De elfstedentocht fietsen

onderweg fietstochtNu Maarten van der Weijden zijn elfstedenzwemtocht heeft afgerond begint het bij mij ook weer een beetje te kriebelen. Vorig jaar ben ik van Rijswijk naar Koudekerke gefietst, een tocht van 101 km lang. Ik vond dat zo leuk, dat ik al direct overwoog om ook dit jaar weer zo’n fietstocht te maken. Geïnspireerd door Maarten ontstond het idee om de Elfstedentocht te fietsen.

Waarom zou je zoiets doen?

Maarten van der Weijden ging natuurlijk om geld in te zamelen voor kankeronderzoek, een supermooi doel. Veel mensen begrepen niet waarom hij deze tocht aan ging, maar ik snap het best. Soms is het gewoon leuk om jezelf uit te dagen en iets te doen waarvan je vooraf denkt: kan ik dit wel? De elfstedentocht fietsen doe ik vooral, omdat ik het leuk vind om een keer gedaan te hebben. Mijn conditie is goed, ik weet dat ik het kan en met een vriendin een paar dagen weg als moeder vind ik eigenlijk ook heel gezellig.

Hoeveel kilometer is de elfstedenfietstocht?

Nu is de elfstedentocht fietsen wel even iets anders dan van Rijswijk naar Zeeland op de fiets. In plaats van 101 km is dat 257 km. Dat red je op een gewone fiets dus niet op één dag. Stiekem vind ik dat eigenlijk wel leuk. Vriendin Maroesja wil de elfstedentocht ook wel fietsen, dus wat is nou leuker dan met z’n tweetjes een paar dagen er op uit te gaan? Paar hotelletjes boeken, lekker uit eten en overdag die prachtige tocht der tochten fietsen?

vertrek fietstocht

De elfstedentocht fietsen

De elfstedentocht fietsen is niet zo ingewikkeld als je denkt. De elfstedenfietsroute vind je gewoon online. Je kunt zelf kiezen of je ‘m fietst zoals Maarten ‘m zwom, of omgekeerd. Allebei is mogelijk. Van te voren deel je de tocht op in drie stukken en bepaal je waar je gaat overnachten. Het uitzoeken van leuke restaurantjes om te lunchen en te dineren en het vinden van een idyllische overnachtingsplek op het Friese platteland is misschien nog wel het allerleukste! Gewoon even lekker er met een vriendin op uit, zonder kinderen. Bijkletsen terwijl je geniet van de mooie omgeving. Klinkt goed toch?

Wanneer ga ik de elfstedentocht fietsen?

Het plan is om de elfstedentocht te gaan fietsen in augustus of september. Het hangt er een beetje vanaf wanneer het in ons beider agenda’s past. We moeten toch een keer drie dagen kunnen inplannen. Uiteraard houd ik jullie op de hoogte als het zover is!

Op een elektrische fiets

Heb je niet zo’n goede conditie en zou je het wel leuk vinden om ook eens de elfstedentocht te fietsen? Ben je bang dat je het niet red? Op een elektrische fiets is zo’n tochtje een piece of cake. Alleen maar genieten, want de fiets helpt je op plekken waar het zwaar is. En toch ben jij lekker aan het bewegen en genieten. Heb je nog geen elektrische fiets, maar zou je er best eentje willen? Dan is dit een mooi excuus om ‘m aan te schaffen lijkt me. Bij 12gobiking.nl kun je een elektrische fiets kopen.

elektrische fiets 12gobike

Vorig artikelDie man in dat hippe trouwpak? Die is van mij!
Volgend artikelFotoboeken van de zomervakantie
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in