Foto weekoverzicht Judith #400

lenthe instaschommel tina festivalZo dan, mijn 400ste weekoverzicht alweer! Best bijzonder. Ik houd jullie gewoon al 400 weken lang op de hoogte van mijn leven. Deze week was ik gelukkig weer wat fitter van de Corona, maar nog wel in quarantaine en ook nog best moe. Nu is het zondag en voel ik me gelukkig al wat minder moe. Toch reken ik wel op een nasleep, net als de vorige keer, en doe het dus rustig aan met sporten. 

Maandag

Ik werkte thuis, want ik had natuurlijk nog Corona. Die dag vroeg ik me wel af hoe lang je nou precies Corona hebt… Ik heb geen koorts meer en voel me een stuk beter inmiddels, maar ben nog wel steeds snipverkouden en moe. Deze week werk ik in elk geval thuis, en ik ga er vanuit dat ik elke dag een beetje beter wordt. De ochtend stond in het teken van vergadering op mijn werk. Daarna ging ik even kort buiten wandelen. Dit leek al iets beter te gaan dan de dag ervoor gelukkig. Mijn Vo2max was de dag ervoor enorm gekelderd en nu ging hij alweer iets omhoog. De rest van de dag was ik wel moe, dus heb ik niet al teveel meer gedaan en vooral veel uitgerust. ‘s Avonds stond Niky opeens voor de deur met een fles heerlijk vers geperst druivensap. Ze noemde het “Cabernet après de Corona”. Dat kon ik wel gebruiken!

druivensap niky

Dinsdag

Ik had wat onrustig geslapen, maar was er vroeg uit. Had best veel te doen deze werkdag, weliswaar vanuit huis, maar wel een aardige to do list. Dus om half 9 zat ik achter mijn laptop en ging ik aan de slag. De nieuwsbrief moest weer worden gemaakt en dat is steeds een behoorlijk tijdrovende klus. Ook omdat ik van allerlei mensen afhankelijk ben die hun content moeten aanleveren. Daarnaast moest er nog een enquete worden gemaakt. Dat zou ik doen, maar was ik door de Corona vorige week compleet vergeten. Dus ook dat heb ik nog gedaan. Tot slot had ik nog een online afspraak. Wat ik daarna merkte was dat mijn stem helemaal op was door het praten en ik me heel moe voelde. Ben nog steeds verkouden en dan is het voeren van gesprekken best pittig. Na deze afspraak ben ik dus heel even een half uurtje op bed gaan liggen, maar toen was het alweer tijd om te koken. De kinderen zaten vol verhalen over school, dat is altijd zo gezellig aan tafel. Hoe ouder ze worden, hoe leuker de gesprekken zijn. Fee wilde na het eten nog moeilijke sommen maken. Dat is tegenwoordig elke avond vaste prik. Moeten wij weer sommen uitprinten tot 1000 en dan gaat zij ze maken. Ze heeft die uitdaging echt nodig, want op school vindt ze het rekenen maar saai. Eens kijken hoe zich dat verder gaat ontwikkelen, want ze lijkt echt een beetje vooruit op de klas qua niveau. Ze moet zich natuurlijk niet gaan vervelen… 

Yuren school sept 2022

Woensdag

Na een goeie nacht gingen Maik en ik als eerste even wandelen. Maik was deze woensdag ook vrij (dit is sowieso zijn vrije dag, maar vaak heeft hij wel klussen voor zijn eigen bedrijf, waardoor hij alsnog weg is), dus we hadden de ochtend gezellig samen. We liepen 5 km, niet te hard nog, want ik ben nog steeds aan het herstellen van Corona. Maar het ging best. Ik verzamelde vast wat herfstdingen, zoals eikeltjes en dennenappels, voor in huis. Het weer begint ook wat herfstig te worden tenslotte. Daarna ging ik boven aan het werk. Eigenlijk wil ik een heleboel opruimdingen doen, maar heb er nog niet echt de puf voor. Dus dat schuif ik nog even voor me uit. Vanwege bruine bananen bakte ik ook nog bananenblondjes, die erg lekker waren!

