Foto weekoverzicht Judith #312

happy newyear 2021De week na kerst vind ik op de een of andere manier altijd zo’n rare week. Oud & Nieuw zit er nog in en ondertussen gaan de dagen maar voorbij zonder dat je echt productief bent. Eigenlijk zit je gewoon een soort van te wachten tot ook deze week weer om is en dan baal je daarna dat de vakantie er weer op zit. Hoewel de winter pas net begonnen is, heb ik in januari meteen zin in het voorjaar. Zover is het nog niet. Ik heb overwogen om voor komende week een huisje in Limburg te boeken, maar helaas staan er toch nog een paar afspraken gepland die niet online zijn, waardoor dit deze week niet haalbaar is. Wellicht volgende week.

Lees ook: AH voetbalplaatjes als beloning tijdens thuisonderwijs!

Maandag

De kerstdagen schade viel mee op de weegschaal, daar was ik wel blij mee. Ik was natuurlijk vooraf al 3 kilo afgevallen, maar eigenlijk was er maar een halve kilo bij en die ging er snel weer af. Ik ging hardlopen, bijna 9 km en verder deed ik deze dag niet zoveel. Gewoon een luierdagje. de kinderen speelden met het speelgoed dat ze hadden gekregen voor de kerst en ik las wat tijdschriften op de iPad en deed spelletjes met Yuren.

juut jan 2021

Dinsdag

Ik startte de dag met een wandeling in de buurt, waarbij ik meteen Lenthe naar een vriendinnetje bracht om te spelen. Daarna zou er een vriendinnetje van Fee komen spelen. Dat vriendinnetje werd echter onverwacht door een ander vriendinnetje en haar vader opgehaald en die belde of Fee ook mee wilde. Dat wilde ze wel. Yuren ging naar een voetbaltoernooi en zo had ik onverwacht een paar uur voor mezelf. Lekker hoor. Zo kon ik schoonmaken zonder kinderen die om me heen renden en nog even wat lezen. Heerlijk die rust. De komende weken kunnen ze natuurlijk niet naar school, dus dan zijn zulke momentjes heel spaarzaam.

graslelies in vaasjes

Woensdag

Ik startte de dag met een kort hardlooprondje. Het was niet zulk lekker weer, regende een beetje, maar aan het einde liet de zon zich zien en kwam er zelfs een regenboog. Verder werkte ik wat, deed spelletjes met de kinderen, had Pip op mijn schouder en ging in bad. Maik verfde de leuningen en hing ze terug op. Het klasproject “trapgat” is dus nog steeds niet klaar. Na de leuningen moeten de trappen zelf ook nog geschilderd. Wanneer dat gaat lukken is de vraag, want als de kinderen niet naar school gaan, is zoiets best een uitdaging. Ook het washok is nog steeds niet helemaal af. Er moeten nog schuifdeuren komen voor de lelijke apparaten van de zonnepanelen en de balansventilatie, maar toen gingen de winkels (en dus ook de bouwmarkten) dicht en konden we de spullen er niet voor halen. Dus ook dat project staat weer even on hold.

yuren is bang dat pip in zijn oren bijt

sneeuwvlokjes poster

Donderdag

Oudjaar! We bleven gewoon in onze gezinsbubbel, lekker thuis met z’n allen. We begonnen om 4 uur met het kijken van de film Jackie en Oopje. Een film die voor alle leeftijden was, dus voor iedereen leuk. Vervolgens gingen Maik aan de champagne en oesters en stak Maik de barbecue aan. Ook het kacheltje buiten ging aan om ons te verwarmen bij de traditionele winterbarbecue. Het was voor het eerst heel goed te doen: geen wind en geen regen. De kaarsjes bleven aan omdat het niet waaide, het kacheltje verwarmde ons en we werden niet nat. De gluhwein smaakte goed, de spareribs ook en de marshmallows in het vuur was natuurlijk heerlijk.

