Design jouw eigen briefpapier en laat het werkelijkheid worden!

Als je een eigen blog of een eigen bedrijf hebt, dan wil je natuurlijk professioneel voor de dag komen. Een van de eerste zaken die dan belangrijk zijn, is om een grafisch ontwerper te vinden die jouw logo en huisstijl kan ontwerpen. Het is belangrijk om iemand te vinden die bij je past, jouw visie snapt en zich kan inleven in wat jij wil uitstralen met je blog of je bedrijf. Zo ontstaat er een mooie lijn en een goed geheel. Eigen briefpapier kan hier onderdeel van zijn. Design jouw eigen briefpapier en laat het werkelijkheid worden!

Website ontwerp

Als je een logo hebt en een huisstijlontwerp, begin je aan de volgende stap. Je gaat een website (laten) bouwen. Ik zou altijd aanraden om dit uit te besteden aan iemand die er echt verstand van heeft. Het scheelt je heel veel tijd en frustratie als je het niet zelf doet. Mijn motto is: waar je zelf goed in bent doe je zelf, wat je minder goed kunt moet je lekker uitbesteden!

Design jouw eigen briefpapier en laat het werkelijkheid worden!

Staat ook de website, dan is het een goed idee om na te denken over materiaal om jouw bedrijfsnaam te verspreiden. Het mooiste is het om alles op elkaar af te stemmen. Zo krijg je een mooie lijn die iedereen herkent. Het zal dan ook beter blijven hangen bij je klanten en lezers. Denk bijvoorbeeld aan visitekaartjes, jouw eigen briefpapier, folders, flyers, ansichtkaarten, pennen. Je kunt zelfs boeken drukken als je wilt, waar je bijvoorbeeld informatie in kwijt kunt over jouw blog of bedrijf. Er zijn tegenwoordig genoeg bloggers die een boek uitbrengen. Toch leuke promotie!

Waarom professioneel aanpakken?

De meeste bloggers beginnen als hobby, maar als je op de lange termijn geld wil verdienen met bloggen kan het handig zijn om het meteen professioneel aan te pakken. Je straalt dan immers ook iets anders uit naar lezers en klanten. Mijn advies is dus om dat wel te doen, het is de investering echt waard. Op termijn verdien je dat allemaal weer terug.

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #190
Volgend artikelVerlichting voor de badkamer
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in