Foto weekoverzicht Judith #386

fee hoektand eruit juni 2022Het was een leuke, maar drukke week. Met werk, theatervoorstellingen en heel veel zon. Heerlijk. Ik functioneer altijd heel goed als het zonnig is. Zeker als ik het zo druk heb als deze week en ook de weken die nog gaan komen. Yuren neemt afscheid van de basisschool en dat gaat gepaard met allerlei festiviteiten waar ik als klassenouder nauw bij betrokken ben. Kamp, musical, eindfeest, etc. Goed om dus af en toe ook wat ontspanning in te bouwen. 

Maandag

Pinksteren! Ik was veel te vroeg wakker en helemaal niet uitgeslapen. Maar ja, de kinderen hadden vrij en sliepen ook niet uit, dus moest ik er uit. Het was niet zulk lekker weer, dus we hielden het bij een spelletje, een wandeling buiten en het bakken van Pinksterbollen. Verder heb ik ook nog wat gewerkt, want ik loop een beetje achter met alles. Na het avondeten ging ik eigenlijk direct mijn bed in, omdat ik nog steeds erg moe was van het korte nachtje met het terugvliegen vanuit Albanië. Toen kwam Fee me nog even wakker maken, want ze had haar tand eruit!

delft sunset

Dinsdag

Ik had dit keer gelukkig wat beter geslapen en dat was maar goed ook, want ik had een hele drukke werkdag. De kinderen waren nog een dagje vrij, ik had ze geïnstrueerd wat te doen als ik weg was, maar Maik was onverwacht thuis. Hij had ineens ontzettende pijn gekregen in zijn onderrug, een soort aanvallen met steken enzo, dus hij ging naar de huisarts. Die dacht trouwens aan een ontsteking en hij kreeg een ontstekingsremmer en pijnstiller mee, wat niet echt hielp. Mijn dag hing aan elkaar van afspraken, soms was ik even tussendoor thuis en dan moest in weer naar kantoor of naar een school. Tegen 5 uur zaten mijn afspraken erop en besloot ik nog even een wandeling te maken. Ik maakte zelf pizza’s daarna en ook dit keer gingen we op tijd naar bed om nog even tv te kijken. Vooral vanwege Maik die nog steeds veel pijn had en lekker wilde liggen. 

bloemkoolpizza

Woensdag

Mijn vrije dag en ik besloot na bijna 2 weken eerst maar eens te gaan sporten. Ik had die sportschool al te lang niet gezien en dat merkte ik aan mijn spieren. Ik had trouwens niet veel zin, omdat het best veel tijd kost en ik het ook erg druk heb. Na een paar van die tripjes ben ik een beetje uit mijn ritme en het is belangrijk om daar zo snel mogelijk weer in te komen. Voel ik me toch een stuk fitter namelijk. Na het sporten ging ik op de werkkamer zitten om een inhaalslag te maken qua werk voor mijn blog. Ik heb een heleboel betaalde opdrachten in mijn mailbox zitten en ook voor de webwinkel moest ik het een en ander organiseren. Verder wil ik natuurlijk ook mijn reisverhalen uitwerken, daar wordt veel om gevraagd. Er zijn meerdere mensen die Albanië op hun wishlist voor de zomer hebben staan begrijp ik. En dat snap ik! Ik kijk elke dag nog even naar de foto’s die ik maakte, wat is het een mooi land. 

het blauwe ooglunch sarande

Zonschade

Maik had nog steeds af en aan pijn en zat te dubben wat te doen: toch nog even afwachten of de huisarts nogmaals bellen. Hij besloot nog een dagje af te wachten en door de pijn heen te bijten. Zelf heb ik trouwens ook de huisarts gebeld. Ik heb al jaren een pigmentvlek op mijn borstkas. Drie weken geleden ging die ineens veranderen van kleur en hij ging jeuken en het werd een wondje. Ik was daarmee al naar de huisarts geweest, die had crème gegeven, maar daar werd het erger van. In Albanië kwam er zelfs een zweertje op, dus ik heb weer contact met de huisarts gehad hierover en ben doorverwezen naar de dermatoloog. Ze denkt gelukkig niet aan een melanoom, dus het was geen spoed. Begin juli kan ik dus pas terecht op de “verdachte plekken poli”. Waarschijnlijk is het wel iets van zonschade en moet het behandeld worden. Op de foto hieronder zie je een witte pleister net boven mijn jurk uitpiepen. Ik had er maar een pleister overheen geplakt in Albanië, omdat het zo onrustig was. 

