Foto weekoverzicht Judith #407

de gouden wokHet was een drukke week. Sowieso veel afspraken, maar ook kinderen die niet helemaal lekker in hun vel zaten (en daar moest ik dan weer iets mee) en gewoon veel dingen aan mijn hoofd die ik moest doen. Oh ja, het huis is ook een zooi en ik heb er geen ruimte voor in mijn hoofd èn mijn agenda om daar iets aan te doen. Gelukkig is de komende week wel iets rustiger, dus hopelijk kom er dan aan wat meer dingen toe dan nu. 

Maandag

Eindelijk sliep Fee weer eens goed, was ik zo dom om de wasmachine uitgesteld aan te zetten, zodat ik om 4 uur ‘s morgens wakker werd van het geluid. Daarna kon ik niet meer slapen en dat was toch wel heel jammer. Drie nachten op rij een slechte nacht hakt er best in, dus ik was niet op mijn best deze dag. Gelukkig had ik niet al teveel tijd om daar over na te denken, want ik had de hele ochtend vergadering en de middag ook. Was alleen tussen 12 en half 1 even thuis voor de lunch. ‘s Avonds maakte ik een misstap met mijn knie, waardoor ik deze pijnlijk verdraaide. Ik voelde gelijk dat er iets niet goed was. Hij werd ook meteen dik. Ontzettend balen, want dat betekent dat ik deze week niet kan gaan hardlopen. Grrr. 

Dinsdag

Opnieuw een drukke dag vol afspraken. Tot laat ook nog. Gelukkig hoefde ik niet te koken, want ik was uitgenodigd bij de Gouden Wok in het Zuiderpark. Zij hebben zo’n all you can eat concept en dat mocht ik uittesten. Hele vriendelijke mensen en superlekker eten! Alles wordt ter plekke vers voor je gebakken. Dat we zonder kinderen waren was ook wel weer eens fijn. Helaas waren we allebei erg moe, omdat Fee nog steeds slecht slaapt en we dus zelf te weinig uren maken. We zijn bij thuiskomst dan ook meteen naar bed gaan en ik geloof ik dat ik al na 10 minuten sliep. Ik had het echt nodig! 

goudenwok

Woensdag

Ik had eindelijk weer eens een redelijke nacht gehad. Maik moest vandaag op een school werken (hij doet daar de ICT), dus moest ik op de fiets naar mijn afspraak. Op zich niet erg, maar het waaide wel flink. Naja, had ik meteen weer even een sportmomentje gehad. Toen ik thuis kwam was Yuren er ook net. Hij was niet zo vrolijk, want dacht dat hij zijn twee toetsen verpest had. Sterre was juist helemaal hyper, want zij had twee cijfers terug gekregen van toetsen die voor haar gevoel niet zo lekker gingen, en juist goede cijfers hadden opgeleverd. De rest van de middag heb ik boven zitten werken, terwijl Maik met de Fee naar het zwembad was. In de avond ging ik uit eten, wat lekker en gezellig was. Even een fijne break in de week. 

Juut en miryam

Donderdag

De dag begon alweer vroeg. Het zou een spannende dag worden, want Maiks vader kreeg deze dag een hartoperatie. Hij was de dag ervoor al opgenomen en zou rond 13.00 uur aan de beurt zijn. Lenthe was niet helemaal fit, dus die bleef thuis. Ze bleef gelukkig lang in bed, waardoor ik in de ochtend kon werken. Eigenlijk had ik om half 1 nog een bijeenkomst, maar daar heb ik me voor afgebeld. Ik vond het niet zo handig om Lenthe de hele middag alleen te laten. Om 3 uur haalde ik Fee uit school en nam haar mee naar pianoles. Daar ging ik zelf in de auto verder met het uploaden van mijn foto’s bij Werk aan de muur. Ik kreeg namelijk laatst een vraag van iemand of mijn reisfoto’s ook te koop waren, dus toen dacht ik: best een goed idee. Het is alleen wel heel veel werk en tijdrovend om alle foto’s te uploaden enzo. Maar goed, het begin is er. Dus wil je een mooie foto van mij aan de muur of als behang, klik dan vooral even door 🙂 Er komt regelmatig weer wat bij. Eind van de dag kregen we eindelijk het verlossende woord dat de operatie goed was gegaan bij Maiks vader. Hij was nog niet helemaal stabiel qua bloeddruk enzo, dus hij was wel naar de IC gebracht. Maar we waren blij dat het achter de rug was. 

