Cardio fitness apparaten in de sportschool

crosstrainerZoals jullie weten ben ik in augustus 2017 fanatiek begonnen met sporten en gezonder eten. Daarmee ben ik maar liefst 10 kilo afgevallen. Ik voel me echt ontzettend goed bij dit vele sporten. Mijn lijf is heel wat strakker geworden, ik heb zelfs een beetje spierballen gekregen en mijn conditie is fantastisch. Waar ik vroeger wel eens tegen een fietstochtje van een half uur kon op zien, vind ik dat nu heerlijk. Het kost me nauwelijks moeite door die goede conditie. Die conditie train ik op verschillende manieren, maar het meest in de sportschool. Vandaag vertel ik wat ik doe en welke cardio fitness apparaten in de sportschool mij helpen om goed in mijn vel te blijven zitten.

Hoe vaak ga ik naar de sportschool?

Minimaal 3 keer per week ben ik in de sportschool te vinden. Het liefst ga ik ‘s morgens meteen als ik wakker word. Het is dan niet druk, ik kan even een uurtje bikkelen en daarna begint mijn dag. Het lukt niet altijd, want soms heb ik vroege afspraken, maar als dat niet zo is, dan ga ik om kwart voor 8 de deur uit voor een rondje sporten. Ik begin meestal met een korte krachttraining en daarna begint mijn cardio workout.

Cardio fitness apparaten in de sportschool

Favoriet in de sportschool is voor mij de crosstrainer. Ik verbrand hiermee de meeste calorieën. Bovendien is het weinig belastend voor mijn knieën en hamstring en ik kan er verschillende trainingen mee doen. Soms kies ik voor een HIIT training, waarbij ik keihard trainen afwissel met een minder hoge intensiteit gedurende een half uur. Dus een minuutje alles geven, dan weer een minuutje wat langzamer gaan. En dat een half uur lang. Daarmee bouw je echt een goede conditie op. Ik doe dat minimaal 1 keer per week. Soms doe ik een duurtraining, dan kies ik voor 40 of 50 minuten op een minder hoge intensiteit. Ik kijk meestal op uitzending gemist een programma zoals Boer Zoekt Vrouw ofzo of First Dates. Ben ik meteen weer bij.

sportschoenen in de lucht

Loopband workout

Na mijn cardio workout ga ik vaak nog even op de loopband. Met mijn stappenteller wil ik elke dag rond de 10.000 stappen halen, en de crosstrainer telt hij niet als stappen. Ik zie de loopband als een soort cooling down: even rustig uitlopen zodat mijn hartslag vast een beetje kan dalen. Soms gaat het zo lekker, dat ik ‘m toch nog even wat hoger zet om hard te lopen. Ik loop meestal 20-30 minuten. Daarna vind ik het mooi geweest. Ik heb mijn doelen dan vaak grotendeels behaald voor die dag, dus ik ben tevreden. Als ik thuis gedoucht heb, voel ik me superlekker.

Andere sporten

Naast het sporten in de sportschool doe ik ook nog aan hardlopen en zwemmen. Hierbij train je natuurlijk ook je conditie. Hardlopen is wel een vrij belastende sport, waarbij je snel blessures krijgt (ik heb er in elk geval al een paar gehad). Zwemmen is wat dat betreft een betere optie, hiermee train je je conditie ook.

Een cardio fitness apparaat thuis

Wij hebben helaas op dit moment geen ruimte om een cardio fitness apparaat thuis neer te zetten. Misschien als één van de kinderen over 10 jaar het huis uit gaat. Toch zou ik best graag een roeiapparaat of crosstrainer thuis willen hebben. Soms heb ik namelijk ‘s avonds geen zin om naar de sportschool te gaan, maar dan zou ik wel zin hebben om thuis nog even te sporten. Nu ga ik meestal maar hoepelen, maar daarmee verbrand je toch minder calorieën.

Geen dieet, maar een change of lifestyle

Ik heb niet echt een dieet gevolgd, maar ik ben wel minder gaan snoepen en heb gezondere keuzes gemaakt. In plaats van een stuk chocola eet ik bijvoorbeeld nu skyr met wat fruit en hagelslag. En ik kies niet meer voor 10 dropjes, maar voor 20 druiven. Ik houd het prima vol, heb nooit honger en mis het totaal niet om te snoepen. Ik ontzeg mezelf trouwens niks: ik ga gewoon regelmatig uit eten en drink mijn wijntje. Op een verjaardag eet ik ook een stukje taart en wat chipjes. Zondigen moet af en toe kunnen, daarna pak ik mijn nieuwe lifestyle direct weer op en zo blijf ik mooi op gewicht.

Wil je meer weten over mijn nieuwe lifestyle, hoe ik zoveel ben afgevallen en welke boeken en apps ik heb gebruikt. Je leest het ook in deze blog.

Cardio fitness apparaten in de sportschoolsportbroek aan roze

Vorig artikelArretjescake met kruidnoten
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #196
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in