Foto weekoverzicht Judith #158

Ik vond het een pittige week. Er waren om beurten weer kinderen ziek en ook Maik kreeg griep. Dat betekende vooral heel heel slecht slapen. En daarnaast gewoon druk natuurlijk met heen en weer naar school, werk, sporten, the usual. Er gebeurde op vrijdag iets wat ik heel bijzonder vond met Yuren. Ik snap het nog steeds niet. Hoe dan ook, ik kan niet wachten tot alle wintervirussen exit gaan en iedereen fit is en blijft. Voor mijn gevoel is er sinds begin november elke week wel iemand ziek. En hoe bijzonder, zelf heb ik nog niks gehad, geen buikgriep en geen gewone griep. Al is het natuurlijk heel gevaarlijk om dat hardop te zeggen…

Maandag

Op Blue Monday was ik in het roze. Ik was al vroeg op mijn werk. We hadden vergadering en aansluitend een nieuwjaarslunch. Dat was gezellig en lekker. Even bijgekletst met de collega’s en ook nog wat gewerkt. ‘s Middags moest ik naar een afspraak en vervolgens ben ik Sterre gaan ophalen van de opvang en eind van de dag zelf nog even gaan sporten. ‘s Avonds las ik mijn boek uit, een verdrietig, maar mooi boek: mijn beeld van jou. Over een ontluikende liefde als de jongen ernstig ziek blijkt te zijn (en ook overlijdt) Wel een aanrader, al kon ik af en toe mijn tranen niet bedwingen.

Dinsdag

Mijn afspraak in de ochtend werd afgezegd, dus ik kon lekker de hele dag thuis veel werk verzetten. Iedereen was naar school en naar de opvang. De schoonmaakster kwam ook weer. Dat voelt zo luxe, dat je zelf lekker kunt doorwerken terwijl iemand anders je huis poetst! Ideaal. Aan het einde van de middag haalde ik Sterre op, bracht haar thuis en reed door naar het afscheid van een collega die met pensioen ging. Terwijl ik net daar was, liet Maik mij weten dat de NSO had gebeld dat Lenthe helemaal niet fit was. Hij ging dus naar huis om haar op te halen. Zo kon ik toch nog bij het afscheid blijven. Dat was trouwens gezellig, er waren ook oude bekenden. ‘s Avonds aten we artisjok, de meisjes vinden dat zo lekker! Eten jullie dat wel eens?

Woensdag

Ik begon de ochtend met een afspraak en had daarna nog een afspraak. Maik was thuis, want zowel Yuren als Lenthe hadden koorts. En omdat Fee ook snotverkouden was, besloten we dat zij ook maar thuis moest blijven. Er werd behang bezorgd voor in de gang (daar zat ik al ongeveer sinds december op te wachten) en het was flink koud in huis. Ik zette de warmtepomp een graadje hoger. Sterre had het ook steeds koud, maar later bleek waarom: koorts. De volgende zieke dus. We aten couscous, het recept vind je hier.

Donderdag

Maik moest ‘s morgens naar de huisarts. Hij heeft al een poos last van zijn bovenbeen/heup en wilde daar naar laten kijken. Hij bracht de kinderen naar school, Sterre bleef thuis want die had nog steeds koorts. Uiteindelijk kreeg hij een verwijzing voor de fysio.

Storm

Toen hij thuis kwam, stormde het al behoorlijk. De buurvrouw vertelde dat er 6 zonnepanelen van hun dak waren gewaaid. Eentje lag in de berm op de straat tegenover ons; Maik is deze gaan pakken. Toen hij daarna de bus wilde nemen richting zijn werk, bleek er geen enkele trein meer te rijden. Het had dus geen zin om weg te gaan. Hij bleef dus thuis. Daar heeft hij boven nog wat gewerkt, maar al snel kwam hij met en dik vest aan beneden op de bank zitten. Hij voelde zich niet lekker.

Manflu

Een uur later had hij ook hoge koorts en dook zijn bed in. Mijn geplande sportavond moest ik dus laten varen, ik kon niet weggaan en de kinderen bij hem laten. Dus haalde ik iedereen van school toen de wind was gaan liggen, kookte ik, legde de kinderen op bed.

Vrijdag

Maik was nog steeds ziek, dus bleef thuis. Net als Sterre trouwens. Lenthe hoestte als een zeehond en had amper geslapen. Normaal gezien zou ik haar thuis gehouden hebben, maar ze had driekoningen op school dus heb ik haar toch maar gebracht. Het was tenslotte maar een ochtendje. Daarna weer terug naar huis en nog lekker wat gespeeld en geknutseld. Fee wilde een sneeuwpop maken. Wat fijn was: de zon scheen! Voor het eerst deze winter weer wat zonnestraaltjes in huis.

