Foto weekoverzicht Judith #362

Feetje bij het bad dec 2021Normaal schrijf ik elke dag een stukje aan dit weekoverzicht, maar deze week lukte dat niet. Ik was namelijk goed ziek geworden. Echt griep: koorts, spierpijn, hoofdpijn, snot, hoesten, echt heel naar. En ja, echt geen corona, zowel pcr als diverse thuistesten bleven negatief. Griep bestaat echt nog en is ook niet leuk om te krijgen. Maar goed, ik schrijf dit nu op zondagavond en hoewel ik nog altijd doodmoe en slap ben, is de koorts wel vertrokken. Ik reken nog op een weekje herstel en dan ben ik er vast weer. Precies op tijd voor kerst! 

Maandag

Ik voelde me niet echt top deze dag. Snotverkouden, echt een hoofd vol snot. Helaas had ik wel veel afspraken. Hoewel ik vanuit huis werk, was het toch niet zo fijn om de hele dag achter een scherm te zitten als je verkouden bent. Mijn ogen traanden constant. Tussen de middag had ik gelukkig wel even tijd om een rondje te lopen, dat was fijn. Maar het liefst was ik even lekker in bed gekropen. Naja, uiteindelijk de dag ook weer overleefd natuurlijk. ‘s Avonds even lekker in bad, waarbij Feetje natuurlijk weer een kwartier bij me kwam kletsen. Daarna op tijd naar bed gegaan. 

kkerstvrouwke

Dinsdag

Toen ik ‘s morgens wakker werd, voelde ik me hondsberoerd en had ik ook al wat verhoging. Ik had echter online afspraken en daarbij zou ook een collega aansluiten om een keertje mee te kijken bij mijn gesprekken, dus ik wilde dat niet afzeggen. Het was best een zware ochtend, want ik voelde de koorts die ochtend oplopen. Na de afspraken ging ik toch een klein stukje wandelen, maar ik was snel terug, want ik voelde me echt niet goed. Ik maakte ook een afspraak voor een pcr test, kon gelukkig diezelfde dag nog terecht. De test was afschuwelijk, omdat alles natuurlijk sowieso pijnlijk was van de verkoudheid. Ik heb me ziek gemeld (voor het eerst in 7 jaar ofzo) en ben mijn bed in gedoken. Verder heb ik dan ook weinig te vertellen over deze dag, want ik was niks waard en kreeg alleen maar meer koorts. Nog voor ik ging slapen ‘s avonds kwam de uitslag van de pcr al: negatief. Geen corona dus. (had al diverse thuistesten gedaan die ook allemaal negatief waren)

versierwas kaarsje versierenmet griep op de bank dec 2021

Woensdag

Deze dag ging het nog niet veel beter. Ik bracht ‘m voornamelijk in bed door. Ik ging alleen eind van de dag even met Yuren naar de voetbal. Maik is namelijk op hetzelfde tijdstip met Fee naar zwemles dus ik breng Yuren dan altijd weg en wacht in de auto. Omdat ik nog niks bewogen had, besloot ik mijn nieuwe cameralens mee te nemen en een klein rondje door het park te doen. Zo had ik toch nog wat beweging die dag en iets te doen. Zomaar wachten in een koude auto als je koorts hebt is toch erger dan een korte wandeling. Thuis dook ik gelijk mijn bed weer in. 

macro paddestoel

vogel lampen

Donderdag

Donderdag was ook nog een slechte dag. Het hoogtepunt was eigenlijk weer een wandelingetje door het park, waarna ik uitgeteld thuis kwam. Het was heerlijk weer, want de zon scheen en mijn neus ging ook een beetje open van de buitenlucht. Maik bakte met de kinderen een Frozen cake voor het kerstdiner de volgende dag, want er was inmiddels wel duidelijk dat de scholen weer dicht zouden gaan. Yuren deed op school een toneelvoorstelling van Scrooge, waarvan we in de avond de film kregen doorgestuurd. Zo konden we het toch nog zien. Goed geregeld van school! Lenthe had ook haar map met tekeningen mee, die we uitzochten. Deze valk vond ik echt fantastisch dus die bewaren we zeker. 