bananenblondies

Donderdag

Ook deze ochtend begon ik met een wandeling, maar dit keer werd ik er heel moe van. Na de wandeling heb ik eerst zitten werken, maar eigenlijk redde ik dat niet zo lang. De rest van de dag heb ik dus heel weinig gedaan. Ik heb vooral veel gelezen in het IJslandse kinderboek “De flat aan het einde van de wereld“, wat ik echt een aanrader vind. Heel leuk voor kinderen vanaf een jaar of 9. En zelf vond ik het ook gewoon leuk. 

sterre op de rug van LentheJuut geen corona meer sept 2022

 

Vrijdag

Ik voelde me ‘s morgens wat minder moe gelukkig, dus ik ging eerst wat werkdingen afmaken waar ik gisteren niet meer aan was toegekomen. Daarna heb ik twee blogs geschreven over Onze roadtrip door Gran Canaria en over de Mini-Sahara van Gran Canaria. Altijd best wel weer een werk om alles uit te schrijven wat ik daar gedaan en gezien heb. Ik ben dan ook nog lang niet klaar hoor. Maar het begin is er. De auto was gelukkig ook weer klaar bij de garage, dus die kon worden opgehaald na een hele week geen auto. Kwam op zich wel goed uit, doordat ik vanwege de quarantaine toch nergens heen kon, maar voor Maik was het best vervelend. Eind van de dag deed ik een nieuwe Coronatest om te kijken of hij inmiddels negatief was, en dat was ie. Hoera!

cactusvijgen gran canaria

Zaterdag

Lenthe had de oren van mijn hoofd gezeurd, al maanden, dat ze naar het Tina Festival wilde. Ik ben nooit zo’n fan van zulke dingen, mensenmassa’s en lang in de rij moeten staan enzo, maar ja, alles voor je kind he? Dus regelde ik 2 dagen geleden alsnog kaarten voor haar en Sterre, wetende dat ik uit quarantaine kon vandaag. In de ochtend bij het ontbijt vertelde ik het haar. Eerst geloofde ze het niet, maar daarna was ze zo verbaasd en blij! Maik bracht ons weg, hij ging daarna zelf met Yuren en Fee naar de voetbal. De hele dag liepen we rond op het festival. De kinderen vonden het geweldig. We hebben veel optredens gezien van allerlei tieneridolen, waarvan ik de namen niet eens kende. Ik heb dus heel wat bijgeleerd. Het was best aardig weer, af en toe druppelde het even, maar er was ook zon. De meisjes pikten ook nog af en toe een attractie mee van Duinrel en zo was het een geslaagde dag. Om half 5 werden we weer opgehaald door Maik, wat goed was, want ik kon amper meer lopen. Combinatie van verkeerde schoenen, de hele dag staan en lopen en de naweeën van Corona denk ik. Sterre moest die avond nog gaan werken! Wij aten pizza, want ik had geen zin meer om te koken na zo’n dag. Lenthe was ontzettend gelukkig, ook met alle foto’s die ik had gemaakt van de artiesten. Volgend jaar wil ze weer zegt ze…

Lenthe tinafestival

Zondag

Ik had lekker lang geslapen. ‘s Morgens ging Maik hardlopen, maar ik durf dus nog niet te sporten, dus ik bakte wentelteefjes voor de kinderen. Daarna ging ik aan de slag met een paar klussen die waren blijven liggen door de Corona. Ik wilde al een tijd mijn kledingkast opruimen èn onze verdieping moest nodig worden gestofzuigd en gestoft. Dus ging ik aan de slag. Daarna werd er gewassen, geluncht en besloot ik door de regen 6 km te gaan lopen. Sporten is nog te heftig, maar wandelen gaat prima, dus dat is fijn. Eenmaal thuis zette ik een kop warme thee en begon aan een potje scrabble met Yuren (ik won). Ik maakte tomatensoep met tostirepen en toen was het tijd voor de kinderen om naar bed te gaan. Komende week kan ik gelukkig weer gewoon naar afspraken toe, want ik ben weer Corona-vrij en dat is fijn. 

Fee wentelteefjesjuut nat geregend

Vorig artikelKastanjesoep, de allerlekkerste
Volgend artikelLeuke activiteiten om te doen in de herfst: een herfstbucketlist!
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in