Foto weekoverzicht Judith #410

regenboog deurmat ikeaDe drukke weken blijven elkaar maar opvolgen. Af en toe heb ik een uurtje niks, maar het grootste deel van de tijd is het hectisch. Ik ga daar niet zo lekker op eigenlijk, als ik zoveel afspraken heb en dingen aan mijn hoofd heb. Dan ren ik de hele dag van hot naar her en ‘s avonds ben ik zo moe dat ik nergens meer puf voor heb. Daarom wil ik volgende week mijn dagen wat beter proberen in te plannen, al weet ik dat het tot de kerst gewoon sowieso nog druk blijft hoor. Oh ja, we kochten een nieuwe deurmat bij de Ikea, een regenboog. Er zijn trouwens nog veel meer leuke regenboog matten zag ik, maar wij zijn voor deze gegaan. 

Maandag

Ik wist al dat er een hele drukke week aan zat te komen. De momenten die ik eigenlijk voor administratie had ingepland waren inmiddels ook alweer ingevuld door sollicitatiecommissies en collega’s die ik uit de brand wilde helpen, dus ik zette me schrap voor deze drukke week. Op maandag zat ik dan ook al vroeg bij een gesprek op een school, daarna had ik thuis een online afspraak van een uur en van 1 tot half 6 zat ik dus in sollicitaties voor een nieuwe onderwijsadviseur. Overigens wel heel leuk om te doen hoor. Maar eenmaal thuis was de voetbal al gaande en aten we pizza bij de tv. Lekker makkelijk wel 🙂  

ontbijt bij kaarslicht

Dinsdag

Op dinsdag begin ik de dag meestal met hardlopen. Yuren had weer een uur uitval, maar ik besloot hem geen gezelschap te houden en lekker vroeg te gaan rennen. Dus 9 uur zat ik alweer achter mijn laptop. Rond half 12 moest ik even naar de school van Yuren, want daar had ik een oudergesprek nav zijn eerste rapport. Ik wist niet zo goed wat ik ervan kon verwachten, maar ik kreeg vrijwel meteen te horen dat ze hem een voorbeeldige leerling vinden. Fijn om te horen natuurlijk. Hij staat er ook prima voor. Daarna ging ik gauw weer terug naar huis om verder te werken, want om 3 uur had ik weer een volgende afspraak. Na deze afspraak haalde ik Fee op bij een vriendinnetje in Delft en toen moest ik als een speer gaan koken, want Sterre moest vroeg werken. Zo vloog de dinsdag dus voorbij. De kinderen mochten hun schoentjes weer zetten. Sterre doet niet meer mee, maar af en toe zetten we zelf haar schoen erbij en krijgt ze toch iets. 

schoentjes zetten nov 2022

Woensdag

Ik begon de ochtend met wat telefoontjes voor mijn werk en daarna een lang MDO. Maik ging ‘s middags naar zwemles met Fee en daarna hadden we even gezinstijd. Iedereen was thuis, een unicum. Tegenwoordig hebben de pubers vaak rare lesroosters of uitgevallen uren. Dan zijn ze de halve ochtend thuis en ‘s middags juist weer weg. Om 4 uur kwam Melissa en bracht Maik ons naar Den Haag voor een event. Het was een event van de Costa del Sol, met heerlijk eten en flamenco dansers enzo. Ondertussen konden we netwerken. Wellicht zie je ons dus binnenkort wel weer in Spanje roodtrippen! 

juut vino costaevent costa del sol

Donderdag

Ik voelde me ‘s morgens niet zo fit, had ook heel slecht geslapen. Werd al om 2 uur wakker en kon vanaf toen de slaap niet meer vatten. Dus flink moe begon ik rond 9 uur toch maar aan de dag, die ook volgepland stond met afspraken. In de ochtend voor mijn werk, en in de middag was het druk met pianoles, Sterre naar werk brengen en koken. Toen ik Fee eenmaal een verhaaltje zat voor te lezen vielen mijn ogen gewoon dicht, zo moe was ik. Gelukkig sliep ik deze nacht wel goed. 

zingen voor sin 2022

Vrijdag

Ik was zo blij dat het vrijdag was! Ook al was dit opnieuw een drukke dag, want om half 9 zat ik alweer in de auto richting de orthodontist voor Sterre, daarna had ik even een uurtje thuis toen ik naar de adventsmarkt op de basisschool moest. Fee en Lenthe speelden daar piano en er was een gezellig sfeertje. De kinderen mochten natuurlijk ook iets kopen. Fee nam ik vervolgens weer mee naar huis. Daar dronken we samen een kopje Matcha. Geïnspireerd door Sterre die dat opeens heel veel drinkt tegenwoordig en alle tools ervoor wil hebben. 

