Foto weekoverzicht Judith #229

Wat een heerlijk weekend was het! Ik knap altijd helemaal op van dit weer. De dagen lijken eindeloos te duren, zo fijn is dat. Helaas wordt het nu weer een weekje wat minder, maar wie weet wat Pinksteren ons nog brengt…

Maandag

Een drukke dag, die begon op mijn werk met een vergadering en daarna een hele middag overleggen op een school. Mijn leidinggevende ging mee kijken hoe ik de gesprekken daar voerde, toch altijd wel een klein beetje spannend. Gelukkig vergat ik vrij snel dat ze er bij zat en was ik gewoon mezelf. Volgens mij gaat het dan best prima.

Wandelen

Niky kwam me rond half 8 ophalen voor ons wekelijkse wandelrondje. We hadden ergens een afslag gemist, dus liepen we wat langer dan normaal. Ze had trouwens een potje zelfgemaakte sambal voor me meegenomen, erg lekker!

Dinsdag

Vroeg opstaan voor een afspraak, maar daarna had ik wat ruimte in mijn agenda voor telefoontjes, mail, dossiers nakijken. Tussen de middag lunchte ik met de sambal van Niky en Sterre kwam thuis met de uitslag van de IEP. Die was niet zo heel spannend, want ze had natuurlijk al VWO advies. Het was alleen een bevestiging van wat we al wisten. Maar toch mooi natuurlijk… We aten pasta met spinazie, lekker was het!

Woensdag

Ik begon de ochtend op de school van Lenthe met een voorstelling van Doornroosje. Lenthe had de hoofdrol, en ze was echt een stralende Doornroosje, zo leuk om te zien. Ze genoot er echt van. Daarna snel naar huis gegaan en de hele middag gewerkt. Maik was thuis en hij had de tafel mooi gedekt en donuts gehaald, omdat er een vriendje van Yuren nog voor zijn verjaardag zou komen. Maar…. die kwam plots niet, want hij ging op vakantie? Toen maar even met z’n allen geluncht buiten met… jawel, donuts!

Sporten

‘s Avonds ben ik nog gaan sporten. Ik had totaal geen zin, maar heb me er toch toe gezet. Die donuts he… 😉 Sterre vertrok na het eten met een vriendinnetje naar het Dierenbos, dus die was de komende 4 dagen onder de pannen. Wel gek om haar niet in huis te hebben, kleine meisjes worden groot!

Donderdag

Hemelvaart, dus iedereen was vrij. Sterre was natuurlijk niet thuis, maar de andere drie wel dus hebben we in de ochtend spelletjes gedaan. In de middag voelde ik me niet zo lekker, dus kroop ik op de bank met een dekentje en wat tijdschriften. Zo ging de dag gestaag voorbij. Feetje kwam ook nog even bij me liggen en die was zo moe dat ze in slaap viel.

Vrijdag

Maik moest op vrijdag gewoon werken, maar er was mooi weer voorspeld dus de tuindeuren gingen al vroeg open. Helaas viel het weer toch een beetje tegen. De zon kwam maar moeilijk door de wolken en de wind was koud. Ik heb op den duur maar iets warmers aan getrokken. Was toch wat comfortabeler buiten dan het zomerse jurkje dat ik aan had. De kinderen waren vooral buiten aan het spelen en vermaakten zich prima. Ik las ook mijn boek uit, geleend van een collega: Zondagskind. Echt een prachtig boek, ik heb het in 2 dagen uitgelezen en moest zelfs een paar keer huilen…

Zaterdag

Mijn wekelijkse zwemrondje stond natuurlijk op het programma, daarna hebben we gewoon lekker in de tuin rondgehangen. Nu was het wel echt mooi weer! Er was een vriendinnetje van Lenthe en we hadden het badje op gezet. Er werd ook voortdurend heen en weer gelopen tussen de tuin van de buren en die van ons. Ik las vooral tijdschriften op de iPad en dronk bubbels. Oh ja, de barbecue ging ook nog aan natuurlijk. Echt dik genieten, deze dag. Ik heb lekker niks gewerkt, soms is rust ook heel fijn. Jullie denken vast allemaal dat ik dat niet kan, maar heus, als ik wil kan ik heel goed een dagje niks doen en even opladen hoor!

Zondag

Ik begon met de sportschool, daarna snel douchen en aankleden, want de oppas stond voor de deur. Maik en ik waren uitgenodigd in Voorburg om bij Only for Men te komen winkelen voor vaderdag. Er stond een lunch voor ons klaar en daarna ging Maik passen. Hij heeft een mooie outfit gekozen! Met een echt “Maik-overhemd”. Deze winkel is trouwens sowieso een aanrader, ze hebben er echt ALLES voor mannen! Van bbq spullen tot koptelefoons en er is ook een kapper aanwezig. Ideaal als je nog voor vaderdag moet shoppen!

Kokkerellen in het park

Sterre was rond half 5 thuis, ik heb nog een poosje met de moeder van haar vriendinnetje staan praten buiten en toen zijn we gauw naar het park gereden, waar we hadden afgesproken om te gaan picknicken. We hebben sinds kort een best wel handig outdoor kooksetje, dat we voor de zomervakantie nog even wilden uitproberen. Het is best een ideaal ding, op gas, kun je lekker een visje bakken op het strand of in het park dus. En je kunt het inklappen, zodat het net een tas lijkt.

Vorig artikelEen tafelkleed voor buiten
Volgend artikelDe rondreis door het zuiden van Noorwegen met kinderen
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in