Foto weekoverzicht Judith #330

grote zus kleine zusWeer een week voorbij. De week van moederdag en de week van ongedierte. Een week van een medisch probleempje. En een week met heel heel veel regen. Als ik de weerberichten zie wordt het voorlopig nog niet veel beter. 

Maandag

De eerste dag van de tweede week van de meivakantie. Het weer was natuurlijk mwa, maar in de ochtend scheen het zonnetje nog. Lenthe had de hele dag een vriendinnetje over de vloer. Ik ging ‘s morgens een rondje lopen met Niky, in plaats van ‘s avonds. Verder heb ik vooral de kinderen beziggehouden. We bakten nog een chocoladetaartje toen ze zich verveelden en zo vloog de dag eigenlijk om. Er was gelukkig ook nog tijd om even schoon te maken, want er lagen overal kruimels. Daar komen de muizen op af, dus die vloer moet schoon blijven! 

chocotaartje uno penotti

Dinsdag

Ik was vroeg wakker en ontdekte dat ik een enorm dik oog had. Of eigenlijk de wal onder mijn linkeroog was dik, rood en deed ook pijn. Dat zag er niet zo gezellig uit. Blijkbaar is er iets ontstoken ofzo. Ik heb er eerst maar even met een icepack op gezeten, dat hebben wij gelukkig altijd standaard in de vriezer liggen. Ik geloof niet dat het veel hielp, maar ja. Daarna ging ik hardlopen. Er waren nog geen kinderen wakker, dus ik legde een briefje neer. Het stormde enorm, dat rondje hardlopen viel dus best tegen met die harde wind. Ik hield het bij 5 km, lang genoeg voor deze dag. Toen ik thuiskwam was er nog steeds niemand beneden, inmiddels wel al half 10. Begon ik me toch een beetje zorgen te maken, dus na het douchen meteen naar Fee d’r kamertje gegaan. Die zat gewoon gezellig in bed met haar knuffels te spelen. Nog nooit gebeurd, dat ze zo laat uit bed komt, maar prima! Daarna kwam iedereen er natuurlijk wel uit. Er werden smoothiebowls gemaakt en toen begon het hangen en ruzie maken. Dat was ik zat, dus ik zei dat ze schermtijd konden verdienen met minuten op hun kamer spelen. Gingen ze alledrie meteen naar boven, zodat ik nog even wat kon werken. Na de lunch kwam er een vriendje van Yuren spelen en zo vloog ook de dinsdag weer om. Ik ging vroeg naar bed, want ik voelde me niet echt fit met dat oog. Had ook een beetje verhoging zelfs. 

oog beter

Woensdag

Bij het wakker worden was mijn oog nog steeds dik en pijnlijk, maar het leek over de top heen. Het ging ook erg jeuken, vaak een teken dat het aan het genezen is volgens mij. Op woensdag is Maik altijd vrij en het scheelde ook al dat ik de kinderen dus niet de hele dag hoefde bezig te houden. In de ochtend hebben we niet zoveel gedaan eigenlijk. Gewoon een beetje gezellig met z’n allen beneden gezeten en gekletst. We hebben momenteel weer last van muizen en toen Sterre knakworsten voor de lunch ging pakken ontdekten we een plekje in de trapkast waar ze zo een gat door het gips hadden geknaagd. Ik zag er precies een muizensnuitje uit hangen. Maik ging het meteen dichtmaken. ‘s Avonds deden we nog een spelletje bij de buren, niet met wijn dit keer, maar met thee. 

gat muizen

Donderdag

Ik werd wakker en mijn oog voelde nu echt beter, dus dat was fijn. Ik ben de hele week al aan het lijnen en op de weegschaal zag ik dat ik een kilo afgevallen was, hoera! Natuurlijk ben ik niet dik enzo, maar ik wil gewoon altijd een beetje hetzelfde blijven wegen. Als er dan 4 verjaardagen kort achter elkaar zijn en Pasen enzo, dan doe ik gewoon met alles mee, maar het is niet zo dat ik dat kan doen zonder iets aan te komen. Dus daarna wil ik die paar kilo (en ietsje meer) er gewoon weer af hebben. Op deze manier blijf ik al ongeveer 20 jaar op hetzelfde gewicht (zwangerschappen niet meegeteld natuurlijk) dus dat werkt voor mij. Dus nog 2 kilo te gaan en dan stop ik er weer mee. Het was ook weer hardloopdag, ik deed 7 km en het ging lekker. Verder heb ik donderdag niet zo heel veel gedaan. 

schoonmaken mei 2021

Vrijdag

Maik was al vroeg naar zijn werk, ik besloot een grote schoonmaak te houden. Ik had een lijstje gemaakt met dingen die ik per se wilde doen. Eerst overhemden van Maik strijken die al weken in het washok hingen. Hij doet dat normaal altijd zelf, maar ja, het is druk geweest en dan komt het er niet van. Dus deed ik het. Vervolgens de hele was van de afgelopen week wassen, drogen en meteen opvouwen en in de kasten. Het meeste gaat hier gewoon in de droger, alleen nieuwe kleding hang ik op in de werkkamer. Verder heb ik de hele bovenverdieping gestoft, gestofzuigd en gedweild en ook beneden. Helaas kwam ik veel muizenstrontjes tegen, dus ik was heel blij toen de vallen bij de post zaten en ik heb er meteen eentje gezet. Eind van de middag zat daar al een muis in. Zielig, maar geloof me: als je hele huis vol uitwerpselen van die beesten ligt krijg je daar steeds minder moeite mee. Maik bestelde ‘s avonds ook speciale kit. Die wordt hard van buiten, maar blijft een soort kauwgum van binnen, waardoor ze het niet door kunnen knagen. Tijd om elk gaatje groter dan een potlood dicht te kitten! 

washok 2021

Zaterdag

Ik was alweer vroeg wakker en aangezien Yuren naar de voetbal moest konden we niet zo lang blijven liggen. Beneden ontdekten we weer 2 dode muizen in de vallen die we hadden gezet. Weer twee minder. De vraag is hoe groot de plaag is natuurlijk. Laten we hopen dat het ze afschrikt en ze ergens anders naartoe gaan. Na het ontbijt ging ik met Fee samen zeepjes maken in een vormpje van ijsblokjes. Wat een kliederwerk was dat zeg! Verder heb ik nog wat schoongemaakt en gewerkt. Niet heel veel gedaan verder.

zeepjes maken

Zondag

Moederdag! Ik werd verrast met cadeautjes (een roze pasta machine en het boek van Nicci French), zelfgeknutselde hartjes en uiltjes en een heerlijk ontbijt met verse croissantjes. De puber had ontzettend veel moeite om uit bed te komen, dus die sloot wat later aan. Na het ontbijt mocht ik de hele dag met een dekentje op de bank lezen. Dat was cadeautje nummer 3, want dat komt bijna nooit voor. Ik las het boek (aanrader!) in 1 ruk uit. Om 17.00 uur ging ik nog even hardlopen, want zo’n hele dag bankhangen word je niet echt fitter van. Ging niet lekker, het was enorm warm en benauwd en daardoor kwam ik er niet goed in. Na 8 km hield ik het voor gezien. ‘s Avonds hebben we nog even in bed tv gekeken en toen zat de week er alweer op. Komende week gaan de kinderen weer naar school, kan ik hopelijk zelf ook een beetje uitrusten van deze 2 weken meivakantie 😉

cadeautjes moederdag 2021

moederdag 2021

Vorig artikelWaarom zou je investeren in crypto’s?
Volgend artikelHet nieuwe reizen, met een gehuurde camper op pad
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in