Foto weekoverzicht Judith #434

moederdag 2023Het was weer een regenachtige week. Zo.klaar.mee! Gelukkig hadden we wel een mooi weekend en toen had ik meteen zin om een nachtje weg te gaan, maar ik kon niks leuks vinden. Ik zag wel heel veel mooie aanbiedingen voor het Hemelvaartweekend! Zowel bij de Roompot als bij Landal toffe huisjes op leuke plekken in Nederland voor leuke prijsjes (goedkoopste zelfs €134! Voor een luxe safaritent met eigen sanitair). Helaas heb ik dan al iets anders, dus voor mij gaat ‘t niks worden, maar ik tip het wel even aan mijn volgers 🙂 

Lees ook: Foto weekoverzicht #433

Maandag

Ik had lang geslapen, ruim 7 uur, maar voelde me toch niet uitgerust. Ook had ik de hele tijd jeuk op verschillende plekken, zonder dat er iets aan mijn huid te zien is. Het leek van binnenuit te komen. Dat ging de hele dag door, heel vervelend. En ook zomaar ineens ontstaan. Maik zette me af op mijn werk, zelf reed hij door naar de dokter met Fee voor haar voet. Helaas had de wond een beetje gebloed en mochten de hechtingen er echt nog niet uit. We moeten donderdag weer terug. Kijken hoe het er dan uitziet en of het er al uit mag, of dat we nog tot maandag moeten wachten. Het was wel een beetje een domper, omdat Fee hierdoor de hele week nog niet naar school kan. Dat geeft thuis meteen een puzzel: wie is wanneer thuis voor Fee en hoe doen we dat met onze afspraken? Maik was deze dag thuis aan het werk, ik zal de dinsdag en de vrijdag thuis zijn. Heb al mijn afspraken naar online gezet voor de dinsdag, dus dat komt goed. Tot slot is ook de schilder deze dag begonnen met het schuren en schilderen van alle kozijnen aan de buitenkant. Dat moet ongeveer elke 6 jaar en zo lang wonen we hier inmiddels, dus tja. 

Schilder buitenboel

Dinsdag

Opnieuw heel lang geslapen, maar alsnog doodmoe wakker. En jeuk. Ik werd er ‘s nachts een paar keer wakker van. Heel irritant. In de ochtend had ik tijd gehad om te sporten, maar omdat Fee thuis is ging dat nu niet. Dan maar gelijk achter de laptop. Tussendoor bestelde ik voor Lenthe en Fee nog witte jurkjes voor het komende Pinksterfeest. Dat wordt op de Vrije School altijd uitgebreid gevierd en dan moeten alle kinderen witte kleding aan. Het ziet er altijd heel sfeervol uit. Verder was het een dag met heel veel online overleggen, dus ik was helemaal gaar aan het einde van de dag. Daar had sporten goed tegen geholpen, maar er was geen tijd meer en na het eten had ik geen puf meer. Door de slechte nachten wilde ik gewoon naar bed. 

werk mei 2023

Woensdag

Het was een drukke werkdag voor mij. Ik begon bij de sportschool, want de hele week was het me niet gelukt om iets te sporten. Ook deze dag had ik niet veel tijd, dus na 3 kwartier crosstrainer en wat krachtoefeningen moest ik alweer weg voor een afspraak. Na deze afspraak was het tijd voor de lunch en vervolgens ben ik nog de hele middag druk geweest. Met werk en het verpotten van een paar planten. ‘s Avonds was ik ontzettend moe en ben ik vroeg naar bed gegaan. Ik sliep zo. Helaas werd ik om 4 uur wakker en kon ik de slaap niet meer vatten. 

plant verpot

Donderdag

Ik had een vroege afspraak en ging daar op de fiets naartoe, omdat Fee met Maik naar de dokter moest voor haar voet. Het was gelukkig genoeg hersteld om de hechtingen er uit te halen. Wel zat er nog een klein open stukje. Dat moesten we nog goed bedekken. Ze mocht wel weer gaan douchen en voorzichtig gaan lopen, maar dat laatste durfde ze eerst nog niet. Ze liep deze dag alles nog op haar tenen, wat ook prima is, ze moet haar eigen tempo hierin nemen. Van de dokter had ze de pincet meegekregen waarmee de hechtingen eruit waren gehaald, die sleepte ze de rest van de dag overal mee naartoe. Eind van de middag ging ik naar Amsterdam, waar ik was uitgenodigd voor een mediadiner over Sardinië. Een eiland waar ik heel benieuwd naar ben, sinds ik op Corsica was. Want dat vond ik al zo mooi qua natuur. Het was een leuke avond met lekker eten, gezellige mensen en mooi entertainment. Nu wil ik ook naar Sardinië 🙂 

