Foto weekoverzicht Judith #459

fee halloween 2023Een stormachtig weekje! Maar wel prima verder. Het was niet extreem druk dus dat was fijn. Er was wel veel regen en dat was minder fijn. Ook hebben we eindelijk een nieuwe auto en vierden we Halloween. In het weekend deden we nog een bliksembezoekje aan Zeeland. Zo vloog de week voorbij. 

Lees ook: Foto weekoverzicht Judith #458

Maandag

De week begon vrij rustig. Op maandagochtend gingen we nog voor 9 uur naar de garage om definitief ja te zeggen tegen de nieuwe auto. Daarna gingen we naar huis om allebei thuis te werken. Ik sprong om half 12 op de fiets naar Voorburg, waar ik met collega’s had afgesproken. Eind van de dag had ik een online intake met de nieuwe opleiding die ik ga doen. Dat was leuk, ik heb er heel veel zin in om nieuwe dingen te gaan leren. Het zullen intensieve maanden worden tot de kerst, want naast 3 dagen werken moet ik nu ook twee hele dagen naar school, waarbij 1 weekenddag. Toch zal het best snel voorbij gaan. 

nieuwsgierige pip op de laptop

Dinsdag

Vandaag vond ik het best een spannende dag. Dat had te maken met iets medisch rondom een familielid. Uiteindelijk kwam er gelukkig geen slecht bericht, maar kunnen we het ook nog niet afsluiten, dus helemaal gerust ben ik nog niet. In de ochtend had ik een afspraak met een collega en later een afspraak op het nieuwe kantoor met de werkgroep communicatie waar ik in zat. Daarna moest ik nog naar een school. En alles op de fiets he? Ik heb wel 20 km gefietst deze dag. Met mijn nieuwe regenjas van AGU. Ik ben voor de oranje gegaan, hij is wel echt goed. Niet gevoerd, maar wel heel goed waterdicht. Blij mee! Op de dagen dat ik zoveel fiets ga ik nu niet sporten, dan vind ik dat ik al genoeg beweging heb gehad. ‘s Avonds vierden we Halloween met het gezin. Iedereen had een hapje gemaakt en Lenthe en Fee hadden het huis versierd. Het avondeten bestond dus uit allerlei Halloween hapjes. We sloten de dag af met een spelletje 30 seconds. 

lenthe halloween 2023

Woensdag

Ik had geen afspraken buiten de deur op woensdag, alleen een online afspraak om met een collega en iemand van de gemeente een netwerkbijeenkomst voor te bereiden. In de middag heb ik vooral veel administratieve dingen gedaan: nieuwsbrief, website, mail, telefoontjes. Het was dus niet zo’n drukke dag en dat is echt fijn om dat er af en toe tussen te hebben. Ik weet helaas dat de komende weken echt gigantisch druk worden tot aan de kerst, dus dit is letterlijk stilte voor de storm, zowel vanwege de storm die gepland staat voor donderdag als dus qua werk. 

in bad met een kaarsje

Donderdag

Het beloofde een stormachtige dag te worden, dus mijn eerste uur na het opstaan bestond uit kinderen naar school brengen. Ook kwam er een sms’je dat onze nieuwe auto aan het einde van de middag klaar was om op te halen. Daar waren we natuurlijk erg blij mee na 6 weken puzzelen over een nieuwe auto en dagelijks de koelvloeistof bijvullen bij onze huidige auto. We zijn uiteindelijk toch voor een Toyota gegaan, aangezien deze het meest betrouwbaar schijnt te zijn (maar je kunt altijd pech hebben, dat weten we ook). Het is wel een tweedehands geworden, want we weten niet hoe lang we nog een 7 zitter nodig hebben. We zijn ook niet voor elektrisch gegaan, omdat we dat gewoon toch niet handig vinden met de vakanties op dit moment. We zijn in elk geval heel blij dat we weer een fijne auto hebben! Helaas moest ik deze dag nog wel met onze huidige auto rondrijden en uiteraard wilde die niet meer starten toen ik de kinderen van school ophaalde. Dus zijn de kinderen lopend naar huis gegaan en heb ik een uur gewacht op de ANWB. Daarna kon ik gelukkig wel naar huis rijden en heb ik me de rest van de middag op de bank verschalkt met een kopje thee, kijkend naar de storm buiten. 

nieuwe auto nov 2023 toyota

Vrijdag

Ik bracht Sterre naar school in de nieuwe auto en reed daarna door naar de sportschool. Na ruim een uur beweging ging ik naar huis, waar Yuren op de bank zat, want die was deze dag vrij. Zijn toetsweek zit erop en hij heeft vandaag geen toetsen. Verder heb ik niet zo heel veel bijzonders gedaan, behalve wat zitten werken. ‘s Avonds moesten de kinderen weer naar zwemles en Fee mag afzwemmen voor haar C! Supergoed natuurlijk. De andere twee moeten nog wat langer oefenen…. We aten erwtensoep met paling en/of rookworst.

erwtensoep met paling 

Zaterdag

Na het zwembad begon ik de dag met een potje zeeslag met Fee. Ik won. Maik ging met Sterre naar de universiteit van Leiden naar de open dag en ik bleef met de kinderen thuis. Ik deed spelletjes met Fee en we knutselden sintlichtjes, verder begon ik ook in een nieuw boek: Ga als een rivier. Dat schijnt een beetje te lijken op “Waar de rivierkreeften zingen”. Ik ben pas bij hoofdstuk vier, dus kan er nog niet zo heel veel van zeggen. 

sinterklaas waxinelichtje

Zondag

Maik stelde voor om naar Zeeland te rijden. Ik was dat al sinds de herfstvakantie van plan, maar doordat we met onze oude auto niet ver durfden te rijden, was dat er nog niet van gekomen. Nu konden we met de nieuwe auto gelukkig wel weer en besloten we eerst naar Middelburg te gaan. Daar was het koopzondag, al bleek dat niet zoveel voor te stellen als in de randstad 🙂 Veel winkels waren alsnog dicht. We lunchten bij De Juf en gingen daarna naar Vlissingen op bezoek bij mijn ouders. Rond half 5 gingen we weer terug naar huis, omdat Maik de Grand Prix wilde zien. Dat haalden we precies. We aten dus met ons bord op schoot voor de tv en tijdens de Grand Prix ging ik een paar keer naar buiten om het Noorderlicht te fotograferen. Dat was er gisteren! Al was er hier flink wat bewolking, dus ik wist slechts een zweempje te vangen. Maar toch leuk. 

reigerstraat middelburg

noorderlicht nov 2023 nederland

Vorig artikelDe intocht van Sinterklaas op tv
Volgend artikelWat te doen als iemand verslaafd is aan alcohol?
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in