albanie boot wijnhuis

Musical en toneel

Voor Yuren en Sterre was dit best een spannende dag. Yuren had de generale repetitie voor de eindmusical, en Sterre had de premiere voor het schooltoneelstuk waar ze aan mee doet. Deze week zijn onze avonden dus gevuld met voorstellingen! ‘s Avonds had ik trouwens nog afgesproken met iemand waar ik al heel lang contact mee heb via Instagram. Een tijdje geleden besloten we maar eens uit eten te gaan en het was heel gezellig. Veel gepraat, voor herhaling vatbaar! 

cafe annabel

Donderdag

Toen ik wakker werd wist ik dat er een drukke dag aan kwam. Of eigenlijk meerdere drukke dagen. Mijn ouders kwamen slapen, omdat ze naar de musical van Yuren en de toneelvoorstelling van Sterre kwamen kijken. Aangezien onze schoonmaakster na 2 keer een andere baan had gevonden en ging stoppen met schoonmaken, moest ik dit nu weer zelf doen. Eerlijk gezegd was het al een poosje geleden, Maik had tussendoor nog een keer gestofzuigd, maar doordat ik twee keer vlak achter elkaar was weggeweest naar IJsland en Albanië was het er al even niet van gekomen. Dus tja, nu moest ik wel 🙂 Op zich niet erg, ik heb er geen hekel aan en als ik het zelf doe weet ik ook echt zeker dat het heel goed gebeurt, maar ja, echt tijd heb ik er ook niet voor. Ik had namelijk ook nog werkdingen te doen. Gelukkig was ik met 2 uurtjes wel klaar en kon ik daarna nog even wat werken. Daarna haalde ik mijn ouders op. We dronken een kopje thee in de tuin en daarna zette ik ze af in Delft, waar ze zelf een dagje gingen rondlopen. Ik haalde ze eind van de dag weer op, we aten soep met broodjes en gingen toen naar de musical van Yuren. Erik of ‘t kleine insectenboek. Was erg leuk! Yuren was een wesp en ik was heel trots (ook al had hij niet zo’n hele grote rol). 

musical yuren

Vrijdag

Deze dag wilden mijn ouders naar Den Haag. Ik zette ze af in de stad, ging daarna zelf even sporten en haalde toen Fee op. We lunchten en een uur later kon ik de andere kinderen alweer gaan ophalen. Sterre was de hele dag op school. Mijn ouders kwamen zelf terug naar Delft, maar ik haalde ze op bij het station daar en we aten pasta. Om 20.00 uur werden we verwacht op school bij Sterre. Zij speelde haar voorstelling, en dat deed ze heel goed! Ze had een behoorlijk grote rol, dus ik was apetrots dat ze het zo goed deed. Na afloop moest ze heel erg huilen, deels als ontlading van de spanning, maar deels ook omdat ze het zo ontzettend jammer vond dat het voorbij was. Het hele jaar is ze hiermee bezig geweest en het is zo’n leuke club kinderen dus het is dan jammer om daar afscheid van te nemen. Volgend jaar start het pas weer in november, een lange tijd niks dus. 

sterre voorstelling 2022

Zaterdag

Voor het eerst ging ik weer zwemmen, na de oorontsteking. Een beetje spannend, maar het ging gelukkig goed. Toen ik terug kwam zaten mijn ouders al buiten aan de koffie en sprong ik onder de douche. Mijn ouders gingen al vroeg terug naar Zeeland, waardoor ik de rest van de dag het vrij rustig had. Alleen eind van de dag was Yuren z’n kinderfeestje nog, ze gingen karten en bowlen. Maar dat was kort: even taart en limo bij ons thuis en daarna ging Maik met alle knullen naar Raceplanet en was ik met de drie meiden lekker thuis. Het was mooi weer, dus we zaten buiten en aten frietjes enzo. Prima dagje!

zonnebloem van Yuren z'n musicaleetbare bloemen zaaien

Zondag

Het was een redelijk rustige dag, die ik begon met een ontbijtje in de zon. Maik ging hardlopen, toen hij terug was wandelde ik eerst 4 km naar mijn zwager om te vragen of ze bij ons Grand Prix wilden komen kijken (zij hebben geen Viaplay), maar ze gingen naar Parkpop. Daarna wandelde ik weer terug. Toen ik thuis kwam was de Formule 1 al begonnen. Ik keek met een half oog, want ik wilde ook buiten zitten. Steeds als ik geluiden hoorde van Maik wist ik dat ik even naar binnen moest rennen. En verder volgde ik de live blog op internet. Ook prima. ‘s Avonds gingen we uit eten bij Aan de Zweth, de kinderen aten thuis lasagna. Het was weer heerlijk! Ik viel als een blok in slaap van de lekkere wijntjes 🙂 

Aan de Zweth juni 2022

Vorig artikelCamping La Croix Vieux Pont ervaring en omgeving
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #387
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in