Foto weekoverzicht Judith #165

Gelukkig zijn de temperaturen weer genormaliseerd, met een zonnetje erbij is het al best lekker in de tuin. Helaas had ik niet heel veel tijd om daar van te genieten, want de eerste week na de vakantie was meteen een drukke.

Maandag

Sterre begon op haar nieuwe school. Ik bracht haar ‘s morgens weg en reed daarna naar mijn werk. Daar moest ik mijn laptop ophalen. Die was in de vakantie voorzien van een nieuw beveiligingssysteem. Ik had geen tijd om te blijven, want ik had alweer een afspraak staan. Ik kwam er dus pas ‘s avonds achter dat ik nergens meer in kwam.

Storymakers

‘s Middags ging ik naar het Storymakers Event van Cherry Lab en ik nam Lot van Reisgoesting mee. Zij komt uit België en had gedoe met de trein, dus haalde ik haar op van het station in Den Haag om het laatste stukje met mij mee te rijden. Wel zo gezellig. Op dit event heb ik veel bedrijven gesproken over een mogelijke samenwerking. Het voorjaar komt er aan, dus er worden weer een heleboel persreizen georganiseerd. Superleuk! En ook altijd leuk om bekenden te zien. Allerlei collega-bloggers die ik regelmatig tegenkom op events of bij persreizen.

Dinsdag

Ik was al vroeg uit de veren, want ik had een drukke dag. Veel verschillende afspraken. Ik zit ook in de sollicitatiecommissie op mijn werk. Er is een vacature dus de brieven moesten doorgelezen en er moesten mensen worden uitgenodigd voor een gesprek. De rest van de middag ben ik druk geweest met mijn laptop, die ik nog steeds niet aan de praat had. Maar, inmiddels lijkt het allemaal weer te werken. Ik ging ‘s avonds ook nog sporten, ook al had ik helemaal geen zin 🙂

Woensdag

Dit was de eerste ochtend dat ik echt goed merkte dat Sterre in de buurt op school zit. Ik had pas om 10 uur mijn eerste afspraak. Normaal was ik dan toch om 8 uur vertrokken om Sterre naar school te brengen en was ik waarschijnlijk nog even naar kantoor gegaan om daar een half uurtje te werken, maar nu hoefde ik niet weg. Ik kon dus om half 9 mijn laptop open klappen en werken tot ik weg moest. Lekker met een kopje thee erbij, heerlijk!

Na mijn afspraak ging ik weer terug naar huis. Sterre heeft op deze school op woensdag ook een lange dag, dus had ik de hele middag het huis voor mezelf alleen. Dan kun je echt veel werk verzetten. Ik ben nu weer helemaal bij.

Het einde van de dag was wel een beetje hectisch. Ik had van 4 tot 5 nog een afspraak, moest daarna Sterre naar de hockey brengen en Yuren bij een vriendinnetje ophalen. Dat voelde dus wel wat stressy. Maar goed, het is allemaal weer gelukt.

Donderdag

‘s Morgens paste de buurvrouw op Fee, want ik moest naar een werkafspraak. Ik had natuurlijk maandagmiddag niet gewerkt, dus compenseerde ik dat deze ochtend. Ik ben nu onderwijsadviseur op de nieuwe Montessori school hier in de wijk en ging daar kennismaakte. Wat supergrappig was, was dat ik de directeur meteen herkende van vroeger. Na wat praten over wat we hadden gedaan, wist ik ook waarvan: de allereerste school waar ik ooit werkte was zij ook begonnen. Wat een toeval! Daarna ging ik Fee ophalen bij de buren en nam ik cadeautjes mee, want de tweeling is jarig. Ik koos voor deze leuke koffertjes uit mijn eigen webwinkel.

Rest van de dag stond weer in het teken van kinderen ophalen, boodschappen doen en wat schoonmaken. Eind van de middag ging ik nog even sporten. De avondspits draaide ik alleen, want Maik ging uit eten met een vriend van hem. Ik wilde in bed wat gaan lezen, maar ik was zo moe dat ik als een blok in slaap viel. Helaas kwam Yuren me weer wakker maken, want hij had een enge droom. We maakten samen deze foto. Die ernaast is een foto van wat hij invulde bij een vriendenboekje, ik vond het grappig.

