Foto weekoverzicht Judith #213

Wat een regen deze week! En koud. Maar dat lag niet alleen aan het weer, dat lag ook aan het feit dat onze warmtepomp stuk was. Die kon pas vrijdag gemaakt worden. De hele week hadden wij in huis dus of een sauna, of kou. En soms ook koud water. Niet fijn, maar er zijn ergere dingen. We hebben het gelukkig overleefd.

Maandag

De dag begon met de sportschool voor mij. Lekker vroeg, dat is zo fijn van Basic Fit, dat ze al om 7 uur open gaan en er dan bijna nog niemand is. Ik had daarna gerekend op een koude douche, maar gelukkig had Maik een soort noodoplossing geregeld samen met de warmtepomp meneer, waardoor we het water toch kunnen laten opwarmen. Het gaat wel heel snel weer leeg, dus dat betekende kort douchen. Niet erg. De rest van de ochtend bracht ik achter mijn laptop door en om 2 uur had ik een afspraak in Den Haag. Daarna moest ik snel naar de school van Sterre, want zij kreeg haar definitieve schooladvies. We hadden het al een beetje verwacht, maar het werd dus VWO advies. Prachtig natuurlijk, al is het niet echt een verdienste om goed te kunnen leren. Desondanks zijn we natuurlijk supertrots op haar. Maik nam chocoladetaart mee voor na het eten, om het te vieren.

Winterposter

Deze dag kwamen trouwens ook de winterposters binnen die Nelleke Wouters voor mijn webwinkel heeft ontworpen. Ik heb ‘m meteen ingelijst en in de webshop gezet. Hij past in een lijst van 70 x 100, te koop bij oa de Kwantum. Als jullie ‘m mooi vinden, is het plan om een serie te maken, zodat je elk seizoen kunt wisselen. Ik hou er van om elk seizoen iets in mijn huis te veranderen, is het net of ik weer een nieuwe woonkamer heb.

Dinsdag

Ook deze dag ging ik vroeg sporten en daarna achter de laptop. Ik had eigenlijk nog een lange afspraak ‘s middags, maar die ging niet door. Dus kon ik naar een andere bijeenkomst, die wat minder lang was. Tussendoor kwam er nog een spoedgeval en uiteindelijk heb ik de rest van de middag zitten bellen. Om half 5 zat ik ineens te knikkebollen achter mijn laptop, dus besloot ik broodpudding te gaan maken en het avondeten vast klaar te zetten. Daar werd ik wel wakker van. Na het eten werd ik opnieuw moe, dus ik ben maar gewoon vroeg naar bed gegaan en heb zelfs geen tv meer gekeken.

Woensdag

Het was een dramatische nacht: Fee was om 2 uur bij ons komen liggen en lag vervolgens steeds de dekens weg te trappen. Daar werd ik dan weer wakker van. Ik heb dus maar weinig geslapen vannacht, helaas. ‘s Morgens moest ik haasten, want ik had een vroege afspraak. Daarna heb ik nog een poosje thuis gewerkt en ‘s middags moest ik nog een keer weg. Ik had op de fiets willen gaan, maar ik vond het te hard regenen, dus ben toch met de auto gegaan. Ik moet nog steeds wennen dat het huis niet meer leeg is op woensdag, ik zit nu boven te werken. Gaat op zich best hoor, maar de kinderen komen af en toe toch binnen rennen. Daar moet ik nog even een modus in vinden. We aten witloftaartjes en dat ging er redelijk in.

Donderdag

Ik was om kwart over 6 al wakker en ik besloot maar meteen te gaan hardlopen. Ik wist dat dat er de rest van de dag niet van zou komen. Het was nog donker en er stond een harde wind, maar ik was blij dat ik gegaan was. Daarna bracht ik Fee bij oma, want ik had de hele dag een studiedag van mijn werk. Een erg leuke en zinvolle dag trouwens, hij vloog om, ondanks dat het een lange dag was. Ik heb veel geleerd en het was ook gewoon gezellig met collega’s. ‘s Avonds werd het een race tegen de klok: Fee ophalen, snel naar huis en gelukkig had Maik daar al pizza’s in de oven gegooid. Ik was ontzettend moe, dus ik heb heel vroeg naar bed gegaan, waar we nog wel First Dates hebben gekeken.

