Foto weekoverzicht Judith #417

vakantiebeurs letters jan 2023Hoewel ik dacht een redelijk rustige start te hebben na de vakantie, werd het opeens toch een drukke week. Veel afspraken die tussendoor kwamen, problemen op scholen waar ik dan als probleemoplosser toch even in duik en voor ik het wist zat mijn week volgepland. Qua weer was het nogal verdrietig, met enorm veel regen en harde wind. Ik heb dan ook niet zoveel gesport als normaal (maar nog steeds 3 keer deze week, dus ook niet heel dramatisch). 

Lees ook: foto weekoverzicht #423
Lees ook: foto weekoverzicht #416

Maandag

Oef, de wekker ging vroeg en ik moest er ook meteen uit, want ik ging de hele ochtend een studiedag begeleiden op een school. Dat was trouwens hartstikke leuk. Eerst wat theorie vertellen, daarna gingen we praktisch aan de slag met een brainstormronde en het dialoog instrument. Heel waardevol om onderwijsbehoeften in kaart te brengen en zo een nog beter onderwijsperspectief te maken. De onderwijsmensen weten wel waar dit over gaat. Na deze ochtend reed ik snel naar kantoor, waar ik een afspraak had met een nieuwe collega die ik ga inwerken. Helaas had ze nog geen laptop en telefoon, dus we konden nog niet zoveel doen. Behalve afspraken maken dat ze met mij mee gaat. Eenmaal thuis ben ik maar meteen begonnen met koken. Sterre kwam beneden en had een hele spreekbeurt voorbereid waarom we haar alleen op vakantie moesten laten gaan. Helaas heeft ze ons nog niet helemaal kunnen overtuigen, maar vermakelijk was het wel! Later op de avond ben ik nog even verder gegaan met werk en toen vond ik het weer mooi geweest.  Boek erbij en lezen maar! Ik ben nu begonnen in Schemerleven van Jaap Robben. Boek nummer 2 van 2023. 

dialoog instrument

Dinsdag

Na een goede nacht was ik vrij actief in de ochtend. Ik begon met stofzuigen en daarna liep ik een rondje hard. Dat ging qua conditie goed, maar ik heb wel wat last van mijn rug momenteel. Om 9 uur zat ik achter mijn laptop en heb ik een heleboel gedaan qua telefoontjes en mails. Om 11 uur was er een online afspraak en om half 3 moest ik naar een school voor een MDO. Zo vloog de dag om. Het was wel heerlijk rustig in huis, dat was superfijn. Iedereen naar school en werk. 

Fee zwieren 2023

Woensdag

Na een ochtend hard werken ben ik met de trein naar de Vakantiebeurs gegaan, om toch nog wat van het aanbod en de sfeer daar mee te pakken. Na jaren was het heel leuk om er weer te zijn, allerlei mensen weer te zien en inspiratie op te doen. Nadeel van zoveel bekenden is wel dat je minder aan netwerken toekomt dan je zou willen, want op elke hoek stond ik wel weer met iemand te praten. Uiteindelijk heb ik leuke gesprekken gehad. Doordat er slecht weer voorspeld was en ik met de trein was, besloot ik ‘s avonds niet te laat terug te gaan. Ik was bang dat er allerlei vertragingen zouden zijn. Gelukkig ging alles redelijk voorspoedig en had ik mooi de tijd om het boek Schemerleven uit te lezen. Prachtig! 

vakantiebeurs 2023

Donderdag

De ochtend begon heel vroeg op de school van Lenthe, waar ik wat met de directrice te bespreken had. Maik was ook mee. Doordat de tijd te kort was, hebben we een nieuwe afspraak gemaakt met de IB-er voor volgende week. Daarna moest ik naar kantoor. Ik begeleid een nieuwe collega en had afgesproken om een uurtje vragen van haar te beantwoorden. Dit kon ik dan meteen koppelen met de nieuwjaarslunch die gepland stond. Altijd gezellig. Vervolgens ging ik naar huis voor de drukste middag van de week: Lenthe en Fee naar pianoles en rolschaatsles brengen en halen. Om 5 uur racete ik opnieuw naar een cafe in de buurt van mijn werk, want er was een afscheidsborrel van een collega die met pensioen ging. Ik moest nog een cadeau bedenken en dat inspireerde me tot het maken van deze blog over leuke cadeautjes voor mensen die met pensioen gaan. Door deze drukte was er helaas geen tijd om te sporten, maar het was toch heel slecht weer dus ik zat er niet zo mee. 

