Foto weekoverzicht Judith #320

Pip kijkt naar buitenVakantie! In het begin van de week was ik nog een beetje onrustig. Het was best een troep in huis en er moest veel gedaan worden. Maar toen was Maik op dinsdag de hele dag naar zijn werk toe, was het mooi weer dus speelden de kinderen buiten en toen lukte het me om veel werk te verzetten. Schoonmaken, werkdingen inhalen, dat soort dingen. Er kwam vanzelf weer ruimte in mijn hoofd en dat was fijn. 

Lees ook: Dit zijn de allerleukste strandhuisjes in Nederland

Maandag

Ik had verwacht dat het een prachtige dag zou worden, met veel zon enzo, maar het viel een beetje tegen. Met hardlopen merkte ik al dat het wat kouder was dan de dagen ervoor. Ik had een lekker snel rondje, dat was fijn. Eenmaal thuis vond ik het hectisch. De kinderen waren superdruk. Ze maakten nog meer rotzooi, terwijl het al een puinhoop was. Knutselen en dan niet opruimen, glitters all over the place, je kent het wel. Ik werd er chagrijnig van. Dus ik besloot me er voor af te sluiten en te gaan lezen. Helaas niet in de zon, want die liet zich nauwelijks zien. Ik had trouwens ook ontzettend slecht geslapen doordat ik om 2 uur wakker werd en niet meer in slaap kon komen. Dat helpt natuurlijk ook niet voor je humeur. We aten soep met brood en ik ging meteen daarna naar bed. Nog voor tienen viel ik in slaap gelukkig. Even wat inhalen. 

lenthe haren wild

Dinsdag

Ik had dus goed geslapen. Maik was al vroeg weg naar zijn werk en de kinderen sliepen aardig uit. Na het ontbijt liep ik met Lenthe naar Delft, zo’n kwartier lopen vanuit ons. Een vriendinnetje van haar had gelogeerd bij ons en haar toilettas vergeten, dus die brachten we langs. Lenthe wilde vervolgens heel graag een ijsje halen bij de beste ijssalon van Delft, Lelie. Ze wilde mij trakteren, ze had €2 in haar broekzak, maar dat was natuurlijk niet genoeg. Dus deden we het andersom en trakteerde ik haar. Op een ijsje met spekkoek smaak. Daarna liepen we naar huis. Yuren en Fee zaten heel lief met de lego te spelen en Sterre was inmiddels ook wakker. We lunchten met z’n allen en het was eigenlijk heel gezellig aan de eettafel. Daarna werd er geknutseld en vervolgens op mijn verzoek alles opgeruimd. Ik stuurde ze naar boven of naar buiten om te spelen en zo kon ik de woonkamer eens goed schoonmaken. Daarna had ik rust in mijn hoofd en lukte het me zelfs om nog wat werk te verzetten. Na het eten kwam natuurlijk nog de persconferentie en daar werd ik nog niet heel blij van, maar ja. Voor Sterre in elk geval fijn dat ze weer naar school mag ook. 

lenthe juut delft ijsje

Woensdag

Het was een prachtige dag, misschien wel de warmste en de mooiste van de week. Ik ging eerst hardlopen, 7 km. Ging niet superlekker, ondanks het heerlijke weer. Maik was ook vrij en ik besloot lekker van de zon te genieten en een boek te lezen. Zulke dagen zijn immers best zeldzaam, en zonde om dan de hele dag achter de laptop te kruipen. De kinderen speelden vooral buiten. In badpak en met water, alsof het al direct hoogzomer was. Zo grappig altijd. Na het avondeten deden we nog een potje Sushi Go Party en toen gingen we lekker op tijd slapen. 