oesters open maken oudjaar 2020oudjaar 2020 tuin bovenaf

winterbbq 2020 oudjaar

oud & nieuw 2020

Escaperoom spel

Na de barbecue legde Maik de jongste twee op bed en gingen wij met Yuren en Sterre een Escape room spel doen: de Verlaten Hut. Hij was weer heel anders dan het vorige Escape Room spel, maar toch erg leuk. Het begon een beetje verwarrend, doordat we bij het vorige spel niet verder mochten in het boekje. Daardoor dachten we dat dat nu ook niet mocht en begrepen we het in het begin niet. Tot we beseften dat deze anders in elkaar zat en we dus gewoon door het boekje heen mochten op zoek naar aanwijzingen. Uiteindelijk hadden we 1 uur en 47 minuten nodig en 2 aanwijzingen om tot de juiste oplossing te komen. Daarna keken we naar Guido Weijers en toen ging ik de jongste meisjes uit bed halen om te proosten. Alleen… die bleken dus gewoon de hele avond hun eigen feestje te hebben gebouwd boven 🙂 Ik vond ze bij elkaar in bed met eens tapel Tina’s en een koptelefoon op met muziek. Hilarisch! Ze gingen mee naar beneden voor de kinderchampagne en we hadden nog wat sterretjes om af te steken. De buren kwamen ook nog even naar buiten en zo was het toch nog even gezellig. Bizar trouwens hoeveel echt vuurwerk er alsnog werd afgestoken. Rond 2 uur lag iedereen weer op bed en we sliepen gelukkig snel.

escape room spel de verlaten hutfilm kijken oudjaar 2021

sterretjes 2020 oudjaarmarshmellows smelten oudjaar 2020

Vrijdag

Nieuwjaarsdag sliepen we lang uit. Zelfs Fee bleef tot 10 uur boven. Dat is bijzonder. Daarna was ze wakker en moesten we er toch uit. Ik was zelf nog best moe. We ruimden alle kerstspullen op, ontbeten met oliebollen en appelbeignets en Maik en ik gingen een rondje lopen in Schipluiden. Om even een andere omgeving te hebben dan telkens dezelfde rondjes vanuit huis. Eenmaal terug bestelden we Chinees. Normaal eten we altijd Chinees bij Maiks ouders, maar dit jaar vanwege corona niet. De kinderen wilden graag wel Chinees eten dus hebben we dit zelf geregeld. We gingen vroeg naar bed, want oh wat was iedereen moe!

oliebollen en appelbeignets 2020golfbaanwandeling schipluide

Zaterdag

Ik zat de halve ochtend in mijn sportkleding klaar om te gaan hardlopen, maar ik had geen zin. Tegen 11 uur besloot ik toch te gaan en het was eigenlijk hartstikke lekker. Zon, droog, en het ging ook prima. Ik liep 10,2 km en had nog best verder gekund eigenlijk. Na het hardlopen kwam er een vriendinnetje van Fee spelen. Ze bleef ook eten. Ik maakte de nieuwe planning voor de komende week qua eten en de boodschappenlijst en verder kwam er niet veel meer uit me haha. Ik was moe van het lopen.

gezonde salade jan 2021broeihoop ringslang schipluiden

Zondag

Ik was redelijk vroeg op en besloot eerst maar eens mijn belastingaangifte te gaan regelen. Dat vind ik ook altijd een rotklus, maar het moet wel gebeuren. Daarna appte ik een vriendin om mee te gaan wandelen, maar ze kon helaas niet. Dus ging ik maar alleen. De rest van de dag heb ik niet zoveel bijzonders gedaan. De kinderen waren best druk. ‘s Avonds schreef ik nog een blog over de voetbalplaatjes. De kinderen vinden ze helemaal geweldig en dat bracht mij op het idee om morgen de plaatjes in te zetten als beloning bij het thuiswerken. Ik denk dat dit heel goed gaat werken!

spelen met vliegtuig van lego

Vorig artikelVoetbalplaatjes actie Albert Heijn
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #313
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in