Het nieuwe reizen, met een gehuurde camper op pad

Het nieuwe reizen, met een gehuurde camper op pad op de campingWie een camper wil huren schrikt zich al snel rot van de prijzen: €1800 per week is niets als je een camper van een beetje formaat wenst. Daarvan kun je ook twee weken een huisje huren in de Algarve, dus dan denk je wel twee keer na voor je zoiets boekt. Gelukkig is er nu een soort Airbnb-achtig platform, maar dan voor campers: Goboony. Zo wordt het nieuwe reizen, met een gehuurde camper op pad ineens wel bereikbaar. Ook voor wie wat minder te besteden heeft. In deze blog ga ik je alles vertellen over Goboony. 

Twee weken op dezelfde camping? No way!

Zie jij jezelf al twee weken op dezelfde camping staan? Misschien ook nog wel een Nederland, als we deze zomer nog steeds niet gemakkelijk naar het buitenland kunnen? Ik niet. Wij hebben altijd rondgetrokken. Al vanaf dat de kinderen klein zijn. Wij vinden het heerlijk om een land echt te ontdekken, we zijn snel verveeld. Doordat de kinderen dit al van jongs af aan zo gewend zijn, vinden zij dit ook prima. We blijven wel eens een paar dagen ergens hoor, maar niet te lang. Wij vinden vakantie vooral ervaren en ontdekken. Tuurlijk bouwen we uitrustmomentjes in, even bij een meertje zitten of aan het zwembad. Maar geen dagenlang. Dat kunnen we immers in Nederland ook. 

Het nieuwe reizen, met een gehuurde camper op pad relaxen

Het nieuwe reizen, met een gehuurde camper op pad

Wij trokken al rond toen we nog met de tent op vakantie gingen. Later huurden we gewoon appartementjes en hotelkamers, maar een camper is natuurlijk ideaal. We hebben wel eens overwogen om een camper aan te schaffen. Dat is duur, voor een tweedehands camper betaal je al snel zo’n €40.000, vaak zelfs nog veel meer. Een nieuwe is wel 2 a 3 keer zo duur. Er bestaan zelfs campers van €150.000! Niet te doen, eigenlijk. Gelukkig kun je dus ook campers huren. Ook dat kan prijzig zijn, maar dus niet via Goboony. 

Goboony, hoe werkt dat?

Bij Goboony kun je campers huren van particulieren. Heb je zelf een camper, dan kun je die op het platform van Goboony te huur zetten. Wie in het bezit is van een camper, kan er immers niet zelf een heel jaar mee weg. Dan kun je ‘m in de stalling zetten, of te huur aanbieden aan anderen. Zo verdien je de aanschafprijs langzaam wat sneller terug. Wie huurt, betaalt een schappelijke prijs aan de verhuurder. Doordat de verhuurders door het hele land zitten, is er altijd een plaats in de buurt waar jij een voor jouw gezin geschikte camper kunt vinden.

ruige natuur

Hoe doe je dat dan?

Ik heb zelf de proef eens op de som genomen. Als ik bijvoorbeeld met Pinksteren met een gehuurde camper op pad zou willen door Nederland, dan kan ik op de website eenvoudig aanklikken voor welke datum ik een kamer zoek en voor hoeveel personen. Ik zocht als eerste plaats op Den Haag, maar daar bleken geen campers beschikbaar te zijn met 6 slaapplekken. In Rotterdam wel, 3 zelfs, en aan de foto’s te zien zijn dat prima campers met een schoon en net interieur. De prijs is meteen zichtbaar: voor 3 nachten zou het gaan om €405 inclusief schoonmaak- en garantiekosten. Daarvoor heb je over het algemeen geen huisje gehuurd en dan zit je ook nog op dezelfde plek. Er komen natuurlijk nog wel campingkosten bij, maar die zijn meestal niet zo hoog. 

volkswagen camperbus

Vrijblijvend reserveren

Vervolgens kun je verblijvend een aanvraag voor reserveren indienen. De eigenaar van de camper neemt dan contact met je op om af te stemmen. Pas als je aanvraag geaccepteerd is, hoef je definitief te beslissen of je het ook echt wil. Er zijn eveneens goede corona-voorwaarden, zodat je 24 uur van te voren nog kunt omboeken of afzeggen. Zo kun je op een goedkope manier deze zomer lekker 2 weken erop uit! Nederland is veel leuker als je alle highligts kunt bezoeken (die je bijvoorbeeld kunt lezen in dit leuke boek, wat mij verraste met hoeveel leuke plekken in Nederland is nog niet ken!)

Voor mensen die houden van avontuur

Ben jij net als ik en houd je van avontuur en vrijheid op vakantie, dan is een camper huren echt iets voor jou! Als je regelmatig Airbnb huurt ook, dit is jouw huisje op wielen! Zodat je niet op dezelfde plek hoeft te blijven, maar één of misschien wel meerdere landen of provincies kunt gaan ontdekken. Nieuwsgierig geworden? Wil jij ook met een gehuurde camper op pad? Kijk snel op de website van Goboony welke toffe en misschien wel gepimpte caravans er in jouw omgeving te huur zijn 🙂 Fijne vakantie!

Het nieuwe reizen, met een gehuurde camper op pad view

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #330
Volgend artikelZelf pasta maken
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in