Foto weekoverzicht Judith #313

Fee driekoningen jan 2021Daar gingen we weer. De kerstvakantie zat erop, maar niemand ging naar school. Het grote verschil met de vorige lockdown voor mij is, dat mijn werk nu gewoon doorgaat. Ik ben al helemaal ingericht op alles online doen, dus dat loopt door. Best ingewikkeld als je ook nog 4 kinderen moet ondersteunen met hun schoolwerk. We maken er maar het beste van, net als iedereen vermoed ik. Verder boekten we voor komende week een huisje elders in het land, even een andere omgeving.

Maandag

De eerste dag dat de kinderen thuis aan het werk moesten. Ik ging eerst maar eens een rondje hardlopen om me daar mentaal op voor te bereiden 🙂 Daarna met z’n allen aan de eettafel aan de slag. Ik had best veel afspraken en het voelde allemaal vrij chaotisch. De kinderen haalden de vogel uit de kooi die vervolgens op mijn hoofd ging zitten en vast kwam te zitten in mijn haar tijdens een videocall, ze hadden hulp nodig, renden achter elkaar aan in huis, ik vond het allemaal maar onrustig. Het was dan ook fijn toen alles erop zat en de kinderen konden gaan spelen ‘s middags.

pip speelt met verf jan 2021

Dinsdag

We zaten alweer vroeg achter de laptops. Ik kon me slecht concentreren, want de kinderen hadden allemaal online instructies en ik kan niet goed tegen geluid om me heen als ik zelf moet werken. Boven zitten was echter ook geen optie, want af en toe hebben ze je toch nodig. In de middag voelde ik me niet zo lekker wegens hormonale issues, dus ik dook met mijn laptop op de bank onder een dekentje en liet de kinderen eerst een uur buiten spelen (onder het mom van: op school moet je dat ook) en daarna mochten ze op een schermpje.

quesedillas met linzen

Crypto’s

Verder kreeg ik die dag heel wat vragen over mijn crypto project. Ik ben hier eind november ingestapt en heb sindsdien al aardig wat wist gemaakt. Inmiddels ben ik ook een cursus aan het volgen bij de mannen van Allesovercrypto en hier heb ik ontzettend veel van geleerd. Eerst de gratis cursus en daarna heb ik ook het betaalde deel gedaan, wat nu al zijn vruchten afwerpt. Ik denk dat het je gaat helpen om het beter te snappen wat je doet en waarom je het doet, maar ook om geen fouten te maken en dus veel geld te verliezen. Ik zal nog wel eens uitgebreid over de cursus schrijven als ik ‘m helemaal heb afgerond, maar ik wilde het alvast delen, zodat iedereen die nu al wil instappen weet welke ik koos en dat ik er oprecht enthousiast over ben.

pip slaapt schouder jan 2021

Woensdag

Het was een beetje goochelen met mijn tijd. Maik was de ochtend buiten huis aan het werk, waardoor ik er dus alleen voor stond. Het was driekoningen, dus de ochtend begon met het bakken van een tulband met daarin 3 bonen (voor elke koning eentje). Daarna had Fee nog wat opdrachtjes van school, zoals voorwerpen zoeken met de letter K van koning. We waren er zo een ochtend zoet mee. Lenthe was die ochtend afgezet bij een vriendinnetje om daar te gaan werken, dat scheelde er toch weer eentje. Tussendoor had ik ook nog videobel afspraken. Had ik net Fee met een kroon, lijm, schaar en gekleurd papier klaargezet om de afspraak in te gaan, begon ze te zeuren dat ze per se verf wilde en dorst had en weet ik niet wat er allemaal voorbij kwam. Yuren werkt wel relaxed in zijn kamer nu, net als Sterre, dus dat is fijn. Ik was blij dat Maik thuis kwam en de middag een beetje kon overnemen. ‘s Avonds aten we een recept met zoete aardappel, tomaat en peper en dat was echt superheet. De kinderen vonden het heel vies haha. Ik vond het zelf lekker, maar had wel de pech dat ik mijn neus snoot na het snijden van de peper en een uur lang een brandend gevoel in mijn neus hield. Supervervelend! Ik ging na het avondeten in bad, omdat ik moe was en daarna dook ik meteen mijn bed in. Hulde aan Maik die alles verder regelde (opruimen en de kinderen op bed leggen enzo).

