Foto weekoverzicht Judith #254

vrieskou op de plantenDe week stond in het teken van Sinterklaas, zoals waarschijnlijk bij heel veel gezinnen. Ondanks dat onze kinderen van jongs af aan niet in Sinterklaas geloven, is er toch een zekere mate van spanning. Ze slapen slechter, zijn huileriger, dwarser en moe. Zoveel indrukken de hele dag door: op school en thuis, dat is ook pittig natuurlijk. Ook voor ons 🙂 Desondanks hebben we er een leuke week van gemaakt. Gelukkig was mijn week niet al te druk.

Maandag

Best wel een drukke dag had ik maandag, met vergadering en ook nog een paar afspraken. Ik was pas half 7 thuis. Dat werd dus een boterham met omelet, in plaats van hoogstandjes in de keuken. Vonden de kinderen helemaal niet erg. Ze waren sowieso supermoe na een dag school en opvang. Na het eten ben ik nog gaan sporten. Verder weinig spectaculairs meegemaakt deze dag hoor.

maandag na de opvang nov 2019

Dinsdag

De opvang was vandaag dicht wegens een studiedag. Daarom had ik mijn middag expres vrij gehouden. Ik heb de ochtend lekker rustig kunnen werken, maar de middag was natuurlijk hectisch met de kinderen thuis. We hebben vooral een heleboel Sinterklaas aftelkalenders gemaakt, allemaal verschillende, die ik meteen voor mijn blog kon gebruiken. ‘s Avonds heb ik dan nog maar even mijn werklaptop aangezet om de verloren uurtjes in te halen. Ik had namelijk heel wat mails voorbij zien komen die dag.

sint aftelkalender man met baard

Woensdag

Ik had in de ochtend een afspraak, die werd afgezegd. Daardoor besloot ik eerst een rondje te gaan hardlopen. Het was ijskoud en zelfs glad, maar de zon scheen, dus dat was superlekker. Daarna kroop ik achter mijn laptop en ging aan de slag. Ik had geen drukke dag, dat was fijn. Zo had ik de tijd om het verslag van mijn functioneringsgesprek uit te werken bijvoorbeeld. Ook had ik nog wat materialen die ik wilde bekijken en ik had tussendoor nog een afspraak op het CJG en op school over Yuren. De kinderen mochten hun schoen zetten, maar ze waren allemaal zo moe, dat ze het vergaten. Dat vroeg natuurlijk weer om een gedicht en toch stiekem cadeautjes neerleggen.

hardlopen record november 2019

Donderdag

Nadat de kinderen uit bed waren, werd het gedicht natuurlijk voorgelezen en de cadeautjes uitgepakt. Ze waren er heel blij mee! Ik heb de ochtend achter mijn laptop gewerkt. Hoewel het fijn is dat ik nu regelmatig de tijd vind om elke dag te bloggen, merk ik ook dat ik veel meer zit en dat vind ik dan eigenlijk weer niet meer fijn. Toen iedereen ‘s middags weer thuis was, ben ik aan het einde van de dag dan ook lekker gaan sporten. De kinderen mochten even op de iPad. Waren ze erg blij mee haha. Daarna aten we pasta met spinazie-mascarpone saus en pijnboompitjes en vervolgens heb ik ‘s avonds nog wat zitten werken.

diner time again

Vrijdag

Ik was übervroeg wakker, irritant. Ik lig dan altijd te overwegen om er uit te gaan om wat nuttigs te gaan doen, maar zeker nu het zo koud is ga ik dan toch mijn bed niet uit. In de zomer totaal geen moeite mee, maar nu, pfff. Ik ga echt niet goed op kou. Toen uiteindelijk de wekker ging trok ik mijn sportkleren aan, waar ik vervolgens nog tot 10 uur in heb zitten werken. Ik wil namelijk pas weg als Sterre naar school is, zodat ik haar een beetje kan helpen opstarten ‘s morgens (best belangrijk voor pubers kan ik je vertellen). Zij had alleen het eerste uur vrij, dus vertrok pas laat. Toen zat ik inmiddels zo in het schrijven van een blog, dat ik dat eerst wilde afmaken. Om 10 uur ging ik hardlopen. Dat ging superlekker, ik verbeterde zelfs mijn persoonlijke record. Daar was ik hartstikke trots op, want een jaar lang ging het hardlopen niet heel lekker, vanwege een blessure in mijn hamstring. Ik heb me toen vooral gefocussed op de krachttraining en crosstrainer. Af en toe liep ik wel een rondje hard, ik trainde vorig jaar december zelfs voor de CPC 10 km, maar het bleef een beetje sudderen, die blessure. Ik kon niet versnellen, dan speelde mijn klacht meteen weer op. Dat ik dus nu toch mijn eigen persoonlijk record met maarliefst 24 seconden verbeterde is een overwinning.