Zwemmen

Om 4 uur propte ik 2 huilende kinderen in de auto die niet naar zwemles wilden. Ik had met ze te doen, de wekelijkse zwemles is ook niet mijn hobby, maar als we niet gaan komen die diploma’s er nooit. Als eerste moest Yuren zwemmen. Ik ga dan altijd kijken met Lenthe samen. Om 5 uur kleed ik dan Lenthe om en ga dan terug naar mijn stoel om naar haar te kijken. Yuren kleed zich zelf aan en komt dan naar mij toe. Zo ook dit keer. Toen hij aan kwam, vroeg hij of hij een spelletje mocht doen op mijn telefoon. Ik vond het best. Om 6 uur ging ik Lenthe aan kleden.

Diplomazwemmen

In de kleedkamer lag op de bank, niet bij onze kleren, een briefje voor diplomazwemmen voor B. Er was wat commotie over: van wie was dat briefje? Er stond geen naam op. Even schoot het door mijn hoofd dat het misschien van Yuren was, maar tegelijk dacht ik: nee, dan had hij wel wat gezegd toen hij bij me kwam. Dus toen een moeder voorstelde om het maar naar de balie van het zwembad te brengen knikte ik haar bemoedigend toe. Toen Lenthe aangekleed was en ik Yuren ophaalde bij de stoelen, vroeg ik toch voor de zekerheid even of hij toevallig een briefje had gehad voor diplomazwemmen. Hij zei dat dit klopte. Hij deed echter zo onverschillig, dat ik naar het zwembad liep en zijn juf riep of het wel echt klopte. En het klopte! Die flapdrol had gewoon niks gezegd! Toen ik vroeg waarom hij niks gezegd had zei hij: vergeten. Tsss. Dus ben ik het briefje bij de balie gaan ophalen en hebben we over twee weken dus weer diplomazwemmen. Echt zo fijn!

Zaterdag

Ik was ontzettend vroeg wakker en Fee ook, dus daar baalde ik van. Toch maar er uit en al voor 10 uur had ik ongeveer 26 discussies met Fee gehad. Over werkelijk alles was gedoe: aankleden, of ik haar wel of niet aankeek, wat ze wilde eten, enz. Dat vind ik normaal al ingewikkeld, maar als je al 6 dagen op 3 uur slaap per nacht leeft èn je maandelijkse periode er aan komt kan ik het echt niet zo goed hebben. Gelukkig voelde Maik zich iets beter, dus ging hij wel met Yuren naar schaatsles. Sterre kwam met knallende koppijn uit bed en was loeichagerijning, maar gelukkig ging om 11 uur de deurbel en kwam de post een nieuw jurkje brengen. Dat maakte mijn ochtend weer goed 🙂 Voor wie interesse heeft: het jurkje is van Catwalk Junkie, ik kocht ‘m bij de Wehkamp in de uitverkoop, maar helaas hebben ze daar niet zoveel maten meer inmiddels. Ze hebben van hetzelfde merk wel ook andere, soortelijke leuke jurkjes. Wie weet zijn die er nog wel in jouw maat?

‘s Avonds keken Maik en ik Wie Is De Mol samen. Best spannend alweer hè? Wij denken dat Olcay de mol is trouwens. Daarna keken we ook nog Ik Vertrek, een hilarische aflevering.

Zondag

Het was gelukkig eindelijk weer eens een goede nacht. Niemand wakker, niemand eruit. Pfff. Wel jammer dat ik om half 6 al wakker was. Ik ging uiteindelijk rond 10 uur naar de sportschool. Ik was deze week doordat Maik ziek werd in plaats van 3 keer, maar 2 keer geweest, dus ik heb even extra veel krachttraining gedaan. Maarliefst 20 oefeningen, terwijl ik er normaal maar 10 per keer doe. Dat zal ik morgen wel voelen denk ik…

Maik ging ondertussen de gang behangen. Hij was weer opgeknapt, dus hij had er wel zin in. Ik ben er ontzettend blij mee, het ziet er echt gaaf uit. Er moeten natuurlijk nog wat dingen terug aan de muur, maar dat komt volgend weekend wel. Dit is al superfijn. Morgen komt dan ook eindelijk iemand het plafond in de slaapkamer, badkamer en kleedkamer maken, dus dan hoeven we niet meer onder glaswol te slapen. Dat schijnt namelijk echt niet gezond te zijn.

‘s Avonds zijn we op tijd naar bed gegaan. We waren allemaal heel moe: ik omdat ik zo vroeg wakker was geworden en Maik van het behangen.

Vorig artikelRecept: couscous met pompoen en feta
Volgend artikelEco-ethische mode, wat is dat precies?
Vrouw, 44, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in