Feetje met aap en pincet 2023persdiner sardinie

 

 

 

 

 

 

Vrijdag

Fee wilde helaas nog steeds niet op haar voet gaan staan. Ze is bang voor de pijn. Zelfs de belofte aan een ijsje overtuigde haar niet om het te proberen. Wat jammer was, want daardoor konden we niet naar buiten om even een stukje te gaan wandelen. Daar had ik nou juist wel zin in. De zon begon ‘s middags te schijnen, dus het was wel weer om even wat te gaan doen… In plaats daarvan zijn we lekker thuis aan het rommelen geweest. In huis en in de tuin. ‘s Avonds haalden we een ijsje bij de IJswinckel bij ons in de buurt. Lopend, zodat Fee een beetje kon oefenen met lopen (wilde ze zelf) en om te vieren dat ze een beetje op haar voet durfde te staan (nog niet echt lopen, want dat doet nog pijn zegt ze). Helaas ging het ineens heel hard onweren en regenen en moesten we daar dus door terug naar huis lopen. 

ijsje halen ijswinckel mei 2023

Zaterdag

Ik werd heel blij van het weer zaterdag! Eindelijk weer eens een zomerse dag. Na het zwemmen kon ik lekker buiten ontbijten. Daarna ging ik op de fiets naar Delft om zijden bloemen te halen voor mijn moeder voor moederdag. Ze is allergisch voor echte bloemen namelijk. Daarna even thuis in de zon gezeten, terwijl de kinderen aan het knutselen waren voor moederdag. Na een uurtje stapte ik weer op de fiets en ging ik naar Rijswijk, om daar met Helen te lunchen. Heerlijk in de zon, wijntje erbij, echt genieten. Fijn bijgekletst ook. Eenmaal thuis was Maik met een deel van de kinderen naar zijn moeder, alvast voor moederdag. Dus dook ik de tuin maar weer in. Toen Maik thuis was namen we een cocktailtje uit de cocktailbox van Cocktaillab en dat smaakte heerlijk zonnig! Ben wel na eentje gestopt, want je drinkt ‘t als limonade 🙂 ‘s Avonds was het tijd voor het songfestival. Ik heb de puntentelling niet gezien, toen was ik al in slaap gevallen, maar Zweden heeft gewonnen. Was ook mijn nummer 1. 

cocktailbox cocktaillab

le petit chef 2023

Zondag

Moederdag! Enorm dankbaar dat ik dat mag vieren met mijn 4 prachtige kinderen èn ook nog mijn eigen moeder. Wat een rijkdom. Terwijl Maik en de kinderen een heerlijk moederdagontbijt mèt cadeautjes gingen voorbereiden, trok ik mijn hardloopkleren aan en rende een rondje van 6 km. Toen ik thuiskwam ging ik douchen en kon ik zo aanschuiven. Yuren had de croissantjes en eitjes gebakken, Lenthe en Fee hadden nog wat geknutseld en Maik had met de kinderen ook nog cadeautjes gekocht: een camera clip van Peak Design, waarmee je je camera aan je rugtas of riem kunt bevestigen en ‘m dus niet steeds uit je tas hoeft te halen. Echt superhandig voor op reis. Verder had hij een foto uit Procida stiekem van mijn laptop afgehaald en als poster laten afdrukken voor in de lijst in de woonkamer, kreeg ik ook nog iets van rituals en de HEMA schuursponsjes die ik zo leuk vond 🙂 Helemaal leuk! Na het ontbijt stapten we in de auto om naar mijn ouders in Vlissingen te rijden voor moederdag. Daar zijn we eigenlijk de hele dag verder geweest. Ik heb met mijn moeder nog een rondje gelopen door de stad en de boulevard en we hebben met z’n allen Chinees gegeten. Was heel gezellig. Morgen gaat Fee voor het eerst weer naar school. Ze kan nog steeds niet goed lopen op haar voet, omdat er nog een klein stukje zit dat niet goed dicht is. Ik denk dat het voelt als een kloof. Maar ze gaat het toch proberen op school. 

juut en mam 2023

Vorig artikelLeuk overnachten in Vlissingen
Volgend artikelDeze gereedschappen heb je gegarandeerd nodig als je je woning gaat veranderen
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in