hardlopen woensdag feb

sushi go party

Donderdag

Opnieuw een mooie dag, vooral in de ochtend. Ik deed lekker op mijn gemak, daar is het tenslotte vakantie voor. Ik koop altijd standaard wat crypto’s en aandelen bij Degiro bij als mijn salaris gestort is tegenwoordig om vermogen op te bouwen en daarna ging ik nog even wat werken. De zon is bij ons pas om 1 uur in de tuin in deze tijd van het jaar, dus daar kon ik toch nog niet van genieten. De kinderen denken dan trouwens meteen dat het badpakkenweer is. Kijk deze foto’s nou! Lopen ze gewoon in hun badpak eind februari 🙂

badpakkenweer in februari 2021genieten van de zon feb 20

Vrijdag

Ik had enorm last van uitstelgedrag voor het hardlopen, maar uiteindelijk ging ik om 11 uur alsnog. Het ging niet echt superlekker, waarschijnlijk ook omdat ik gewoon geen zin had haha. Desondanks wel 6,5 km gelopen dus ik was wel tevreden. De rest van de middag heb ik vooral veel gelezen in de zon. Ik ben momenteel bezig in het boek: Deel nooit het verschil. Gaat over een FBI agent die heel veel tips heeft om goed te leren onderhandelen.  Altijd handig om te leren toch? Al was het maar voor thuis 😉 Na het eten maakte Maik Unicorn milkshakes, want dat wilden de kinderen zo graag. Met lekker veel kleurstoffen op gingen ze op tijd naar bed en gek genoeg heb ik ze niet meer gehoord. Had ik niet verwacht na al die rotzooi haha. 

unicorn milkshakes

Zaterdag

Nadat we lekker hadden uitgeslapen en ontbeten ging Maik wat schoonmaken en ik met Niky wandelen. Het was koud, maar wel lekker zonnig. Het was fijn om bij te kletsen, we hadden elkaar al een poos niet meer gezien. Nog een paar weken en we kunnen gewoon weer elke week gaan, want dan is het niet meer zo vroeg donker. We hebben dit weekend trouwens unicorn weekend. De kinderen willen alles met kleurstoffen. Blauwe milkshake, unicorn tosti’s, ik word er gek van. Heb gezegd dat het na dit weekend klaar is met die ongezonde troep 🙂 Ik vergat foto’s te maken trouwens, dus heb er alleen eentje van de smoothiebowl die de kinderen ‘s morgens wilden als ontbijt. 

smoothiebowl take 4

Zondag

In het weekend plan ik altijd een lange hardloopronde in. Het was ‘s morgens flink mistig, dus ik besloot lekker pas rond lunchtijd te gaan. Maik was toen al geweest, die had er 11,35 km opzitten. Moest ik natuurlijk die afstand verbeteren hè ;-). Dus deed ik een rondje van 11,45 km. Dat was ik vooraf trouwens niet van plan, want vrijdag had ik 7 km gedaan en dat ging helemaal niet zo lekker. Dus ik vertrok met het idee van: als het weer zo moeizaam gaat vind ik 5 km ook genoeg. Eigenlijk merkte ik al bij de eerste 100 meter dat het superlekker ging, dus besloot ik in elk geval de 10 te doen en dat werd dus nog iets langer. De rest van de middag zat ik in de zon. Die zien we nog zo spaarzaam, dat ik het zonde vind om daar dan niet van te genieten. Op pad naar een natuurgebied doen we toch niet zo snel, vanwege de drukte en dat je dan mogelijk wordt weggestuurd. De kinderen vinden het trouwens lekker om een beetje buiten te spelen. Op de trampoline, verstoppertje doen in de buurt, ze zijn zelfs naar de papegaaienwinkel gefietst om met zakgeld een speeltje voor onze vogel te kopen. Ze vermaken zich dus prima! ‘s Avonds vond ik van mezelf nog dat ik een goeie grap had uitgehaald. We aten bimi met een soort kaassausje, wat ze natuurlijk weer smerig vonden. Ik besloot er kleurstof op te doen, en bij de jongste meisjes was dat succesvol. De oudste twee trapten er niet in 🙂 

unicon bimi

unicorn ijsjes

 

Vorig artikelDit zijn de allerleukste strandhuisjes van Nederland
Volgend artikelRituals producten voor vrouwen
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in