Foto weekoverzicht Judith #418

fee drentelt rond werkkamerLangzaamaan aan we richting eind januari alweer. Ik vind dat wel fijn, ben zo na de kerstdagen altijd klaar met dat koude weer. Februari duurt altijd nog wel lang, maar ik heb dan gelukkig een paar dagen naar de zon geboekt (ik vertel verderop waarnaartoe) en eind van de maand is het ook weer voorjaarsvakantie. Of we dan ook weggaan weten we nog niet precies. Misschien ook een keertje niet. Of alleen een paar dagen. Dit weekend waren we ook lekker weg, al was er geen zomers sfeertje 🙂 Wel hebben we het leuk gehad. Lees maar snel verder!

Lees ook: foto weekoverzicht #417

Maandag

De dag begon vroeg op kantoor, waar we een vergadering hadden. Verder ben ik een nieuwe collega aan het inwerken, dus ik heb ook veel met haar overlegd en besproken. Zo vloog de dag voorbij. Na de lunch ben ik naar huis gegaan, waar ik echt even wat meters heb gemaakt met allerlei zaken die voor de vakantie waren blijven liggen. Helaas vond Fee het nodig om bij mij op de werkkamer te komen spelen, dus daardoor werd ik af en toe uit mijn concentratie gehaald. Om dat te ontvluchten, ben ik eind van de middag nog maar even naar de sportschool gegaan. Maik kookte, dus dat was makkelijk. 

metal bird sunset

Dinsdag

Vandaag moest ik helemaal vroeg naar mijn werk, want ik had samen met de nieuwe collega een afspraak met een van haar scholen. Daarna had ik een inspiratiesessie over hoogbegaafdheid die erg interessant was. Veel van geleerd, altijd fijn. Rond half 1 was ik thuis en na de lunch heb ik in alle rust zitten werken. Er kwamen alweer een paar telefoontjes binnen over belangrijke casussen. Zo vloog de dag eigenlijk om. ‘s Avonds gingen Maik en ik op uitnodiging eten bij Umami in Den Haag. Zij hebben een nieuw vegetarisch menu dat we mochten uitproberen. Vanwege dry januari boden ze ons een theearrangement aan, erg origineel en ook lekker. We hebben heerlijk gegeten, heel veel groenten en ik was helemaal fan van de haricots verts. Echt een aanrader! 

juut umami vega menu

Woensdag

Ik begon de dag met een rondje hardlopen, want ik was vanwege de enorme regenval van de laatste tijd al een tijdje niet geweest. Het ging lekker! Daarna heb ik zitten werken en was Maik ondertussen eindelijk met de trap begonnen. Die moet na 6 jaar hier wonen nog steeds geschilderd worden 🙂 Had ie na al dat geklust niet zoveel zin meer in. Wat ik best begreep, maar ik wilde het nu toch graag gedaan hebben. Na de lunch reed ik naar mijn werk voor een functioneringsgesprek met mijn leidinggevende. Dat is goed verlopen. Na de afspraak moest ik door naar weer een andere afspraak en dat was het laatste voor die dag. Ik maakte bloemkoolpopcorn als avondeten met een gepofte aardappel en dat viel nogal in de smaak. Iedereen had het zo op en er werd zelfs gevraagd om dit recept snel weer te maken. Ik was heel moe, dus ik ging vroeg naar bed en sliep ook zo. Helaas werd ik om half 4 wakker en kon ik toen niet meer slapen. 

bevroren water voor huis jan 2023

Donderdag

Ik werd om 3 uur ‘s nachts wakker en had niet meer kunnen slapen. Enigszins geradbraakt stond ik dus ook. Gelukkig hield ik de dag wel goed vol. In de ochtend ging ik nog even naar de sportschool, in de middag had ik een werksessie voor de nieuwe website op mijn werk. Dat was erg leuk. De tijd vloog voorbij en ik moest iets eerder weg, want ik had de gebruikelijke donderdagmiddag hectiek met pianoles en rolschaatsles. Eenmaal thuis was ik wel heel moe. Ik ben dan ook vroeg naar boven gegaan, waar ik bijna meteen als een blok in slaap viel. 

pauze inspiratiesessie

Vrijdag

Ik had gelukkig goed geslapen, wel gedroomd dat ik zwanger was (een nachtmerrie dus haha). Kwam vast doordat we gisteravond babyfoto’s van de kinderen hadden bekeken. Nadat iedereen de deur uit was moest ik zelf ook weg. Ik begeleid op dit moment een nieuwe collega en zij had een afspraak op een school. Dus ik ging mee. Was best een prima afspraak en ze pakt het ook al goed op allemaal, dus dat is fijn. Na deze afspraak ging door de regen naar huis en heb ik nog een uurtje kunnen werken. Ondertussen kwam Yuren thuis van zijn toetsen. Die waren wel aardig gegaan dacht hij. Hij zei dat ie deze dag niet zou gaan leren wegens vrijdag, maar ik heb hem nog niet 1 keer zien leren dus ik vroeg me af wat het verschil was 😉 De rest van de dag haalde ik eerst Fee op van school, daarna Lenthe en heb ik nog wat boven zitten werken. 

