Foto weekoverzicht Judith #141

Nou, dat was me het weekje weer wel hoor. Lekker druk, een tv programma op bezoek, Yuren een ongeluk in huis en nog veel meer! En wat hebben we kunnen genieten van het weer. Zo fijn, dit nazomer weekje.

Maandag

In Den Haag zijn alle scholen met Prinsjesdag en de dag ervoor altijd vrij. Sterre had dus geen school. Ze kon gelukkig wel terecht op de opvang, want ik had gewoon afspraken. Aan het einde van de middag haalde ik Sterre op en ging ik nog even naar de sportschool. Niet zoveel bijzonders dus gedaan op maandag.

Dinsdag

Deze dag had ik geen afspraken, omdat veel scholen waar ik kom op dinsdag ook vrij waren vanwege Prinsjesdag. Zo kon ik mooi naar de persdag van House of Rebels. Veel mooie beauty en andere producten ontdekt! Sterre wilde graag met me mee, en dat mocht. Ze had haar vlogcamera bij zich en heeft dus lekker gefilmd. Helaas had ze dit weekend veel huiswerk, dus het editten is nog niet gelukt. We maakten er deze leuke foto’s.

Toen ik Amsterdam uit wilde komen, was het superdruk. Ik had om 14.00 uur een afspraak thuis, maar ik moest bellen dat ik later aan zou komen. Gelukkig viel het uiteindelijk mee, ik was maar 7 minuten te laat. Mijn afspraak, iemand van een tv programma, stond al te wachten. Ik ben gevraagd om aan een televisieprogramma mee te werken. Voor ik ja ging zeggen hadden we nog een gesprek, deze dinsdag dus. Na dit gesprek heb ik besloten dat ik mee ga werken. Volgende week word ik dan ook 1 hele dag gefilmd en krijg ik een BN-er over de vloer 🙂 Nu zijn jullie natuurlijk heel benieuwd over welk programma het gaat, maar dat ga ik nog niet verklappen! Ik beloof dat ik het volgende week in mijn weekoverzicht zal opnemen en ook ga vertellen wanneer het wordt uitgezonden. Dat is al best snel trouwens, oktober al. Wordt vervolgd!

‘s Avonds gebeurde er nog niets vervelends. Vlak voor het naar bed gaan struikelde Yuren over het kleed in de woonkamer en viel heel ongelukkig met zijn wang tegen een tafeltje. Daar zat een snee van ongeveer 1,5 cm die heel erg open stond. We moesten dus met hem naar de huisartsenpost, want het moest echt geplakt worden. Gelukkig heb ik veel ervaring met littekens na de val van Sterre en haar open neus, maar ik baalde er toch flink van. Zulke dingen zijn in een seconde gebeurd, maar vervolgens heeft hij wel voor de rest van zijn leven een litteken in zijn gezicht. Gelukkig was het echt maar een klein sneetje en is het netjes geplakt. Hopelijk herstelt het mooi. Wij gaan maar weer aan de slag met mijn eigen tips

Woensdag

Een heel drukke dag voor mij vol afspraken. Ik had niet eens tijd om te gaan sporten. Eind van de middag moest Sterre naar de hockeytraining en ‘s avonds moest ik weer naar de school van Yuren voor een ouderavond. Echt zo’n ontzettende ren-en-vliegdag dus. Feetje zat bij het avondeten gezellig met haar teen in haar mond…

Donderdag

Mijn vrije dag. Samen met Fee richtte ik de seizoenstafel in voor het thema herfst. We vonden kaboutermutsen en natuurlijk moesten die op en wilde ze kaboutertje met me spelen. Gelukkig heb ik ook nog wat Ostheimer dwergen, dus daarna ging ze lekker zelf met de kabouters en houten diertjes spelen.

Vrijdag

‘s Morgens kreeg ik op mijn Apple Watch de melding ik een laagterecord had wat betreft mijn gewicht 🙂 Daar werd ik wel blij van. Het afvallen gaat dus nog steeds goed. Ik doe overigens geen speciaal dieet en ik drink af en toe gewoon een wijntje of eet een stukje taart. Maar ik ben flink aan het sporten en ik probeer minstens 5 dagen per week wel op te letten, dat gaat dus goed! Ik probeer het echt te zien als een leefwijze, niet als een dieet. Op een bepaald moment zal mijn gewicht zich wel stabiliseren, omdat ik dan gewoon goed ben. En dan is het een kwestie van zo houden. Wat erg gaat helpen: er komen geen zwangerschappen meer, dus dat scheelt 🙂

Doordat Yuren het wondje op zijn wang had, kon hij niet naar de zwemles. Ik besloot het voor Lenthe ook maar een keertje over te slaan. Het was dus alleen hockey waar we heen moesten. Daarna thuis koken en lekker vroeg naar bed, want Maik en ik waren allebei moe van de drukke week.

Zaterdag

Maik moest al vroeg met Sterre naar een hockeywedstrijd, terwijl ik met de kinderen buiten heb gespeeld en de ramen heb gezeemd. Het was zulk lekker weer!

Toen Maik terug was ging ik naar de sportschool. Daar was het superdruk, waardoor ik best wel lang bezig was. Eind van de middag besloot ik opeens om nog even naar Zorgboerderij de Buytenhof in Rhoon te rijden om appels te plukken. Sterre wilde helaas niet mee, maar de andere drie kids vonden het leuk. We hadden uiteindelijk wel 10 kilo appels geplukt! Daarvan maakten we thuis meteen appeltaart voor de volgende dag.

‘s Avonds kwamen de buren een spelletje spelen. Dat was heel gezellig. Helaas was ik de grote verliezer, maar gelukkig kan ik goed tegen mijn verlies 🙂 Ik had voor het eerst sinds weken weer eens wat wijn op, en dat kon ik merken. Ik ben niks meer gewend.

Zondag

Toen ik wakker werd had ik flink dorst, van de wijn dus. Ik begon de ochtend in de tuin met een grote kop citroenthee. Maik ging sporten en de kinderen waren gezellig aan het spelen. Toen Maik thuis was, ging hij de werkkamermuur voorstrijken en de gipsplaten vastschroeven. We hadden ineens kortsluiting, omdat hij met zijn schroefmachine tegen een elektriciteitsleiding had gezeten. Dat gaf wat vertraging. Daarna kon hij niet meer verder, want we kregen visite.

Mijn basisschoolvriendinnetje Martine kwam met haar man en twee kindjes ons huis bekijken. We konden lekker in de tuin zitten, aten appeltaart en moesten vooral de kinderen in de gaten houden. Die van haar zijn nog wat kleiner en vooral de kleinste was een aardig handenbindertje 🙂 Ze hebben het er maar druk mee! Het was wel gezellig. Oh en dat mooie handgemaakte poederroze plaid van Merinowol dat daar op onze tuinbank ligt? Dat heb ik via Wolletjebol. Zo blij mee!

Vlak voor de kinderen naar bed gingen zei Lenthe tegen ons: “Papa en mama, weten jullie wel dat jullie allebei de hele dag al flamingo’s aan hebben?” Nou, dat was mij dus niet zo specifiek opgevallen, maar ze had gelijk! Blijkbaar dezelfde gedachte gehad bij het aankleden vanmorgen, grappig!

 

Vorig artikelHeb jij al glasvezel internet?
Volgend artikelKamperen in de nazomer
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

1 REACTIE

  1. Ik ben heel benieuwd met welk programma je mee gaat doen! En wat betreft de Apple Watch, daar heb ik een vraag over maar die staat onder de post op je FB 🙂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in