Foto weekoverzicht Judith #162

Dit was een spannende week. Waarom, dat wordt verderop duidelijk. Er zou een beslissing vallen die ons gezin mogelijk veel rust kan geven. Deze beslissing nam ik echter niet alleen, en dat maakte het heel spannend. Gelukkig was de uitkomst positief en dat betekent dat er wat meer rust komt voor mij en er ook positieve dingen zullen veranderen voor iemand anders in ons gezin. Maar laten we beginnen bij de maandag…

Maandag

‘s Morgens bracht ik natuurlijk eerst Sterre naar school. Daarna reed ik door naar mijn werk. We hadden vergadering en vervolgens reed ik naar huis om daar verder te werken. Ik heb ontzettend veel gedaan die dag. Ik kan daar zo van genieten, zo’n productieve dag in een leeg huis. We aten falafel. Direct na het eten ben ik naar de sportschool gegaan. Maik ging intussen de slingers ophangen in de woonkamer, want Sterre was bijna jarig. Toen ik na het sporten thuiskwam pakte ik de cadeautjes in en legde ze vast op tafel. Klaar voor een feestochtend!

Dinsdag

Sterre jarig! Ze is elf geworden, wat gaat de tijd hard! We zijn extra vroeg opgestaan, want we hadden nogal wat te doen. Sterre had als traktatie bedacht dat ze kleine broodjes knakworst wilde trakteren, dus dat moest ‘s morgens vers worden klaargemaakt. Ondertussen maakten we ook croissantjes, want dat vindt Sterre ‘s morgens zo lekker. Daarna kwam Sterre naar beneden. We hadden nog een confetti canon liggen en we besloten spontaan dat dat wel een leuke verrassing was voor Sterre. Dat was het trouwens ook, maar over de gevolgen hadden we onvoldoende nagedacht. Wat een rotzooi! Gelukkig kwam de schoonmaakster die ochtend ook nog…

Geen sushi

Ik moest gewoon werken en haalde Sterre aan het eind van de dag weer op. Ik had beloofd  om samen met haar sushi te maken, maar ik werd ineens niet lekker en moest dat skippen. Het buikgriepvirus dat we hier allemaal hebben gehad is een heel irritante: je denkt 2 dagen dat het wel weer gaat en dan heb je weer een soort terugslag. Ik heb nu maar vifit gekocht om mijn darmflora weer wat op te krikken, hopelijk helpt dat.

Woensdag

Valentijnsdag begon met een knuffel in bed en daarna het gewone ochtendritueel natuurlijk. Ik had een hele drukke dag, dus reed met onze eigen auto (we hebben hem weer terug na 10 weken!) heen en weer en was blij dat het eind van de dag was. Het nichtje van Maik kwam oppassen, zodat Maik en ik uit eten konden. Ik had gereserveerd bij Marea, een Italiaan in een winkelcentrum in Rijswijk waar ik veel goede verhalen over had gehoord. En dat bleek terecht, we hebben ontzettend lekker gegeten! Van Maik kreeg ik trouwens een mok van Studio Arhoj, gevuld met chocola. Toch lief dat hij nog een cadeautje had. We zeggen eigenlijk elk jaar dat we niet aan Valentijnsdag doen, en toch gaan we eigenlijk altijd wel uit eten en hebben we cadeautjes voor elkaar.

Donderdag

In december begon Sterre aan te geven dat ze het contact met leeftijdsgenootjes in de wijk heel erg miste. Ze is natuurlijk op haar school in Den Haag gebleven, maar daardoor heeft ze niet, zoals Yuren en Lenthe, contacten opgedaan in de buurt. Vanwege logistieke problemen kan Sterre niet zo makkelijk door de week met vriendinnen spelen en zij ook niet bij ons. Ze moet drie dagen per week naar de NSO, waar niemand meer van haar leeftijd zit. Helaas is er geen goede verbinding van haar school naar huis met het openbaar vervoer, dus zelf naar huis is geen optie. En de file elke ochtend is ook niet fijn.

Praten

Dus er ontstonden hier thuis gesprekken over mogelijk toch naar een school in de wijk overstappen. We lieten het soms weer even rusten, hebben veel met Sterre gepraat over de voor- en nadelen en uiteindelijk gaf ze in januari aan toch heel graag te willen onderzoeken of ze de overstap zou kunnen en willen maken. Dus legde ik contact met de school hier op 5 minuten lopen vandaan. Er gingen een aantal weken overheen, want eigenlijk hadden ze geen plek meer, maar uiteindelijk bleek er toch nog wel een plekje te creëren voor een meisje in groep 7/8, mits ze voldoende zelfstandig zou zijn.

Wennen

Nu weet ik wel dat Sterre heel zelfstandig is, maar dat moest uiteraard bevestigd worden door de IB-er van haar school. En die werd precies toen zien, waardoor er veel tijd overheen ging. Dat was een moeilijke tijd voor Sterre, want ze wilde heel graag een dagje meelopen op die school om te kijken of ze zich daar fijn zou voelen. Uiteindelijk kregen we vroeg licht en zou ze deze donderdag gaan wennen, maar helaas bleek haar juf ziek en kon het niet doorgaan. Sterre trok het echter niet meer van de spanning, dus overlegde ik dat ze dan vrijdag een rondleiding zou krijgen in school en maandag zou meelopen.