record hardlopen 5 km

Stuiterballen maken

Lenthe had in haar schoen een setje zelf stuiterballen maken van Clementoni gekregen, dus jullie snappen al wat ze na schooltijd wilde doen. Gelukkig was het niet heel ingewikkeld en kostte het ook niet zoveel tijd. Nou ja, wel wachttijd, want toen we de bal gemaakt hadden moest hij nog 2 uur drogen. Ik kreeg trouwens veel vragen over dit cadeau via Instagram, dus ik wilde het linkje naar dit pakket plaatsen, maar ik kan het niet vinden. Heb het in een stenen winkel gekocht. Ik zag online wel pakketten “zelf stuiterballen maken” van een ander merk, ongeveer dezelfde prijs als ik betaalde. Het is een groot succes hier, dus mocht je nog iets zoeken voor Sinterklaas dan tip ik deze.

zelf stuiterballen maken

Zaterdag

Ik was om 2 uur ‘s nachts wakker, zo irritant. Mijn hersenen begonnen meteen te werken, en dan weet ik het al, slapen lukt niet meer. Ik heb dus wakker gelegen tot ik om half 7 er uit ging om te gaan zwemmen. Toen ik daarna thuis kwam, waren Maik en Yuren al naar de voetbal. De meisjes lagen nog te slapen, maar nadat ik gedoucht had stonden de jongste twee opeens in de slaapkamer. Nog rustig even iets voor mezelf doen zat er dus niet in, ik kon meteen volle bak ontbijt gaan klaarmaken voor iedereen. Sterre kwam er pas tegen half 12 uit. Inmiddels waren Maik en Yuren er ook weer en ik besloot spontaan dat we vegetarisch gourmetten gingen organiseren. Ik had wat leuke recepten bij elkaar gezocht en besloot er maar meteen een blog over te schrijven. Maik deed de boodschappen, de kinderen hielpen de tafel dekken. Het was uiteindelijk heel erg gezellig, we hebben zeker 3 uur aan tafel gezeten. We sloten af met een sinterklaas dessert. Daarna werd het uitbuiken op de bank. Ik was inmiddels door de gebroken nacht zo moe, dat ik heel even op bed heb gelegen. ‘s Avonds aten we brood en daarna gingen de kinderen naar bed.

na het zwemmen nov 2019

sinterklaas dessert gourmet

Neten

Wat ik trouwens superirritant vind: Lenthe blijft maar neten in haar haren hebben. Ik controleer een paar keer per week, en steeds haal ik zo’n 10 neten er uit. Maar die luizen, die zie ik niet! Ik word er echt gek van. Als iemand nog de gouden tip heeft… ik hoor het graag!

Donald Duck Abonnement met korting

Yuren is gek van de Donald Duck. Hij was daar een tijd lid van, maar toen hebben we het opgezegd. Nu zag ik toevallig dat er deze week een mooie aanbieding loopt, namelijk voor een half jaar maar €7,95 ipv 14,50 en bovendien krijgt hij een tekenpakket cadeau. Dus heb ik hem weer lid gemaakt, dat krijgt hij dan voor sinterklaas in de zak op 5 december. Ik weet zeker dat ie dat helemaal te gek gaat vinden. Mocht je interesse hebben, dan kun je op de banner hieronder klikken voor de aanbieding. Volgens mij loopt hij nog tot 5 december ofzoiets. Dus je kan het ook nog voor de kerst onthouden.

Zondag

Zondagochtend hoefde ik niet te gaan zwemmen en ook niet naar de sportschool. Eigenlijk hoefde ik helemaal niet te gaan sporten, want ik probeer 1 dag per week een rustdag te houden. Toch heb ik ervoor gekozen om 6 km te gaan hardlopen. Het weer zat mee, het was niet superkoud en de zon scheen. Daardoor had ik er toch wel zin in. Bovendien is 6 km niet zo lang, dat is hooguit een minuut of 40. Dacht ik. Helaas bleek het spoor afgesloten door werkzaamheden. Hoewel op het bord stond dat deze tot 22 november zouden duren en het inmiddels 24 november was, werd ik toch niet doorgelaten. Tot mijn frustratie, want ik hoefde nog maar 1 km en moest nu dezelfde weg terug (dus nog 5 km). Ik heb uiteindelijk 7 km gerend en ben daarna gestopt. De rest heb ik gelopen.

Sinterklaas spelletjes en Frozen 2

Ondertussen speelden de kinderen sinterklaas spelletjes met oa het free printable sinterklaasspel. Ineens zei Fee dat ze wel naar Frozen 2 wilde. Impulsief besloot ik met de jongste twee naar de bioscoop te gaan. Waar we ontdekten dat de voorstelling uitverkocht was. Maar we hadden geluk, een mevrouw hoorde dat wij geen kaartje meer hadden en kwam naar ons toe om te vertellen dat haar vriendin had afgebeld en ik dus haar kaartjes kon overnemen. Zo geschiedde. Uiteindelijk hadden we nog loveseats ook. Na Frozen keken de kinderen het Junior Songfestival, terwijl ik nog wat werkte. We aten mosselen en toen zat het weekend er alweer op…

sinterklaas spelletje spelen

 

Vorig artikelFrozen 2; onze ervaring met deze prachtig gemaakte film
Volgend artikelKleurplaten Frozen 2
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in