matcha latte gemaakt

Beautywinkel

Ondertussen was ik ook heel blij met mijn bestelling bij Beautywinkel.nl. Deze nieuwe online shop heeft een 4-10-100 concept, waarbij ze je helpen de voor jouw huid perfecte crème te bestellen. Ik mocht dat uitproberen en ben inmiddels ben ik flink aan het smeren. Mijn rimpels verdwijnen als sneeuw voor de zon! Nee hoor, grapje, maar het is wel heel fijn spul en ik zie dat mijn huid goed hydrateert hiermee en soepel is nu. 

beautywinkel onlinebeatywinkel

Zaterdag

Zoals elke zaterdag lag ik ook nu weer om 7 uur in het zwembad. Ik kon geen uur zwemmen, want Yuren moest ook vroeg naar de voetbal. Heb het dus bij 40 minuten gehouden. Na het ontbijt vertrok ik met Sterre naar Amsterdam. Zij wilde naar een open dag bij de Nederlandse Filmacademie. Ze heeft dit in gedachten voor een mogelijke vervolgopleiding, naast een studie filosofie. Dus ze wil zich een beetje oriënteren. Eerlijk gezegd viel de open dag een beetje tegen. Wij hadden gehoopt op een duidelijke presentatie van de verschillende studierichtingen, maar in feit was het vooral een hoop studenten in een ruimte aan tafels en daar kon je dan vragen gaan stellen. Vragen had Sterre niet echt, ze wilde gewoon een indruk krijgen van de opleiding en de richtingen. Er was slechts 1 presentatie. Dus na een uurtje hadden we het wel gezien. We zijn toen nog gaan lunchen bij Dignita Hoftuin en hebben het Nationaal Holocaust Monument bekeken, want dat zit daar naast. Rond 4 uur reden we weer terug naar Rijswijk. 

eggs dignita

Werken in de horeca

Sterre moest die avond werken bij Rozey, en het werd gedurende de dag duidelijk dat het erg druk zou worden, maar er te weinig personeel was. Toen vroeg Sterre aan mij: mam, jij hebt toch ook ervaring in de horeca? Wil jij niet een avondje komen helpen? Ik dacht: nou, eigenlijk best leuk een keertje. Dus spontaan zei ik dat dat goed was. Ze vroeg het haar leidinggevende en die zei dat het heel fijn zou zijn, dus om 6 uur stond ik met Sterre bij Rozey om in de bediening mee te draaien. Ik pakte het eigenlijk vrij snel weer op en hoewel het hard werken was, vond ik het erg leuk! Na ongeveer 4,5 uurtjes mochten we stoppen en toen was ik wel best moe hoor. Ik ben toch ook geen 20 meer he 😉 Mijn voeten voelde ik en ook mijn rechterarm, van het dragen van de zware dienbladen. Als dank kreeg ik een bon om binnenkort een keertje daar te mogen eten, superleuk! Helaas heb ik er geen foto van om te delen, daarvoor was ik te druk aan het werk 🙂

rozey delft love at first bite

Zondag

Op zondag kan ik gelukkig altijd uitslapen. De enige dag van de week 🙂 Op zaterdag ga ik namelijk altijd vroeg zwemmen. Is ook een keuze hoor, maar goed. Ik bleef dus lekker lang in bed liggen en ging er pas uit toen Fee ook naar beneden ging. Daarvoor lagen we een beetje samen te kletsen in bed. Ik trok wel meteen mijn hardloopkleren aan en ging na het ontbijt 6,5 km rennen. Dat ging goed, ondanks dat het flink waaide en regende. In die zin was het dus ook best pittig, maar het feit dat het gewoon weer lukt vind ik een cadeautje. Ik rende voor het eerst weer het rondje wat ik normaal doe als ik 10 km doe. Doordat ik nog aan het opbouwen ben, heb ik het laatste stuk gewandeld. Toen ik gedoucht had was het alweer tijd voor de lunch en daarna gingen we met het hele gezin bowlen. Dat wilden ze al heel lang weer eens doen. Lenthe heeft gewonnen. Weer thuis was het redelijk druk tot ik naar bed kon, want er moest worden gekookt, zoutdeeg gemaakt voor de surprise van Yuren en Lenthe, ik moest zelf aan mijn surprise werken en het sinterklaascadeau voor Fee moest nog gemaakt. Ik was daar tot laat mee bezig, want overdag liepen de kinderen steeds rond. Nu blij dat het ver af is. Deze week nog even de puntjes op de i en een gedicht maken en dan ben ik er klaar voor volgend weekend! 

bowlenmap sint fee

Vorig artikelMatcha Latte, het groene goud
Volgend artikelDe leukste cadeaus voor meisjes van 15 jaar
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in