Chiapas Taco Cartel

‘s Avonds gingen Maik en ik alweer uit eten, dit keer omdat ik een nieuw restaurant mocht uitproberen voor hip & hot. Het was een Mexicaans restaurant in de Zeeheldenbuurt in Den Haag. Maiks moeder kwam oppassen. Ik wilde trouwens eerst met een vriendin gaan, maar niemand kon. Uiteindelijk hebben we een hele leuke avond gehad en superlekker gegeten! Het uitgebreide verhaal kun je lezen in deze blog.

Vrijdag

Eindelijk zou Sterre dan een rondleiding krijgen op haar mogelijke nieuwe school. Vlak voor vertrek stuurde de IB-er nog een mailtje dat de zieke juf tòch weer beter was en ze ook wel de hele dag mocht komen als ze dat wilde. Dat wilde ze wel. Dus moest ik de school in Den Haag bellen dat ze toch niet zou komen en bracht ik haar lopend weg naar deze school. Ik mocht meelopen naar de klas en daarna ging ik met de school in gesprek. Ik had er zelf direct een goed gevoel over. Alle mensen waren aardig, het was echt een warm bad waar we in terecht kwamen. Later zag ik dat Sterre rondgeleid werd door 4 meiden uit haar klas. Ze zag er blij uit. Rond half 10 was ik weer thuis en moest ik de rest van de dag afwachten.

Blije Sterre

Na schooltijd haalde ik haar weer op. Ik vond het ontzettend spannend, want vandaag zouden we beslissen of ze wel of niet de overstap naar deze school zouden maken. Misschien klinkt het wat overdreven, maar ik vond het toch echt een groot ding om haar na bijna 7 jaar in dezelfde klas nog te laten overstappen. Toch haalde ik een heel blije Sterre uit school en ze wist het eigenlijk al meteen: ze wilde hier naar school. Ze had het ontzettend leuk gehad. Ze zag bijna alleen maar voordelen: niet meer naar de NSO, zelf naar school kunnen, vriendinnen in de wijk hebben waar ze mee kan afspreken. Zelf zie ik trouwens ook heel veel voordelen: want het betekent dat ik niet meer elke dag heen en weer hoef te rijden in de file naar Den Haag! Gaat mij ook zo enorm veel tijd schelen. We hebben besloten de overstap zo snel mogelijk te maken, dus Sterre gaat nog 1 weekje naar haar oude school en neemt dan donderdag afscheid. Na de voorjaarsvakantie begint een nieuw avontuur!

Zaterdag

Op zaterdag gaat Yuren altijd schaatsen, dus heel lang kunnen we niet uitslapen. We zaten dus al vroeg aan het ontbijt. De kinderen begonnen al vroeg te zeuren om schermpjes en daar had ik geen zin in, dus besloot ik een nieuw boek uit de kast te trekken: het Unicorn Knutselboek. Vol met leuke knutseltips met als thema de eenhoorn. De meiden werden meteen enthousiast en besloten een unicorn freakshake te maken. Dat werd een heel project: kijken wat we al in huis hadden, de ontbrekende spullen gaan kopen bij de supermarkt, daarna bedachten ze ook nog te gaan volgen hoe je het moest maken dus werd de camera geïnstalleerd. Na de boodschappen gingen ze aan de slag. Ik heb het vanaf de bank op mijn gemak bekeken en was onder de indruk. En daarna natuurlijk opdrinken!

Hierna waren de dames nog niet klaar, want ze hadden hun zinnen gezet op het maken van unicorn slijm. Helaas mislukte dat tot 2 keer toe. Dus daar was ik iets minder enthousiast over. Vervolgens ben ik naar de sportschool gegaan en is Maik maar weer eens een muur gaan behangen 🙂

Sushi

Ik had Sterre beloofd dat ik voor haar verjaardag nog een keer sushi zou maken deze week. Die belofte besloot ik deze avond in te lossen. Dus na het sporten dook ik de keuken in. Ik vind sushi maken altijd een heel gedoe, maar het lukt me altijd wel. Yuren vindt het helemaal niks, dus die at gewoon wat ei en rijst los, maar de rest vond het lekker.

Zondag

Een drukke dag, want we gingen ‘s middags de verjaardag van Sterre vieren. Maik is boodschappen gaan doen, ik had geen zin om zelf taarten te bakken. Wel heb ik nog wat schoongemaakt en heb ik wat voorbereidingen gedaan. Later die ochtend moest Sterre nog twee wedstrijden hockeyen in Rotterdam. Mijn ouders arriveerden rond half 2 dus het feest kon beginnen.

Slapende Fee

Uiteraard vergat ik in de gezelligheid weer foto’s te maken. Dus de enige foto die ik heb is er eentje van Fee die op de bank in slaap is gevallen. Ze bleek later koorts te hebben, ze is ook snipverkouden. Net als ik zelf trouwens. Na het feestje ben ik dus maar met Fee op bed gaan liggen, waar de paracetamol een beetje een tegengesteld effect had van wat we voor ogen hadden. We hoopte namelijk dat ze snel in slaap zou vallen en een goeie nacht zou maken dankzij de paracetamol. Maar in plaats daarvan knapte ze op, was ze niet meer moe dankzij het slaapje op de bank en zette ze de boel op stelten bij ons in bed en keek ze de luizenmoeder mee 🙂

Vorig artikelNieuwe collectie Claesen’s ondergoed
Volgend artikelHomeKit Bridge
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in