droppot gevallen jan 2023

Zaterdag

Na mijn zwemuurtje vertrokken we rond 11 uur naar Marken. We hadden een weekendje weg gepland en zouden slapen in een mooie Houseboot in Monnickendam. Daar konden we pas na 2 uur terecht, dus besloten we eerst Marken eens te bezoeken. Dat stond altijd nog op onze wishlist. Ik had de kinderen niet verteld dat Marken niet met de auto toegankelijk is en ze dus 5 km moesten gaan lopen om het Paard van Marken, de vuurtoren, te bezichtigen. Dat was even een teleurstelling bij aankomst, maar uiteindelijk ging iedereen vol frisse moed achter me aan. We hadden geluk dat het eerste deel van de wandeling de zon volop scheen en het dus niet zo heel koud aanvoelde. Het was best een leuke tocht, zo door de authentieke huisjes en langs het water. Toen we de eindbestemming bereikt hadden, had iedereen honger en het koud, dus toen begon het zeuren. Gelukkig waren we met een half uurtje in het centrum, waar we bij de Taanketel hebben geluncht. Kroketten en voor mij een broodje paling. Superlekker gegeten! 

Marken Maik Fee Lenthe Sterre

 

Paard Marken

Marken jan 2023

Inchecken bij de Surla Houseboot

Daarna reden we naar de accommodatie. De boot ligt in de haven van Monnickendam. We hadden goede instructies gekregen en er was ook nog iemand die ons uitleg kwam geven over het composttoilet, de palletkachel en andere zaken. De boot was heel mooi ingericht, erg luxe, maar het was wel heel koud! Toen we aankwamen was het 13 graden. De kachel werd gelukkig voor ons aangezet, maar het duurde best nog een poos voor het een beetje op temperatuur was. Vooral de slaapkamers bleven lang koud. We zijn eerst maar gaan avondeten en hebben de kachel lekker aangelaten, zodat het goed kon verwarmen. Dat lukte goed. We aten bij de Koperen Vis, maar daar ging toch wel het een en ander mis helaas. Het was druk, waardoor we lang moesten wachten op het hoofdgerecht en er werden ook wat gerechten lauw of koud opgediend. Dit werd allemaal wel opgelost, maar wij misten een kopje koffie om deze teleurstellende ervaring goed te maken. Jammer! Gelukkig was het lekker warm toen we bij de boot aankwamen en toen hebben we nog met z’n alleen Wie is de Mol teruggekeken. 

Surla Houseboat keuken

Surla luxe boot slaapkamer met uitzicht

Zondag

We hadden gelukkig goed geslapen, geen last gehad van kou. Sterker nog: we dachten dat we de kachel hadden uitgezet voor de nacht, maar die bleek aan het loeien te zijn als nooit tevoren, dus het was juist bloedheet in de woonkamer van de boot. Via Instagram had ik een tip gekregen voor een leuk ontbijttentje in Volendam. Daar gingen we dus als eerste heen. Het heette Romy’s Kitchen en ik vind het met recht een aanrader. Heerlijke wentelteefjes en pancakes, ook de lunchgerechten zagen er goed uit. Het is wel klein, dus reserveren is gewenst. Dat hadden wij dan ook gedaan. Na het ontbijt gingen we Volendam nog even in. Lekker wandelen over de Dijk, de Haven en het Noordeinde. We hebben alle toeristische winkels gezien. Lekker kitsch natuurlijk, volop klompen, kaas, pepernoten, stroopwafels en uiteraard de fotografen waar je in klederdracht op de foto kunt. Nee, dat hebben we niet gedaan. Wel gekeken hoe anderen dat deden, hilarisch 🙂 Daarna had iedereen het ijskoud en wilden ze terug naar de houseboot om warm te worden. We hadden gelukkig een late checkout, dus we bleven tot 3 uur lekker bij de kachel met een boek, leerwerk (Sterre en Yuren) of schermpjes (de jongste meisjes). Het was gelukkig maar een uurtje rijden terug naar huis en daar maakte ik bloemkoolsoep. Iedereen was moe, dus rond 8 uur lag de kinderclub op bed en konden wij nog heel even relaxen. Melissa boekte trouwens voor ons tickets naar Madeira deze dag, half februari gaan we weer op pad! Heel veel zin in 🙂

Lezen houseboat surla

mooie plek om te kussen

Volendam vrouw klederdracht

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #417
Volgend artikelMarken bezoeken: bezienswaardigheden en highlights
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in