Vrijdag

De schoonmaakster kwam. Dat vond ik fijn, want het was best vies in huis doordat we in de vakantie weggeweest waren en de kinderen de hele dag thuis waren. Helaas ontdekte ik nadat ze weg was, dat het helemaal niet zo schoon was als ik had gehoopt. Ik had al eens eerder iets gezegd van wat kleine dingen die me waren opgevallen, maar omdat het nu echt heel stoffig was viel me ontzettend veel op. Alle randjes en hoekjes was ze niet geweest, er lag nog een dikke laag stof. In de badkamer zat overal kalkaanslag en schimmel, er zaten witte tandpastavlekken op de vloer en ook de kranen waren weer niet goed gedaan. De trap lag nog vol stofwolken. Gewoon vies dus. Ineens was ik er klaar mee. Vooral ook, omdat ze 23 minuten eerder was gestopt omdat ze zei dat ze klaar was. Dus ik maakte overal foto’s van en stuurde dat via de app door. Ze bood haar excuses aan en bood aan om nog een keer extra te komen deze week. Daar heb ik nog wel even over nagedacht en het ook met Maik besproken. Uiteindelijk heb ik toch besloten om de samenwerking op te zeggen. Ze is gewoon niet precies genoeg, dat heb ik nu na een keer of 6 wel kunnen zien. Er was eigenlijk iedere keer wel iets waar ik niet tevreden over was. Dus daar blijf ik dan tegenaan lopen. Voorlopig maar weer zelf schoonmaken dan. Weet ik in elk geval zeker dat het goed gebeurt.

Zaterdag

Ik begon weer met 50 baantjes in het zwembad van 7-8. Heerlijk om zo de dag te beginnen! Daarna dronk ik samen met Maik een kopje thee en maakte Sterre een uitgebreide lunch voor alle kinderen. vervolgens besloten we op pad te gaan voor tegels. Sterre had hier weinig zin in en ging chagrijnig mee de auto in. Een echte puberbui dus. Ter plekke waren we er eigenlijk best wel snel uit. En we liepen ook nog eens onze favoriete oppas Shakira tegen het lijf. Die vervolgens voor de keuken exact dezelfde tegel uit koos als wij voor de badkamer 🙂 ‘s Avonds was het natuurlijk tijd voor de ontknoping van Wie is de Mol 2018 en ik was wel blij dat ik goed zat: ik dacht sinds Stine er uit was ook dat Jan de mol was. Ik heb de uitzending niet uitgekeken, want ik viel halverwege in slaap 🙂 Niet zo gek als je om 7 uur ‘s morgens al in het zwembad ligt natuurlijk… Hebben jullie trouwens de Tompouce eitjes al gegeten? Ik vind ze lekker, maar ze smaken niet naar tompouce helaas.

Zondag

Ik had een beetje kunnen uitslapen, maar lang konden we niet blijven liggen, want het was tijd voor de Citypiercity. Op Fee na deden alle kinderen mee, dus de sportkleren moesten aan en we reden richting Malieveld. We parkeerden vlakbij ons oude huis en liepen naar de happing. Ondertussen begon het al lekker te regenen en tegen de tijd dat we aankwamen waren we allemaal doorweekt. Maik ging met Lenthe en Yuren naar de start, ik ging met Sterre en Fee naar de finish om ze daar weer op te vangen. Dat verliep echter niet zo als gehoopt: Maik zag mij nergens, we belden maar konden elkaar niet verstaan en ondertussen was iedereen nat tot op z’n hemd. Toen we elkaar dan eindelijk gevonden hadden, is Sterre met Maik naar de start van haar afstand gegaan en ben ik met de kleintjes naar de auto gelopen.

Warme chocomelk

Thuis hebben we eerst allemaal droge kleren aangedaan en daarna lekker warme chocolademelk gedronken. Toen kwamen de trotse verhalen gelukkig. Het leed was weer geleden. Om half 12 haalde ik Maik en Sterre op van het station, zij waren met de trein naar huis gekomen. Toen ze thuis waren, ben ik nog even naar de sportschool gereden en daarna heb ik met de kinderen een spelletje kolonisten van Catan gedaan. Ik heb gewonnen 🙂 En toen zat de zondag er alweer op. Tijd voor een nieuwe week, die behoorlijk druk gaat zijn trouwens. Ik hoop dat het me lukt om tussendoor nog 1 a 2 keer naar de sportschool te gaan…

 

Vorig artikelWaarom shortlease zo handig is
Volgend artikelMijn favoriete tv programma’s
Vrouw, 44, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

1 REACTIE

  1. Ik vind het zo grappig om te lezen dat het bij iedereen gewoon hectisch is. Altijd een race tegen de klok en snel tussendoor de laptop even opklappen. Heerlijk, maar o zo vermoeiend 🙂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in