Vrijdag

Mijn enige vrije dag deze week, ik begon met het schoonmaken van onze slaapkamer, de badkamer en de wc. Helaas vergat ik dat ik met chloor in de weer was geweest wat ik nog niet had weggespoeld, dus het badmatje is nu verpest. Daar baalde ik flink van, want ik had het vorig jaar meegenomen uit Londen. In Nederland had ik nergens zo’n kleur kunnen vinden. Gelukkig konden we het online nog bestellen, al is het natuurlijk wel een beetje zonde van het geld. Maar ja. Ik was trouwens heel blij met mijn handgemaakte schaal van het Houtlokaal. Kijk wat een beauty!

De 10

Verder probeerde ik de hele dag met Fee cijfers te oefenen. De 1,2, 3 en 4 kent ze al en de 10 kreeg ik er maar niet in. Steeds vroeg ik weer: hoe heet dit cijfer ook al weer? Was ze het weer vergeten ;-). Ach, we blijven gewoon oefenen hoor. Ik haalde Lenthe op van een yoga-feestje en toen ik thuis kwam was Maik al aan het koken. Ik had eigenlijk de woonkamer ook nog willen schoonmaken, maar dat kwam er niet meer van.

Zaterdag

Na het zwemmen op zaterdagochtend was ik moe. Ik nestelde me op de bank met de VT wonen, en de kinderen speelden een poosje lief. Helaas werd dat lief spelen op een bepaald moment wat minder lief: er werd ruzie gemaakt, door de kamer gerend en ontzettend veel rotzooi gemaakt. Ik wilde nog steeds beneden schoonmaken, maar met de kinderen om me heen ging dat niet lukken. Ik stelde Maik dus voor de keus: of hij zou met de kinderen naar Groenrijk gaan om nieuwe bloemen te kopen en even koffie te drinken, of hij zou gaan schoonmaken en ik zou met de kinderen weggaan. Hij koos voor de koffie en de bloemen en toen kon ik dus even aan de slag. Ik vind schoonmaken helemaal niet erg, maar ik wil dan wel een leeg huis, zodat ik lekker door kan werken. Daarna kwam Maik met de verse bloemen terug en konden die in een vaas. Heel lang kon ik niet genieten van mijn opgeruimde huis, want Sterre en ik moesten om 17.15 uur weg.

Kruistocht in Spijkerbroek

Wij gingen namelijk naar de familiemusical Kruistocht in Spijkerbroek! Dat was echt een hele leuke voorstelling, ik heb er al een aparte blog over geschreven. Ook leuk om samen met mijn puberdochter naar toe te gaan, maar de musical zelf vonden we ook erg gaaf. We kwamen trouwens een neef van Maik tegen, die had ik al ongeveer 8 jaar niet meer gezien, supergrappig dus! Zijn zoon was opeens ook geen baby meer 😉

Wie is de Mol

We waren pas om 22.00 uur thuis en toen zijn we gelijk naar bed gegaan. Ik deed nog een poging om Wie is de Mol te kijken, maar ik viel halverwege in slaap.

Zondag

We konden iets langer slapen vandaag, maar om 9 uur ben ik toch opgestaan en na het ontbijt eerst naar de sportschool gegaan. Daarna heb ik aan tafel zitten werken, terwijl de kinderen om me heen spelletjes deden en kleurplaten maakten. Het valt me op dat Fee al echt netjes kan kleuren met haar 3 jaar. Goed binnen de lijntjes.

Regendag

Het regende echt de hele dag, waardoor ik uiteindelijk ook alleen een beetje op de bank heb gehangen met de iPad om tijdschriften te lezen.

De kinderen speelden de hele dag redelijk leuk, maar op het laatst werd de sfeer een beetje grimmig, dus heb ik de iPad maar ingezet 🙂 Dat hielp. Verder was het plan om een varkenshaasje met sinaasappel-dadelsaus, aardappelpuree en broccoli te eten, maar toen ik in de koelkast keek lag daar geen varkenshaasje… Dus werd het broodrestjes, verse preisoep en tapenade. Ook lekker 🙂

Vorig artikelKruistocht in Spijkerbroek: het boek en de musical
Volgend artikelRecept broodpudding
Vrouw, 44, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in