opa zkh 2022

Vrijdag

Ik ging met Lenthe mee naar school, want zij was weer opgeknapt en ik moest twee kinderen uit haar klas interviewen voor de Seizoenen. Dat is een magazine dat twee keer per jaar wordt uitgegeven door de Vrije School. Ik zit in de redactie en lever dus elk half jaar content aan, waaronder altijd een interview met kinderen van school over hun hobby’s. Erg leuk om te doen. De kinderen die ik interviewde waren erg spraakzaam en het werd dus een mooi verhaal. Daarna ging ik naar huis om nog wat te werken. Veel tijd had ik niet, want voor ik het wist moest ik alweer Fee gaan ophalen. Die heeft nog steeds een korte dag op vrijdag, best onhandig soms. Al is het voor haar fijn, want ze is vaak eind van de week moe en geniet dan van de paar uurtjes alleen met mama. We deden een spelletje Peking Mysteries en lunchten samen. Toen was het tijd om Lenthe op te halen, de bestellingen uit de webwinkel naar de post te brengen en daarna was ik opeens heel moe. Ik besloot in bed te gaan lezen. Voor de kinderen was het inmiddels schermtijd. Ik appte Maik dat ik geen zin had om te koken, dus hij haalde Chinees. Makkelijk en lekker. Vanwege het moe zijn dook ik vroeg mijn bed in. 

fee helpt met bestellingen

Zaterdag

Ik had me, net als de week ervoor, opnieuw 10 minuten verslapen, dus ik moest racen om op tijd in het zwembad te liggen. Dat lukte gelukkig en zo kon ik toch nog 40 minuten banen zwemmen. Daarna ging ik douchen en ontbijten. Yuren moest naar de voetbal en ik bleef thuis bij Lenthe en Fee. Zij gingen knutselen voor opa in het ziekenhuis. Toen Maik terug was, bracht hij mij naar het station, want ik ging met de trein naar een persregent bij Green Rebel, vlakbij station Hollands Spoor in Den Haag. Dit volledig plant based tentje wil zichzelf graag eens goed op de kaart zetten, want ze hebben een missie: de wereld een beetje beter maken! Bij alles in de zaak is rekening gehouden met duurzaamheid. Daarnaast was het eten ook erg lekker. Aanrader dus! Voor ik het wist was het 4 uur en tijd om de trein naar huis te pakken. Eenmaal thuis moest ik meteen gaan koken, want Sterre moest gaan werken. Zelf had ik totaal geen trek, dus het avondeten verliep wat rommelig. Lenthe was er niet, want zij had een feestje. Maik en ik wilden rond kwart voor 6 vertrekken naar het ziekenhuis, want we gingen zijn vader bezoeken. Zo werd de zaterdag toch nog een hectische dag 🙂 Gelukkig was alles goed. 

juut green rebel

Zondag

Ik had lang geslapen en werd pas om 8 uur wakker. Voor mijn doen laat. Daarna bleef ik ook nog heel lang in bed. Had gewoon geen zin om op te staan. Fee kwam bij mij liggen met allerlei vragenkaartjes en Maik ging hardlopen. Toen hij terug was ging ik eindelijk douchen en trok ik ook m’n sportkleren aan. Om vervolgens nog uren te treuzelen. Want regen, werken, allerlei smoesjes. Tenslotte ging ik toch. Verstand op nul en de regen in. Ik rende uiteindelijk 5,5 km en dat ging superlekker. Voldaan begon ik dan rond 14.00 uur eindelijk aan de dag 🙂 Waarbij ik niet zoveel heb gedaan. Had gewoon behoefte aan rust. De afgelopen week was best druk en mijn hoofd was vol met van alles en nog wat. Dus dit weekend even niks. Maik bakte met de kinderen een taart voor opa, die ze nog bezocht hebben en ik ben lekker op tijd mijn bed ingedoken met een boek. Het is weer voor dichte gordijnen, met een dekentje op de bank en kaarsjes aan! Volgende week komt sinterklaas al, dit weekend was ook echt stilte voor de storm dus…

green rebel hamburgers

Vorig artikelLiemès Utrecht, wereldkeuken en food district
Volgend artikelKnollen uithollen voor Sint Maarten
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in