griep in bed dec 2021

Frozen cakevalk lenthe tekening

Vrijdag

De kinderen hadden kerstviering op school. Ik voelde me in de ochtend voor het eerst wat beter en besloot mijn laptop maar weer eens aan te zetten. Maik ging naar zijn werk, dus ik had het rijk alleen en genoot van de rust. Eigenlijk kun je als moeder gewoon echt niet ziek zijn. Hoewel Maik echt alles overneemt, komen de kinderen je toch constant opzoeken. Lagen ze weer bij me in bed, te kletsen over vanalles. Begrijpelijk ook, maar als je echt ziek bent wil je soms die prikkels gewoon niet. Naja, al na 2 uur waren er werkzaamheden bij Ziggo en knalde het internet er uit. Ik ben toen maar weer in bed gaan lezen. Dat lukte weer, dankzij paracetamol, want ik had nog steeds veel hoofdpijn. 

laptop aan terwijl ik griep heb

kampioen zakdoekjes verslinden dec 2021Zaterdag

Elke dag een klein beetje beter. Hoewel de koorts elke avond nog opliep, was ik ook zaterdag overdag weer koortsvrij en ben ik een groot deel van de dag beneden geweest. Wel op de bank, maar kon de drukte weer wat aan. Ik realiseerde me dat ik in 3 dagen tijd een mega pak zakdoekjes er doorheen gejast had. Er blijft nog steeds snot komen. Veel mensen vroegen of ik niet toch nog een keer op corona moest testen en geloof me, ik wil heel graag een herstelbewijs, dus ik heb regelmatig nog een zelftest gedaan, maar helaas, negatief. Ik denk dat dit gewoon echt een griep is. Had ook spierpijn, rugpijn en zelfs mijn haar deed pijn! Maar geen geur en smaakverlies ofzo. Totaal geen last van mijn longen, behalve een beetje hoesten. Heel misschien ga ik maandag nog 1 keer een pcr test doen, maar daarna laat ik het los. Dan is het gewoon echt griep. En ik heb al van meer mensen gehoord dat ze de griep hebben, dus blijkbaar gaat dat ook rond. 

lijkt wel lente in dec 2021

lente december 2021

Zondag

Het nadeel van zo’n griep is, dat je na de koorts nog zo’n fase krijgt waarin je doodmoe bent en slap. Dan denk je beter te zijn en wil je weer vanalles, terwijl dat niet echt lukt. Ik ging bijvoorbeeld stofzuigen, wat amper ging en daarna moest ik 2 uur bijkomen. Echt bizar. En irritant. Ik kan niet zo goed stil zitten en niks doen namelijk. Wilde het liefst weer gaan hardlopen en schoonmaken en het kerstdiner verzinnen enzovoort, maar het ging niet. Eind van de dag liep ik, met veel tegenzin, nog 6 km door de polder. Het schemerde al wat en dat leverde mooie plaatjes op, maar opnieuw was ik bekaf toen ik thuiskwam. Gelukkig had Maik gekookt. Fee stond voor mijn neus dat ze weer een tand eruit had. Nummer 7, en er komt nog altijd niets voor terug. Naja, zo was de week snel voorbij. Beetje saai verhaal denk ik, met alleen maar ziek zijn, maar dat was nu even mijn leven deze week. Verder zitten we natuurlijk weer in lockdown, maar daar wil ik niet teveel over zeggen. Het is wat het is. Ik hoop vooral dat iedereen een leuke en gezonde kerst heeft. Vier het op een manier die voor jou goed voelt en gebruik je gezonde verstand. Dat gaan wij ook doen. Maar dat… lees je volgende week! 

mooie foto dec 2021ceder boompje kerst jystk

Vorig artikel31 brievenbus cadeaus die origineel zijn
Volgend artikelFeestdagen Blogbox
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in