Foto weekoverzicht Judith #14

Mijn week begon goed. Toen ik vorige week maandagochtend op de bank zat met Fee, kreeg ik de allergrootste glimlach die je je maar kan bedenken. En ze bleef lachen, zodat ik deze ook nog op de foto kon zetten. Dit beloofde een prima week te worden!

Lees ook: Foto weekoverzicht Judith #13

Fee lacht

De zon scheen al, dus ik had zin in een lekker zomers ontbijtje in de vorm van havermout met aardbeien, frambozen en blauwe bessen.

zomerse havermout

Vervolgens deed ik mijn allereerste training. De 8 minute work-out van Jesse van der Velde. Hier ben ik na mijn vorige zwangerschap 10 kilo mee afgevallen. Hopelijk lukt dat nu weer… Ik zal daar later nog een aparte blog over schrijven. Het was best pittig voor mijn lijf trouwens. Ik ben echt nog niet zo sterk en heb nog veel last van mijn bekken, maar het was heerlijk om te bewegen. Gaan we vaker doen, 3 x per week is het streven. Als het goed is gaat het steeds een beetje beter.

work out jesse van der velde

Daarna kwam er iets onvermijdelijks, waar ik helemaal geen zin in had. De badkamer schoonmaken. Wij hebben al jaren een schoonmaakster, dus ik hoef dat normaal nooit te doen. Helaas is mijn schoonmaakster al een poosje niet geweest, waardoor ik nu echt zelf aan de bak moest. Gelukkig was het heerlijk weer, dus heb ik lekker de ramen opengezet en ben ik aan de slag gegaan. Lenthe deed pogingen te helpen, maar dit was meer van de wal in de sloot. Met kletsnatte doekjes liep ze rond en maakte alles drijfnat.

IMG_8669

Tijd om iets te verzinnen om haar bezig te houden. Het bleek simpeler dan ik dacht: zet een heleboel wc rollen op de gang en ze vermaakte zich wel. Ze was zeker 30 minuten bezig met het bouwen van torens. Kon ik mooi doorgaan met poetsen. Uiteindelijk was de badkamer heerlijk schoon en ging ik met een voldaan gevoel naar beneden.

lenthe bouwt toren wc rollen

Hierna maakten we weer een groene smoothie, dit keer van ananas, munt, gember en basilicum.

groene smoothie

Ik gunde mezelf na het harde werken een middagje in de zon op het terras. Bij de post zat een heel leuk bestekje van Auerhahn, met de naam van Fee er op. Cadeautje van mijn ouders. En iets heerlijks voor moederdag van Sabon, waarover later meer.

sabon binnenkant

Dinsdag was ik wederom fanatiek bezig. Ik poetste de witte terrasstoelen. Helaas zat “het weer” er in en kreeg ik ze niet geheel schoon. Maar het was heerlijk om te doen in de zon. ‘s Avonds dronk ik een glaasje rosé en aten we carpaccio. Ik kan daar nog steeds van genieten, na 9 maanden dat niet mogen eten!

carpaccio

Woensdag was Lenthe bij opa en oma, want ik moest ‘s middags een plekje op mijn arm laten weghalen bij de huisarts. Helaas was Yuren die dag zo huilerig (later bleek waarom: hij werd ziek) dat ik hem thuis heb gehouden van school. Het plekje weghalen ging onder plaatselijke verdoving. Het viel eigenlijk wel mee, maar na afloop deed het toch wel flink zeer.

IMG_8866

Verder werd die dag de eerste keer Marley Spoon bezorgd, een soort maaltijdbox. Daar ben ik ‘s avonds mee aan het kokkerellen geweest. Ook daarover later meer.

IMG_8877

Donderdagochtend had Yuren ineens koorts en bleef hij dus nog een dagje thuis. Dat verklaarde meteen zijn hangerige gedrag de dag ervoor. Omdat Yuren vandaag (Koningdag) jarig is, moesten we wel echt nog even naar de speelgoedwinkel om cadeautjes uit te zoeken. En die ging pas 10 uur open. Ik besloot met de kindjes dan maar een taartje te gaan eten bij Blossom in de Anna Paulowna straat. Vlotte tent, met heerlijke taartjes!

taart bij blossom

Ik nam de carrotcake. Een plaatje! En het smaakte net zo lekker als het er uit zag.

carrot cake

Toen Matruschka open was kozen we 4 Ostheimer diertjes uit voor Yuren en toen gingen we op huis aan. Daar bleek hij ineens een stuk zieker, hij had ruim 39 graden koorts. De rest van de middag hing hij wat op de bank. Ik regelde dat ik niet naar school hoefde voor Sterre, zodat hij lekker kon blijven slapen. Ik las Houvast Magazine, met mijn eigen bevallingsverhaal er in, maakte een smoothie voor Lenthe en mij en zat nog wat in de zon. ‘s Avonds maaltijd twee gemaakt van Marley Spoon en buiten op het terras opgegeten.

ostheimer diertjes

Op vrijdag was Yuren in de ochtend nog behoorlijk ziek. Hij moest zelfs overgeven. Fee liet zien hoe sterk ze al is in haar nekje en verder rommelden we maar wat aan. Gelukkig knapte Yuren ‘s middags ineens op, zodat we zijn verjaardagsfeest de dag erna niet hoefden af te blazen.

Fee op buik

Zaterdag mochten we uitslapen van de kinderen, en rond lunchtijd kwam er visite. Yuren is op 27 april geboren, en omdat iedereen altijd druk is met Koningsdag vierden we het dus op zaterdag. Yuren vond het wel wat, al die aandacht. Hij blies 5 kaarsjes uit.

IMG_8827

En hij kreeg een echte fiets! We hadden nog nooit met hem geoefend met fietsen, maar grappig genoeg fietste hij er zo op weg. Hij was er dus duidelijk aan toe… En bovendien supertrots op zijn nieuwe fiets!

IMG_8839

Hoewel hij weer beter was, zagen we ineens vlekjes op zijn romp. Blijkbaar had hij dus iets van de 6e ziekte ofzo.

Op zondag rommelden we wat thuis. De kinderen speelden met de speelkleden, en speelden schooltje op zolder.

IMG_8863

Vandaag begint weer een nieuwe week! Helaas niet zulk lekker weer, maar we maken er weer wat van.

 

Vorig artikelHoe ik het speelgoed georganiseerd opruim
Volgend artikelGezond eten zonder nadenken
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in