badderen jan 2023

Vrijdag

Mijn vrije dag, ik ging meteen om 8 uur. naar de sportschool en dat was fijn. En droog 🙂 Want jemig wat een regen zeg. Ik bracht Sterre naar school en haalde de andere kinderen op en thuis deden we rustig aan. Doordat ik een vrij drukke week had gehad, besloot ik lekker te gaan lezen op de bank. Ik was inmiddels begonnen in het boek Birk, ook van Jaap Robben en ook dat was zo mooi dat ik er niet in kon stoppen. Dus las ik het uit, met af en toe een onderbreking om te koken, te eten en een alcoholvrij wijntje te drinken. ‘s Avonds ging ik ook lekker in bad, met boek (en later helaas ook een kind dat nog wilde kletsen haha)

alcoholvrije wijn artis

Zaterdag

Na een goede nacht ging de wekker om half 7, zodat ik om 7 uur in het zwembad lag. Het kostte me wat moeite, want mijn bed was lekker warm en buiten was het donker en heel hard aan het regenen, maar ik ging toch. Daarna was ik best moe en ik had zin om weer te lezen. Ik had Birk inmiddels uit en was nu begonnen in Zomervacht, ook van Jaap Robben. Eveneens de moeite waard, al vind ik van deze drie Schemerleven echt het mooiste boek. Zo heb ik halverwege januari al 4 boeken gelezen en begin ik binnenkort aan nummer 5. Maik en ik hebben met oudjaar afgesproken dat we in 2023 elkaar om de maand gaan verrassen met een leuk uitje. Ik de oneven maanden en hij de even maanden. Zo kwam het dat we zaterdag avond naar Triptique gingen, een restaurant in Wateringen met een groene Michelin ster. Het was sowieso heel fijn om weer eens met z’n tweetjes uit eten te gaan, dat was er de laatste maanden niet meer van gekomen. En wij genieten allebei van fine dining. We hebben heerlijk gegeten, maar toch ook wel wat feedbackpuntjes voor dit restaurant. Sowieso gingen de gangen er op een te hoog tempo doorheen, maar ook qua bediening ging er af en toe wat mis (we kregen het gerecht al, terwijl de wijn (voor mij alcoholvrij trouwens) nog niet geregeld was) en niet elk gerecht was even goed qua smaken. Desondanks vonden we het toch leuk om een keer geweest te zijn en was het een fijne avond. 

maik bij triptyquecrudite triptyque

Zondag

De regelmatige lezers hier weten inmiddels wel dat ik nu en dan een ontzettend slechte nacht heb met slechts een paar uur slaap. Dit was er weer zo eentje. Ik zag het half 7 worden, geen grap. Daarna sliep ik tot half 11, zodat ik toch een paar uurtje mee kon pakken. Lenthe en Fee regelden een uitgebreid ontbijt met croissantjes en daarna ben ik naar de werkkamer gegaan om wat werk te doen. Als ik op niet-werkdagen ook nog moet werken, blijft er door de week best wat liggen qua werk. Zo heb ik wat nieuwe producten besteld voor de webwinkel die nog online moeten (zoals deze leuke zwemdiploma kaarten), ben ik bezig met een presentatie die af moet en nog wat dingen. Vanwege windkracht 7, een te lange to do list en erg moe, sloeg ik het hardlopen maar weer een keertje over. Volgende week weer een sportievere week, want deze week heb ik maar 3 keer gesport in plaats van 5 keer 🙂 

croissantjes zondagochteKaart zwemdiploma meisje rode haren Kapitein Kalk

Vorig artikelLeuk cadeau voor iemand die met pensioen gaat
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #418
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in