pip in vogelhuisjevogelhuisje en bergthee

Donderdag

Gelukkig niet mijn werkdag, dus minder stress in de ochtend. Er kwam een vriendinnetje van Lenthe bij ons thuis werken en ik ging 6 km hardlopen. Dat was koud en nat, maar was wel blij dat ik gegaan was. Ben ik eigenlijk altijd. Toch ben ik meer een mooi weer hardloper hoor. Ik kan niet wachten tot het lentezonnetje gaat schijnen. Dan kan ik ook wat vroeger gaan lopen. Nu wacht ik tot het licht is, ik vind alleen hardlopen niet prettig in het donker. Om 12 uur had ik een online Escaperoom van mijn werk. We waren in teams verdeeld en moesten de verdwijning van iemand oplossen. Was eigenlijk wel heel grappig om te doen, al ging het hier thuis ook wat chaotisch met alle kinderen om me heen. Tussendoor belde bovendien de logopediste nog voor Yuren dat ze een link gestuurd had, maar Yuren er niet in kwam (we hadden die link niet gehad).

fee cake bakken jan 2021

Vrijdag

Ik zag behoorlijk op tegen de vrijdag, omdat ik weer een hele dag online cursus had. Hoewel het echt leuk en interessant is, is zo’n hele dag echt intensief. Het was natuurlijk ook eigenlijk mijn vrije dag èn er huppelen 4 kinderen rond. Ik was dan ook blij dat het 4 uur was en we klaar waren. Het was de laatste keer, nu nog een opdracht uitwerken en dan krijg ik de accreditatie. In the pocket! Verder had het gesneeuwd in Limburg. Ik dacht er vorige week al over om een paar dagen weg te gaan, maar omdat er zoveel regen was voorspeld waren we niet gegaan. Nu begon het weer te kriebelen en vrij impulsief boekten we ‘s avonds een midweek Landal Hoog Vaals. De kinderen waren helemaal enthousiast, dus iedereen heeft er zin in. Even onze wandelingen in een andere omgeving maken. Hopelijk is er een leuk speeltuintje in de buurt en kunnen de kinderen lekker naar buiten daar. Schoolwerk en onze werkafspraken lopen natuurlijk gewoon door, maar er is wifi dus wat maakt het verder uit waar we onze laptop open klappen? Zin in!

hele dag curus effectief beinvloeden

borrelen jan 2021Zaterdag

Het was spekglad ‘s morgens toen ik ging hardlopen. Het werd dus maar een kort rondje van rond de 5 km. Het was wel heel mooi overal, met die bevroren dauw en de opkomende zon. Maar elke stap was ik bang dat ik zou uitglijden, dus ik hield het bij een kort rondje. Daarna begon de grote schoonmaak van de kinderverdieping. Maik ging de badkamer en de wc daar poetsen, ik ging met een vuilniszak alle kinderkamers langs. Lenthe en Yuren moesten zelf opruimen, maar ik heb daar gestoft. Sterre moest alles zelf doen (dus ook stoffen en stofzuigen) en ik heb alles bij Fee gedaan. Was nog een aardige klus, wat kunnen kinderen toch een troep maken zeg! Ik had ‘s avonds geen zin meer om te koken, dus werd het een borrelplank en een glaasje wijn. Geen dry januari dus hier 🙂

jan 2021 hardlopen view

lenthe opgeruimde kamer jan 2021yuren opgeruimde kamer jan 2021

Zondag

Ik deed zondag een rondje HIS, Hillegersberg en Schiebroek, samen met Laura. Zij woont in die buurt en we hadden elkaar al een tijd niet meer gezien. We liepen in totaal 12,25 km, een flinke tippel dus! Het was in het begin flink glad, maar later ging het beter. De zon scheen, het was eigenlijk heerlijk weer. Daarna nog een kopje thee gedronken en weer naar huis. Daar heb ik niet veel meer gedaan, behalve boerenkool gemaakt wat de kinderen echt vreselijk vies vonden. Verder nog wat voorbereid voor ons weekje Limburg, hopelijk ligt er nog een beetje sneeuw!

juut en lau wandelen jan 2021

bergsche plas hillegersberg

bergsche plas jan 2021

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #312
Volgend artikelLandal Hoog Vaals review
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in