer naar school. Stiekem wel lekker, een beetje rust in huis. Ook waren onze beide moeders jarig en was het een deel van de week mooi, maar een deel van de week ook wat minder weer. 

Maandag

De wekker ging vroeg, want de vakantie zat er weer op. Op mijn werk was er iets veranderd bij Teams en ik verwachtte enorme problemen, dus ik was er op tijd mee begonnen. Grappig genoeg ging het allemaal direct goed en zat ik dus ruim op tijd klaar. Tussendoor bestelde ik nog een telelens bij mijn nieuwe camera. Die wilde ik al ongeveer een jaar bestellen, maar ik kon steeds niet kiezen voor welke ik zou gaan. Uiteindelijk toch voor de 100-300 mm gegaan. Nu heb ik nog een groothoeklens op mijn wishlist staan, maar daar wacht ik nog even mee. Is misschien wel iets voor mijn verjaardag ofzo. Dus wie dit leest, help me er te zijner tijd maar even aan herinneren dat ik dit wilde 🙂 Ons vogeltje moet wel weer wennen dat iedereen nu naar school is. 

pip in de kooi maart 2021

Dinsdag

Mijn moeder was jarig. Ik belde haar al heel vroeg via FaceTime met de kinderen. Het grappige was dat ze net onder de douche vandaan kwam en niet doorhad dat ik via FaceTime belde toen ze opnam haha. Gelukkig had ze een handdoek om zich heen. De rest van de dag bestond vooral uit afspraken. Het is momenteel weer lekker druk op mijn werk. Pas om 4 uur was ik klaar. Een collega kwam toen hierheen om even samen bij te kletsen en te wandelen. Beter dan weer een afspraak achter je laptop vonden wij allebei. We liepen bijna 9 km, een lekker stuk dus. Het was ook heerlijk weer. We zagen de eerste lammetjes door de wei rennen, zo leuk! En die zon in huis is ook heel fijn. 

lammetjes

kussen plant

Woensdag

Ik had best wel een drukke dag qua werk en alleen in de ochtend tijd om even te bewegen. Dus ging ik om half 9 met mijn nieuwe cameralens op pad. Helaas was het enorm mistig en bewolkt. Het was het dus niet echt geweldig weer om te fotograferen, maar heb toch een paar foto’s kunnen maken. Daarna begon ik aan een marathon online afspraken. Daardoor ging de middag toch vrij snel voorbij. Maik kookte dit keer, lasagna, dus dat scheelde mij wat tijd aan het einde van de dag. 

mistige ochtend boten

ezeltje vooraanzicht

Donderdag

Eigenlijk wilde ik vroeg gaan hardlopen, maar ik had vroeg een werkafspraak staan en ook een beetje last van mijn kuit. Dat skipte ik dus. Na mijn online afspraak kwamen er nog wat werkdingen tussendoor waar ik even mee aan de slag moest. Dat was niet erg, het waren leuke dingen, uitdagingen. Daar hou ik altijd wel van. De tijd gaat alleen altijd wel snel op zo’n ochtend. Voor ik het wist was het alweer tijd om Fee van school te halen. Maiks moeder was ook jarig. Grappig he, dat onze moeders zo vlak na elkaar verjaren. 

duikende eend

Lenthe maart 2021

Vrijdag

Na het opstaan trok ik meteen mijn sportkleren aan om te gaan hardlopen. Ik deed een rondje van ruim 7 km en dat was ongeveer ook het meest actieve wat ik die dag deed. Nadat ik thuis was heb ik een beetje kunnen werken, maar toen moest Fee opgehaald worden. Die had een vriendinnetje mee, waardoor ik niet echt meer iets kon doen. De meisjes speelden lekker buiten en ik zette een stoel voor de open schuifdeur, zodat ik wat zon ving. Het was wel koud! Lenthe ging bij een vriendinnetje spelen en eten en Maik was de hele dag op kantoor. Dat vond ik stiekem best lekker. Even het huis min of meer voor mezelf. Die rust! Sterre was wel thuis, maar die zat de halve dag op haar kamer. We aten vegetarische burgers, lekker makkelijk het weekend inluiden. 

ganzen maart 2021

Zaterdag

Na een rustige ochtend besloot ik met Lenthe en Fee even naar het strand te gaan om uit te waaien. Eenmaal daar werd ik gebeld door zowel een moeder van een vriendje als door de GGD. Lenthe had op woensdag bij een vriendje gespeeld (niet uit haar klas) en werd gezien als nauw contact. Ze moest dus in quarantaine. De rest van ons gezin niet. Ik ben wel even op het strand gaan lopen en we hebben nog een warme chocolademelk gehaald. Daarna toch maar naar huis gegaan. De rest van de dag weinig gedaan. Ik dacht dat het wel los zou lopen met die Corona, ze had geen klachten gelukkig en het contact was al woensdag. 

lenthe en fee strand maart 2021

Zondag

‘s Morgens ging ik eerst 12 km hardlopen. Daarna hebben we geluncht en een beetje gerommeld. Lenthe voelde zich nog steeds prima. Rond half 3 gingen Maik en ik op de fiets naar het station. We hadden met Laura en Eddo afgesproken in Rotterdam bij Joelia, voor een restaurantwandeling. Je gaat dan 6 km wandelen door de stad en komt daarbij langs 4 restaurants die een gerechtje en een drankje hadden. Niet zo comfortabel natuurlijk als gewoon lekker warm in een restaurant zitten, maar toch een leuk alternatief. Ik baalde wel dat je helemaal nergens naar de wc kon tussendoor. Uiteindelijk zat ik dus ergens in een park tussen de bosjes 🙂 We kwamen bij Joelia, Parkheuvel, Mara by Flip en Amarone. Drie sterrenrestaurants dus. Het was een gezellige sfeer, lekkere gerechtjes en leuk om te doen, maar wel heeeeel erg koud! Toen we ‘s avonds thuis kwamen hoorde ik meteen dat Lenthe verkouden klonk. Haar neus zat dicht en ze was aan het niezen. Balen natuurlijk, maar we hebben wel meteen een afspraak voor een test gemaakt voor maandagochtend. Even spannend dus of Corona nu toch ons huis is binnengeslopen!

restaurantwandeling rotterdam lau en ed

Vorig artikelDe Elfsteden fonteinen en de elf fonteinen route
Volgend artikelWanneer is het nou echt tijd om je machine goed aan te pakken?
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in